izamig 01.08.08, 09:50 Pytam bo zastanawiam się czy jak urodzę to mam kupować wózek bliźniaczy, czy okaże się po 4 miesiącach,że niepotrezebnie taki kupowałam, jak urodzę Klaudiuszek powinien mieć 19 m-cy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-ness Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 09:53 he he ja tez sie nad tym ostatnio zastanawiałam:))) poczytałma troche i jednak mamy radza kupic takowy wozio. i to dla własnej wygody nie dla dziecka:))) Odpowiedz Link
joasia83m Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 09:55 jezdzi.. mowie to z obserwacji, mam 4 znajome z dziecmi w tym wieku:) ale Iza, nie zastanawiaj sie, tylko kupuj chuste! tak bedzie Ci latwiej, Malenstwo mozna od urodzenia nosic.. Odpowiedz Link
patrice7 Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 09:56 jezdza jezdza ,nawet 3 latki Odpowiedz Link
ooluchna Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 09:57 mojego męża siotry synek zaraz skończy 2 latyka już od jakiegoś dłuższego czasu nie jeżdzi. Moja też odkąd chodzi już nie jeżdzi,eh ciężko jest. Odpowiedz Link
ridibunda Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 09:56 Mój prawie czterolatek czasem jeszcze jeździ:) Ale my bardzo długie dystanse pokonujemy, na normalne spacery od dawna chodzi pieszo. Odpowiedz Link
edzia.79 Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 10:06 jezdza chociaz moj syn jak mial 1,5 roku nauczyl sie byc noszony na reku i wozka juz nie bralismy ze soba.pozniej jeszcze z dwa mies pojezdzil w parasolce i od kiedy jako 2 latek poszedl do zlobka oddalismy wozek. Odpowiedz Link
burdziaa Polecam wózek Phil&Ted's 01.08.08, 10:08 własnie znajoma chce kupic dla dwójki dzieci idealny- zadałam pytanie w innym watku ale nikt sie nie zgłosił :( chciałam dziewczynie pomóc bo w USA jest prawie 2 razy tanszy- moze sie skucicie i wiecej zaciązonych lipcówek zamówi :)? Odpowiedz Link
maadga Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 10:09 Kuba miał 2lata i 8miesięcy jak urodziła się Lili i wtedy już nie potrzebowaliśmy wózka. Ale jak szliśmy na dłuższy spacer to czasem się zdażało że trzeba było smyka na rączki. Odkąd mam pp uno zawsze biorę chustę i gdy jest taka potrzeba mój prawie 4latek wskakuje do wózka a Lili do chusty. Przy Twojej różnicy wieku kupiłabym zdecydowanie coś w czym mogłabym dwójkę wozić. Lub chociaż jakąś dostawkę do stania którą doczepia się do wózka. Ja w Uno mam taką specjalną belkę do przewożenia drugiego dziecka w pozycji stojącej i bardzo często z niej korzystamy choć Kuba w pażdzierniku skończy 4lata. Odpowiedz Link
kachna79 Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 10:16 Różnica wieku pomiędzy moimi córkami to 15 miesięcy. Mamy wózek Graco Duo i nie wyobrażam sobie życia bez niego:) Milenka w maju skonczyła 2 lata i nadal lubi jeździć wózkiem. Odpowiedz Link
olus-ia80 Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 10:27 Gabi miała ponad 3 lata i wyjsc z wózka nie chciała , zawsze ją nogi bolały az pan na ulicy ją zawstydził i zrezygnowała Odpowiedz Link
edzia.79 Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 10:29 peg perego pliko ma taka dostawke a raczej podest na ktorym moze stac starszak Odpowiedz Link
kamila_m_g Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 10:39 To chyba zależy od dziecka. Jak moja siostrzenica miała półtora roku to się Klara urodziła i dostaliśmy po niej wózek, gondola-spacerówka. A Kornelia miała kupioną parasolkę, ale tak naprawdę bardziej ją pociągało chodzenie niż jeżdżenie, więc szybko poszła w odstawkę. Tylko taki plus, że dziecko może zasnąć w wózku, no i mamie wygodniej. Ja bym na twoim miejscu chyba nie kupowała takiego podwójnego, bardziej ten z możliwością stania dla drugiego dziecka, no miała też chustę. Odpowiedz Link
