klaudia020707 05.06.08, 17:31 Macie jakieś sposoby żeby obciąć paznokcie u stóp, mała nie pozwala mi na to bo tak wierzga nogami że szok. U rąk jakoś idzie trzymam ją na kolanach i obcinam ale stopy......sama nie wiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m0nalisa Re: Sposób na obcinanie pazokci. 05.06.08, 17:51 stopy tez czasem sie uda- tez mi siedzie na kolanach, rece gorzej... jak jestem sama to sie siluje, jak ktos jest ze mna to wystarczy mumina zagadac i idzie mi jak z platka- bo nie zwraca uwagi na mnie Odpowiedz Link
patrice7 Re: Sposób na obcinanie pazokci. 05.06.08, 18:34 na kolana w rece chrupek i obcinam :) zajeta jedzeniem nie rzuca sie jak ryba bez wody Odpowiedz Link
metanira Re: Sposób na obcinanie pazokci. 05.06.08, 18:42 Szarpiemy się i męczymy okrutnie oboje ;) W ten sposób u rąk jakoś udaje się obciąć, u stóp nie. Jedyne wyjście - musi go trzymać druga osoba. Odpowiedz Link
patrice7 Re: :((((( 05.06.08, 19:29 ale nie obcunaj paznokci na wieczor jak dziecko jest zmeczone i chce spac. zrob to rano jak jest wesole Odpowiedz Link
klaudia020707 ok 05.06.08, 19:37 ok spróbuje jutro rano, nawet posadzilam ja przed tv i dałam pilot w łapke ale nadal wiła się niczym wąż. Odpowiedz Link
dziunia27 Re: Sposób na obcinanie pazokci. 05.06.08, 20:44 ojj i mnie ciężko idzie z paznokciami;/ choć u nóg nieco lepiej niz u rąk;) u rąk massssakra;/ czasem się drze na całe gardło ale trudno... obciąć trzeba;/ najlepiej to radzi sobie moja mama, bo ona słabo widzi i musi ubrać okulary jak obcina, a że JUlia na codzień niema stycznośći z osobą w okularach (mama nienosi na codzien) to jest tak wpatrzona w te okulary że wogule niezwraca uwagi na to co się dzieje;)))))) chyba sobie sprawię jakąś parę zerówek;PP Odpowiedz Link
lilka.k Szepcę: cyk, cyk do ucha 05.06.08, 21:13 I wiedzą od urodzenia, że cyk, cyk oznacza, że mam obcina paznokcie..jakos idzie..najgorszy jest 10 paznokiec..cierpliwość się konczy wlasnie po 9 :) Odpowiedz Link
malenkie7 sprawdza sie krzeselko do kapieli ok baby... 05.06.08, 22:00 wkladam go w to krzeselko, krzeselko jest na przyssawki, wiec przymocowane do podloza, a dokladnie do stołu, i jakos w tym krzeselku siedzi grzecznie. Oczywiscie pod koniec jest juz zniecierppliwiony i zaczyna wyrywac, no ale jakos do konca wytrzymuje. Odpowiedz Link
ridibunda sposób sylpal 06.06.08, 07:03 na śpiocha:) Rewelacja, tylko trzeba niedługo po zaśnięciu, kiedy sen jest najmocniejszy, polecam, ja inaczej to bym chyba nie potrafiła. Odpowiedz Link
nating Re: sposób sylpal 06.06.08, 07:43 też tak robię, choć przyznam, ze i na śpiąco rusza mi nózką Odpowiedz Link
yvonne79 Re: sposób sylpal 06.06.08, 14:32 U nas też na śpiocha, zaraz po zaśnięciu. Inaczej się nie da :) Odpowiedz Link
ooluchna Re: sposób sylpal 06.06.08, 21:13 u nas przy ulubionym teledysku (a jest ich sporo),mamy dzecko które uwiebia musyke.Viva,MTV żądzą! no i jeszcze VH1 rock your baby:) jest tak zapatrzona że mogę spokojnie obciąć (ale musi być jej ulubiona piosenka) ,to samo przy przebieraniu i zmianie pieluchy. Inaczej niestety sie nie da:( próbowaliśmy już wszystkiego i tylko to się sprawdza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
bubunia1 Re: Sposób na obcinanie pazokci. 06.06.08, 21:31 tylko na śpiocha ;) czekam 15 min po tym jak uśnie. ręce idą spoko, nogami czasami wierzgnie ;) ale się nie budzi wiec moge robić co chce. Obcinam jak zaśnie w dzień - rano. Odpowiedz Link
klaudia020707 Nic z tego 06.06.08, 23:03 Na śpiocha też nie da rady bo przekręca się na brzuch:( TV nie skutkuje, jedzonko też nie, tak kręci nogą że nie mogę dać rady, trzeba będzie siłą:( rączki, nie ma problemu a stópki-może ma łaskotki:) Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Na śpiocha 5 minut po tym jak uśnie :-)) 07.06.08, 07:56 i tak od urodzenia innaczej nie dalo by rady Odpowiedz Link