edzia.79 06.02.08, 19:47 jak ubieracie teraz maluchy?? Ola ma troche cieplejszy kombinezon na polarku wiec pod spodem tylko body z dlugim rekawem,rajstopki i skarpetki.na glowke czapka i szalik na szyjce. okrywam spiworkiem na polarku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azi81 Re: co zakladacie na spacerek jak jest cieplo?? 06.02.08, 19:50 Jak jest cieplo to zakladam pajaca bluzeczke i kobinezon z podwojnego polarka na wierzch kocyk Odpowiedz Link
burdziaa Edzia! 06.02.08, 21:06 okrywasz tym spiworkiem, co mi poleciłaś ? tym zimowym Grapi? bo ja jeszcze tak- i do tego kombinezon z polarku- troche ciepło go ubieram, to fakt... Odpowiedz Link
edzia.79 Re: Burdziaa 07.02.08, 09:13 Tak tym spiworkiem,moj jest chyba troszke cienszy od twojego bo ja kupilam uzywany przez dwukropek (chyba z innej firmy). Mam jeszcze drugi spiworek ktory kupilam z wozkiem i tak przykrywam na zmiane bo nie moge sie zdecydowac ktory grubszy a ktory cienszy hihi. Odpowiedz Link
bubunia1 Re: co zakladacie na spacerek jak jest cieplo?? 06.02.08, 20:40 A ciepło oznacza np. +7 C'? Bo jeżeli tak to Jula ma body z dł. rękawem, rajstopy, skarpetki, spodnie cienkie, kurtka i cienka czapka; Jeżeli 0 C' i w dół to zmiana zachodzi tylko na ciepłe spodnie i cieplejsza czapka. W wózku śpiwór na "baranie" w zależności od pogody mocniej lub słabiej zakryty. Odpowiedz Link
mcdalenka Re: co zakladacie na spacerek jak jest cieplo?? 06.02.08, 20:49 Bodziak z krótkim rękawem, bluzeczka z długim, rajstopki i sztruksy albo dżinsy, na górze kurteczka puchowa (albo dżinsowa jak jest +9), żadnych śpiworków ani kombinezonów, tylko lekki kocyk, którym ją okrywam jak zaśnie. Generalnie pilnuję zasady "o jedną warstwę więcej niż siebie", a skoro mi jest ciepło w samych dżinsach, to jej wystarczą rajstopki pod nie, bez dodatkowych ocieplaczy; jej kurteczka też jest grubsza niż moja. Mam zajefajne futerko, ale jak nie spadnie śnieg i nie przygwoździ mrozem, to chyba nawet nie zmierzymy :) Odpowiedz Link
gosia_4 Re: co zakladacie na spacerek jak jest cieplo?? 06.02.08, 21:39 Body z krótkim, bluzka z długim, sweterek i cienka kurteczka - z kombinezonu zimowego mi już wyrosła :-) , rajstopki i spodenki. Plus ochrniacz na nóżki w spcerówce. Odpowiedz Link
a_beatle Re: co zakladacie na spacerek jak jest cieplo?? 06.02.08, 21:41 Ja też nie przegrzewam. Zimowy kombinezon leży i ładnie wygląda, ale nie na Mai:-) moje dziecko miało go na sobie tej "zimy" zaledwie kilka razy. Odpowiedz Link
m0nalisa Re: co zakladacie na spacerek jak jest cieplo?? 07.02.08, 08:04 bodziak z krotkim, jakas bluza z długim cienka raczej i kurtka, czapka, jezdzi w spiworze :) Odpowiedz Link
patrice7 Re: co zakladacie na spacerek jak jest cieplo?? 07.02.08, 20:04 body z dlugim rekawem, sweterwk kurtka, rajstopki skarpetki spodnie(polarkowe lub jeansy) jezdzi okryta kocykiem Odpowiedz Link
effka_81 Re: co zakladacie na spacerek jak jest cieplo?? 08.02.08, 08:33 Body z krutkim rękawem,bluzka z długim,rajtki i spodnie jak jest 0st to grubsze,czapka, rękawiczki, kurtka i do śpiworka.Jak jest 7st to nie ubieram rajtek. Odpowiedz Link
edzia.79 Re: effka 08.02.08, 09:34 ty to jestes mocna :) rajstopek nie zakladasz??? ja jestem zmarzluch i sama bym zmarzla :)))) Odpowiedz Link