16.06.08, 10:30
I jak idzie z rozklejaniem?
Chodzi mi o twoją córeczkę, ale chyba się domyślasz:). Zauważyłam u mojej małej znowu się posklejało, a może wcześniej dobrze nie rozkleiło:( Nam ginekolog kazała zrobić badanie na czystość pochwy, czy Tobie też takie badanie polecali?
Jak smarujesz tą maścią, chodzi mi o sposób. Czy na patyczek nabierasz, na palec? Moja mała tak się wierci, że ciężko coś zobaczyć a co dopiero smarować:(
Obserwuj wątek
    • zuzaze_78 Re: Zuzaze_78 17.06.08, 08:53
      Hej, klaudia020707, zaczynam drugi tydzien smarowania clotrimazolem - na palec i grubo nakladam (co najmniej 2 x dziennie). Na razie, niestety, nie widze zadnej poprawy. Po 2 tygodniach smarowania musze oddac mocz i kal Malej do analizy na posiew. No a to sklejenie, tak jak pisalam wczesniej, pediatra mowi, ze trzeba bedzie u chirurga rozklejac :(
      • klaudia020707 Re: Zuzaze_78 17.06.08, 22:22
        Ja używałam Clotrimazolum przez 5 dni po zabiegu, ale ginekolog kazała nakładać
        cienką warstwę a nadmiar zbierać pałeczką.
        Nie chciałabym się wymądrzać, ale zasugerowałabym Ci wizytę u ginekologa
        dziecięcego. Niech obejrzy i powie Ci co i jak. Nie musi nic robić, bez Twojej
        zgody a powie Ci dokładnie na czym to polega i w ogóle uspokoi.
        U mojej małej zlepienie "odkrył" lekarz, który jest ordynatorem na oddziale
        dziecięcym i to on pokierował nas go ginekologa dziecięcego.
        Ja też po raz kolejny pójdę na wizytę z córką, bo znowu jej się skleiło.
        Niestety dopiero w sierpniu:(
        Daj znać co i jak. Będę śledzić wątek.
        • zuzaze_78 Re: Zuzaze_78 18.06.08, 09:04
          Chyba masz racje, w poniedzialek bede u pediatry i poprosze o skierowanie do ginekologa. zobaczymy tez, jakies beda wyniki z analizy. Dam jeszcze znac w tym temacie.
          • klaudia020707 Re: Zuzaze_78 18.06.08, 10:48
            Nie ma w Twoim mieście Instytutu Matki i Dziecka? Wydaje mi się, że nie musisz
            mieć tam skierowania, po prostu idziesz i rejestrujesz się jak do zwykłego lekarza.
        • klaudia020707 :( 26.06.08, 15:28
          Hej. Jak się ma sytuacja?

Właśnie dzwoniłam do ginekologa dziecięcego u którego byłam z
          Klaudia. Małej po raz kolejny zakleja sie i to coraz bardziej.
          Ginekolog powiedziała, żeby pilnować oddawania moczu bo MOŻE SIE TAK
          SKLEIC ZE CEWKI MOCZOWEJ NIE BEDZIE WIDAC I DZIECKO PRZESTANIE
          SIKAC. Niestety ja dopiero w sierpniu będę w Pl i do tego czasu
          mogę smarować Clotrimazolum ale CIENKO i raz dziennie!!!
          Odezwij się jak u Was wygląda sytuacja.
          • klaudia020707 Re: :( 26.06.08, 21:28
            ufff prawie się rozkleiło, dosyć mocno wczoraj wieczorem jak
            zauważyłam rozchylałam małej to miejsce sklekenia, miała czerwone i
            rano już było lepiej a wieczorem sprawdzałam i prawie się
            rozkleiło:) a tak sie bałam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka