olcia.kaktus Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 10.10.08, 16:06 nesquik czekoladowe - uwielbia z ciepłym mlekiem Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 10.10.08, 17:32 cini mini ale te z gwiazdki z Mlekołaków, kukurydziane-te najzwyklejsze,no i kuleczki z Nesquika też zjadają, ale i tak najsmaczniejsze są zjadane na sucho do tego kakao i podwieczorek lub śniadanie z głowy;) Odpowiedz Link
ankas4 ale jak WY dajecie te platki?pytan kilka mam:) 10.10.08, 19:00 Dziewczyny chwala forum, do glowy mi nie prrzyszlo zeby malemu dawac platki... i mnie oswiecilyscie, ale napiszcie prosze jak to zrobic , moj maly nie pije zwyklego mleka ale modyfikowane, wiec jak dawac te platki ? normalnie z rozrobionym na wodzie mlekiem modyfikowanym? i druga sprawa pisalyscie o kakao , jakie kakao? takie zwykle czy granulowane i tez czy ze zwyklym mlekiem czy z modyfikowanym? Dzieki za wszelki porady:) Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: ale jak WY dajecie te platki?pytan kilka mam: 11.10.08, 11:51 ze zwykłym łaciatym 3,2% ciepłym. My robimy sobie i małej przy okazji. Im bardziej namoknięte tym lepiej. Wcześniej po prostu żebrała o jedzenie, jak tata jadł, więc dostała. Odpowiedz Link
iwaolej Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 10.10.08, 19:05 cheeriosy cini minis nesquik zwykłe kukurydziane ja podaję zwykle same - bez mleka - popija mlekiem potem. Mój cudaczek gdzieś woli takie chrupiące. Odpowiedz Link
ooluchna Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 10.10.08, 20:33 Ja daję Nestle Corn Flakes (kukurydziane).Zalewam ciepłym mlekiem modyfikowanym i czekam aż nasiąkną i zrobi się taka papka (inaczej nie zje).Czyli duż płatków ,mniej mleka:) Pozdrawiam Odpowiedz Link
klarysa007 Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 10.10.08, 20:33 nesguik czekoladowe kukurydziane zwykłe lub z miodem Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 10.10.08, 20:40 Młodszy jeśli ma na mokro to z krowim mlekiem, kakao też tylko z krowiego-ja daję Mu to granulowane,bo leń jestem i ie chce mię babrać z tym zwykłym ciemnym. Odpowiedz Link
monaa28 Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 10.10.08, 20:43 ja ograniczam młodemu cukier jak się da więc na śniadanie je płatki owsiane z lidla, są pełnoziarniste ale rozdrobnione więc zamieniają się w papkę, a żeby smak był dobry to dodaję owoce ze słoiczka. oczywiście z mlekiem (bebilon pepti pije) Odpowiedz Link
smolineczka Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 11.10.08, 20:48 moja uwielbia "Zdrowy Błonnik - Granex" albo zwykłe kukurydziane Odpowiedz Link
aurinko Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 11.10.08, 22:49 I te wszystkie płatki są bez cukru? Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 11.10.08, 23:20 a skąd nagle pytanie o cukier? Odpowiedz Link
uczula Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 11:17 bo na ogol platki sa dosladzane... niestety a poza tym jak przeczytasz sklad tych platkow dla dzieci no to...tam taka mala tablica mendelejewa sie znajduje, ciezko jest znalezc platki ktore zawieraja tylko platki.:) taka prawda. Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 11:24 no OK ale ja doskonale zdaję sobie sprawę z tego,że te płatki są dosładzane. nie rozumiem tylko dlaczego Aurinko tak nagle wyskoczyła z pytaniem o cukier. Wątek nie dotyczy tego czy płatki są zdrowe i tego czy należy lub nie podawać je dzieciom. Azi spytała jakie płatki podajemy, my odpowiedziałyśmy,no i po temacie;) Odpowiedz Link
aurinko Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 12:53 domatorka.amatorka napisała: > a skąd nagle pytanie o cukier? Interesuje mnie to więc pytam. Ale być może powinnam założyć osobny wątek pt. "Czy płatki są z cukrem". Mój błąd, że liczyłam na odpowiedź w tym wątku, przepraszam. Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 20:38 nie ma to jak kiepska interpretacja;) odniosłam wrażenie,że pytanie było tendencyjne, z serii tych "dlaczego karmicie swoje dzieci dosładzanymi produktami" po prostu wydawało mi się oczywiste,że każdy wie,że TE i TAKIE płatki są dosładzane miodem, czekoladą lub polewą cukrową;) Odpowiedz Link
