ajila32 21.12.07, 16:49 Moja córcia obraca sie z pleców na brzuch, a z brzucha na plecy parę razy z 3 tyg temu i już dotąd nie.. to normalne?? nie jestem panikarą, ale.. :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zumali Re: obroty 21.12.07, 16:57 No pewnie, ze normalne :) Moja Mala jakis miesiac temu przewrocila sie pare razy z brzucha na plecki, potem zapomniala, potem znow ze dwa razy Jej sie udalo i teraz ... znow nie pamieta :-))) Za to nauczyla sie z pleckow na brzuszek (przez jedno ramie tylko narazie) i jak polezy tak sobie jakis czas i sie wkurza, to musze Jej pomoc trafic spowrotem na plecki. I tak sobie trenujemy calymi dniami ;-) Nic sie nie martw - przypomni sobie :D Odpowiedz Link
andzia84 Re: obroty 21.12.07, 17:05 tez tak mamy, na poczatku z brzucha na plecy, a teraz od kilku tygodni z pleców na brzuch a z powrotem nie :) Odpowiedz Link
pysiulek_79 Re: obroty 21.12.07, 22:30 u nas tez kierunek powrotny poszedl na razie w zapomnienie Odpowiedz Link
effka_81 Re: obroty 21.12.07, 22:37 Moja mala tez tylko z pleckow na brzuszek a odwrotnie nie bardzo pare razy jej sie udalo, zazwyczaj musimy jej pomagac bo sie buntyje i piszczy! Odpowiedz Link
dziunia27 Re: obroty 22.12.07, 00:50 z pleckow na brzuszek-tak,ale z brzuszka na plecki-mozeeee raz.. a z tych pleckow na brzuszek, to tak najbardziej na lewa strone [ na prawo barrrrdzo zadko-wcale mozna by rzec],a to normalne??? Odpowiedz Link
ridibunda Re: obroty 23.12.07, 08:28 A u mnie z kolei odwrotnie: z brzucha na plecy sie odwraca, chociaż nie za często, a z pleców na brzuch nie, a to powinno być pierwsze. Tez się niby nie martwię, ale coś gdzieś czasem mnie zakłuje: czy tak być powinno? Odpowiedz Link
asia_zal81 Re: obroty 23.12.07, 10:49 mój zaczął z brzucha na plecy, dużo później w drugą stronę, to nie ma znaczenia. ale dzieci powinny kręcić się w dwie strony, posiadanie ulubionej stron w tym wieku może świadczyć o asymetrii Odpowiedz Link
dziunia27 Re: obroty 23.12.07, 21:26 a co to oznacza??asymetria?? a moze to nie to.. poprostu na drugi boczek nie idzie jej to tak sprawnie jak na lewy, moze sie nauczy?? teraz mnie przestraszylas:((( Odpowiedz Link