agatka_1979 04.07.08, 10:41 macie jakis sprawdzony sposob? jak ja przygotowac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamila_m_g Re: jak podac dziecku cukinie? 04.07.08, 11:07 dziś np. robię coś w stylu gularzu warzywnego z piersią z kurczaka. Najpierw pierś w kawałkach podsmażę, potem dorzucę warzywa (cukinia, marchew, fasolka szparagowa, kalarepka, ziemniak itp.), zioła i będę dusić... Cukinia to było jedno z pierwszych jej warzyw, jest naprawdę duże pole do popisu: zupa krem, zupa minestrone, mnóstwo makaronów z cukinią i czymś jeszcze, cukinia zapiekana na tysiące sposobów, na panierowaną to jeszcze za wcześnie. Smacznego! Odpowiedz Link
apolka73 Re: jak podac dziecku cukinie? 04.07.08, 16:16 a ja miksuje w blenderze z ziemniakiem, pietruszka i burakiem (wszystko razem gotuje), dodaje do tego indyka ze sloika. nic poza tym, czase dynie ze sloika. Odpowiedz Link
anmroz Re: jak podac dziecku cukinie? 04.07.08, 16:17 Daję do zupy jako jeden ze składników. Odpowiedz Link
blanka0 Re: jak podac dziecku cukinie? 04.07.08, 16:23 jak placki ziemniaczane, jajko, maka, bułka tarta, pietruszka, koperek Odpowiedz Link
matizka Re: jak podac dziecku cukinie? 04.07.08, 20:24 Ja podobnie jak apolka karmię:) tylko jakoś z burakiem nie mieszłam.Też prawie, że zaczynaliśmy od cukinii, bo to tak mało alergizujące warzywko Odpowiedz Link
apolka73 do matizka 04.07.08, 20:29 Lzej mi sie zrobilo na sercu. Ja tak karmie z lenistwa, ale tez dlatego, ze boje sie podawac Frankowi innego indyka czy krolika niz ze sloika. Bo nie wiadomo co sie trafi na bazarze. Odpowiedz Link