patrice7 11.06.08, 19:58 biszkopt z galaretka i owocami??? Mam ochote zrobic wlasnei cos takiego :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: Macie sprawdzony przepis na... 11.06.08, 20:20 Moja mama robi taki biszkopt, jest pyyyycha i ani grama tłuszczu, o przepis jutro zapytam. Odpowiedz Link
dmgr Re: Macie sprawdzony przepis na... 11.06.08, 20:23 5 białek ubijasz na sztywno (ze szczyptą soli) potem dodajesz żółtka (te 5 szt), pół szklanki cukru, łyżeczkę proszku do pieczenia, szklanke mąki. Do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką pieczesz około 30 min w temp. 170-180. Ja czasem daje 4 jajka. A potem jak chcesz przekładasz kremem czy wykładasz owocami i galaretką. Odpowiedz Link
effka_81 Pati a .... 11.06.08, 22:08 W II fazie można jeść takie słodkości???????? Hehehe chyba już po diecie co??? Odpowiedz Link
aurinko Re: Pati a .... 11.06.08, 22:24 Dietę szlag trafił w Sulejowie, Pati konsekwentnie się tego trzyma hihihi Odpowiedz Link
patrice7 Re: Pati a .... 12.06.08, 10:18 Cholera plotkary :PPPP Gofr oczywiscie byl light!! :D A tak powaznie nie przeszlam na 2 faze ,ale nauczona 1 faze jem inaczej i nie tyje wrecz dalej chudne :)) Odpowiedz Link
olus-ia80 Re: Pati a .... 12.06.08, 10:29 5jakek 1 szklanka maki 0,5 szklanki ziemniaczanej szklanka cukru i lyzeczka proszku do pieczenia nie ma mozliwosci zeby nie wyszklo Odpowiedz Link
joasia83m olusia 12.06.08, 11:50 a ile piec i w jakiej temperaturze??? bo ja tez na diecie light i musze takie ciacho dzis miec:) Odpowiedz Link
ri.ka Re: Macie sprawdzony przepis na... 12.06.08, 12:36 a ja mam jeszcze inny przepis na biszkopt 4 jajka, 1 szkl. cukru ubić na puszysta masę (białka z cukerm potem zółtka) 0,5 szkl. maki pszennej 0,5 szkl. maki ziemniaczanej 1 łyzeczka proszku do pieczenia 2 łyzki wody delikatnie wymieszac piec 20 min. temp.180-200 st. a reszta to wg. pomysłów i apetytów albo krem na masie budyniowej lub śmietanie i galaretka zawsze wychodzi smacznego Odpowiedz Link
kotka232 Re: Macie sprawdzony przepis na... 12.06.08, 14:03 mi zawsze wychodza zakalce a ostatnio znalazłam bardzo prosty przepis ktory wyszedl mi juz dwa razy : szklanka maki szklanka cukru 4jajka łyzeczka proszku do pieczenia 4 łyzki oliwy 2lyzki maki ziemniaczanej jajka , cukier i oliwe mieszamy mikserem gdy bedzie gładka masa dodajemy przesiana przez sito make, make ziemniaczana i proszek , gdy masa bedzie gładka przelewamy do wysmarowanej i posypanej bułka tortownicy , pieczemy w temp. 180 st przez 40 min . jak ciasto wystygnie zcinamy wierzch i na rona powierzchnie ukladamy truskawki a nastepnie wlewany lekko zsiadłą galaretke( dwie torebki) , do lodowki az galaretka sie zsiadzie . palce lizac . foto.onet.pl/gs6i9,0os3hhgbgwz4 [url=www.suwaczek.pl/][/url] Odpowiedz Link
patrice7 Re: Macie sprawdzony przepis na... 13.06.08, 11:25 Dzieki dfziewczyny, ide dzis kupic robota kuchennego bo sie zepsul głupek jeden :P Odpowiedz Link