aurinko Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 13.10.08, 09:28 Może każdy, kto kupuje, ja płatków nie jem żadnych i żadnych nie kupuję a z tego co widzę, to dziewczyny podają różne rodzaje płatków i są również takie bez cukru. I takiej informacji szukałam. Odpowiedz Link
smolineczka Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 22:46 aurinko, "zdrowy błonnik" jest bez cukru zwykłe kukurydziane chyba też są bez cukru, nie mam teraz opakowania, ale w smaku napewno nie są słodkie Odpowiedz Link
uczula Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 11:15 owsiane blyskawiczne z lidla ( podstawa) - z mlekiem sojowy, bez niczego tylko na wodzie z sola i cukrem, z owocami ze sloiczka (no jakas rewelacja to u nas nie bedzie) kukurydziane ( rzadko, wydaje mi sie ze go jednak kukurydza uczula)a sprawdzilam sklad, zeby nie bylo w nich czego innego. ottecera ( nie wiem jak to sie pisze) sa pyszne, sklad sprawdzilam, kupilam owocowe - bo wiem ze ani truskawka, ani czarna porzeczka go nie uczula. - baaaardzo smaczne, pochrupal na sucho.zobaczymy czy go co nie uczuli jednak. jeczmienne - ale one smakuja jak kasza...takie sobie. Odpowiedz Link
burdziaa Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 21:00 jeszcze nie podawałam ale to dobry pomysł- jutro spóbuje otręby owsiane podac, tylko nie wiem z jakim mlekiek- chyba,ze na moim albo na sojowym spróbuje. Inne na razie nie bo wszystkie są dosładzane i mnostwo innych niepotrzebnych według mnie składników mają. Odpowiedz Link
babajagaa Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 22:03 Ja podalam dzisiaj platki kukurydziane ale troche mnie sie z lyzki wylewalo mleko,moze jakos zagescic czy cos/ Wiem ze kazde platki sa z cukrem,kukurydziane tez. Odpowiedz Link
ulkadabrowska owsiane 12.10.08, 21:32 owsianka pyszna i zdrowa, cała rodzina się nią od miesiąca zajada. Do owsianki zawsze dodaję starte jabłko albo kawałki banana, musowo rodzynki, czasami kakao (tylko mężowi). Śniadanie synka wygląda tak: picasaweb.google.pl/u.straczek/Niadanie# Odpowiedz Link
ulkadabrowska Re: Ulka 12.10.08, 22:17 płatki owsiane, zwykłe, nie expresowe, zalewam gotująca się wodą, tak mniej więcej, by podwoić objętość i gotuję bardzo często mieszając. w tym czasie wrzątkiem zalewam również w miseczce rodzynki (miękną) i trę jabłko lub kroję banana. Gdy płatki będą już miękkie (czyt. naprawdę przyjemne do jedzenie, nie al dente - tylko ciut bardziej rozgotowane) i nasiąkną całą wodą, dodaję mleko tak, by wyszła raczej gęsta zupa. Potem tę papkę do miski, nań mus jabłkowy (czy inne coś, może być dżem <mam domowe, sama robię>, banan, sok, itp.), rodzynki i podaję do stołu :) Odpowiedz Link
ulkadabrowska Re: Ulka 13.10.08, 07:42 krowiego 3,2, a co tam. Z butelki młody pije Nestle Junior. Odpowiedz Link
lucy_cu Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 22:30 Owsiane zalane wodą (i do tego szybki sos ze zmiksowanego...pomidora- wiem, straszne, ale Terecha jest fanką pomidorów) albo zwykłe kukurydziane z jogurtem. Odpowiedz Link
ankas4 ulkadabrowska boskie te platki! tez zrobie! dzi 13.10.08, 17:12 Super ekstra wygladaja te platki, tez zrobie , po opisie malo zachęcajace ale zdjecie zrobilo swoje!zainspirowalas mnie! Dzieki! Odpowiedz Link
ulkadabrowska Re: ulkadabrowska boskie te platki! tez zrobie 13.10.08, 19:19 one są naprawdę pycha (o ile ktoś lubi lekko ciepłą mleczną brejkę w sumie). Jak planuję dodać mus z jabłek, o których wiem, że są kwaśne - dodaję szczyptę cukru. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 11.11.08, 11:07 Dzis dałam pierwszy raz taki jgurt z płatkami: www.danone.pl/produkty/jogurty/platki Zajadali, ze hej...jutro zrobie im sama tylko musze kupic jakies płatki i jogurty. A to bede zabierac jako przekąske na dwor..rewelacja Odpowiedz Link
patrice7 Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 11.11.08, 11:28 Nigdy nie dawalam. Musze sprobowac. Dzieki dziewczyny Odpowiedz Link