narttu Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 12:06 kup blizniaka koniecznie!!! Nawet jak bedzie chodzil to nie zawsze bedzie mu sie chcialo a ciagnac dwulatka pchajac wozek nie jest latwo :) Odpowiedz Link
mynia0 Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 12:28 moja starszaczka tym wieku korzystała z wózka dość dużo. choć jest dobrym piechurem, to jednak wózek jest wciąż potrzebny. poszukaj takiego podwójnego, jedno siedzisko dla starszaka, drugie , głębokie dla maleństwa. graco na pewno takie ma w ofercie. nie wiem, czy przypadkiem inne firmy nie robią takich modeli na zamówienie. Odpowiedz Link
agusiajasia Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 12:42 Kup! Koniecznie! 2 lata to jeszcze za mało, żeby samo dziecko wszędzie chodziło. U nas jak urodziła się Zosia, Jaś miał 2 lata i 8 mies, więc nie kupowaliśmy bliźniaka, ale teraz na pewno kupię. Zosia będzie miała 1,5 roku jak się Młodziak urodzi. Polecam Graco Stadium Duo. Spraedzony przez koleżankę. Bardzo wygodnie się prowadzi. Jest to wygoda dla ciebie i dziecka. Super! Polecam! Odpowiedz Link
maadga Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 14:11 Myślę że nie należy patrzeć na dzieci które nie mają nowego brata czy siostry i rezygnują z jeżdżenia wóżkiem. Bo w twoim przypadku chodzi o twoją wygodę pchać wózek a za drugą rękę ciągnąć starszaka który nie chce iść do sklepu tylko w drugą stronę na plac zabaw wcale nie jest przyjemnością. Jak masz wózek dla dwójki to można zapiąć w pasy i bez dyskusji jechac w swoją stronę. Dzieci małe często też są zazdrosne że to młodsze jężdzi w wózku i nagle z bardzo samodzielnego starszaka robiącego do tej pory długie spacery bez wózka zmienaiją się w małego dzidziusia co to 2 kroków nie zrobi. Podest jest dobry tak jak ja mam 2lata i 8miesięc różnicy to wystarczy ale 19miesięcy to jeszcze maluszek. Fajny wózek jest ten dla dwójki dzieci images.google.pl/images?hl=pl&q=phil%26teds&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2 filmik video.google.pl/videosearch?hl=pl&q=phil%26teds&gbv=2&ie=UTF-8&sa=N&tab=iv# i drugi lepszy pl.youtube.com/watch?v=dbNNZsbirZE Odpowiedz Link
lilka.k proponuje zooma 01.08.08, 15:41 albo chuste...malenstwo do chusty, starszak w wozku..a jak chcesz kupic wozek to jakis raczej dlugi...np zoom jest fajny, bo mozna i gondole i spacerowka zamontowac. Rewela www.2o2.pl/photo/product_big/6/b/c/4_6bc29f266b3b.jpg www.2o2.pl/p,pl,0733,wozek-dla-blizniat-i-rodzenstwa-zoom-abc-design.html Odpowiedz Link
kleciej Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 16:01 A ja polecam takie kółeczka, co dopina się do wózka i starszak na nich stoi i jedzie.W moim przypadku wózek podwójny nie sprawdził się wogóle. Starsza nie chciała w nim jeździć, a podestu używamy nadal i jest świetny.Ale córcia jak urodził się mały miała dwa lata i 2 miesiące, więc była starsza. Wózek podwójny, na szczeście pożyczuny, był uzyty tylko kilka razy. Odpowiedz Link
dorka3078 Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 16:20 w pewnym momencie jak myslałam że też mi się zaciążyło to na allegro sprowadzają z Usa takie podwójne dla dzici rok po roku firmy kolkraft ,jak znajdę to wkleję linka bardzo fajny lekki i niedrogi z racji taniego dolara Odpowiedz Link
dorka3078 Re: czy dwulateki jeździ jeszcze w wózku? 01.08.08, 16:30 no to mam www.allegro.pl/item407359637_cena_spada_kolcraft_duo_wozek_blizniaczy_dla_2_ki.html jeszcze kilka miesięcy temu był po 700 zł ,wydaje mi się że dla własnej wygody kupuj,zawsze potem możesz sprzedać Odpowiedz Link