kaga6 11.07.08, 11:01 MAcie jakies sprawdzone przepisy na te owoce. Jako poczatkująca kucharka i wiejska dziewczyna próbuje swoich sił w przetworach :P Poradźcie coś :> Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka-m6 Re: Wiśnie, agrest, czarna porzeczka 11.07.08, 13:17 Aga ja też początkująca z przetworami, ale zrobiłam juz kompoty z czereśni soki z malin sok z czarnej porzeczki, dzemy z porzeczki i jestem w trakcie robienia wiśni drylowanych do słoiczków zeby mieć do placka tak na szybko.Oczywiście mama mi towarzyszyła i większosc pomagała bo wiadomo Karolek plątal sie po kuchni i trzeba było pilnowac Odpowiedz Link
dmgr Normalnie po to do kompa usiadłam 11.07.08, 13:44 żeby się Was zapytac. Teśc wczoraj przywiózł mi wieczorem wiśnie, czarne i czerwone porzeczki na razie po małym wiaderku ale będzie więcej i co robic? Ja jestem miłosniczką przetworów a truskawki w tym roku przeszły nam z powodu chorób nie miałam czasu więc chę na pewno się zabrac za wiśnie i porzeczki. Jak się robi sok z porzeczek normalnie sokowirówką? A jak konfiturę? dzisiaj chcę wypróbowac ten żelfix czy jak to tam do wiśni, zobaczę. Zapodajcie tu proszę sprawdzone porady. Odpowiedz Link