kamsi 08.12.07, 15:33 Czy tylko od marchewki albo jabłka? Bo mnie jakoś dynia najbardziejh przekonuje, nie powoduje zatwardzeń jak marchew chyba. O rany, ale jestem przejęta tym, że będziemy Kostkowi rozszerzać dietę, cóż za emocje:)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dmgr Re: A czy ktoś zaczynał od dyni? 08.12.07, 16:30 Ja zaczynałam od jabłka, potem zupka marchewkowa ale zaczęły się zatwardzenia znowu więc kupilam zupki Hipp i tam jest jarzynowa po 4 miesiącu z kalafiorem i zaczęły się wzdęcia więc odstawiłam i przeszłam na dynię z ziemniakiem ale wzdęcia są nadal i nie wiem czy to od tej dyni czy nie (może gluten? daje po pół łyżeczki kaszki manny do zupki), dziś już dyni nie dałam tylko jarzynową gerbera. Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: A czy ktoś zaczynał od dyni? 08.12.07, 17:03 ja zaczynałam od jabłuszka, ale potem po marchewce dałam dynie z ziemniaczkami hippa i młodej nawet wchodziła całkiem nieźle. Nic się nie działo. Wolę dawać dynię zamiast marchewki, która moją małą totalnie zatyka. Odpowiedz Link
ciocia123 Re: A czy ktoś zaczynał od dyni? 08.12.07, 20:39 dynia wskazana.Mamy karmiace zjadajcie zupy mleczne z dyni,niealergizuje... dzieciom tez podajcie dynie np. do zupki.. ugotowana na wodzie do mleka... Odpowiedz Link
agusiajasia Re: A czy ktoś zaczynał od dyni? 08.12.07, 21:12 Ja zaczynałam od dyni :) Kupiłam, zrobiłam zupę i Pysi bardzo smakowało :) No i nic jej nie zaszkodziło Odpowiedz Link
kamsi Re: A czy ktoś zaczynał od dyni? 08.12.07, 21:16 Zdecydowałam - ja też właśnie tak zacznę:) Tylko muszę poczekać parę dni, to mi przyjedzie ekologiczna dynia:) Odpowiedz Link
olcia.kaktus agusiajasia 09.12.07, 10:42 jaką zupkę kupiłaś? Ja znalazłam tylko dynię z ziemniaczkami albo z jabłuszkami Odpowiedz Link
agusiajasia Re: agusiajasia 09.12.07, 14:29 Nie kupiłam tylko zrobiłam. A jak, napisałam w oddzielnym wątku :) Odpowiedz Link
matizka Re: agusiajasia 09.12.07, 17:27 Kamsi, a skąd bedziesz miała tę dynię ekologiczną? I co zrobisz z całą dyni? Zamrzoisz, zużyjesz na cos innego czy co? Ja też chcę od dyni i qrczę zła jestem, że trzeba robić, bo sie ze słoiczków wycofali Odpowiedz Link
kamsi Re: agusiajasia 09.12.07, 19:16 Przyjedzie do mnie od teściów, mają niewielkie gospodarstwo pokrywające potrzeby rodziny i znajomych. Tak myślałam, żeby może poporcjować i zamrozić. Wiesz, jakbyś chciała, to możemy się podzielić, w końcu dynia jest z natury spora:) Odpowiedz Link