Dodaj do ulubionych

Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom?

• olcia.kaktus Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 10.10.08, 16:06
      nesquik czekoladowe - uwielbia z ciepłym mlekiem
    • domatorka.amatorka Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 10.10.08, 17:32
      cini mini ale te z gwiazdki z Mlekołaków, kukurydziane-te najzwyklejsze,no i
      kuleczki z Nesquika też zjadają, ale i tak najsmaczniejsze są zjadane na sucho
      do tego kakao i podwieczorek lub śniadanie z głowy;)
      • ankas4 ale jak WY dajecie te platki?pytan kilka mam:) 10.10.08, 19:00
        Dziewczyny chwala forum, do glowy mi nie prrzyszlo zeby malemu dawac platki... i
        mnie oswiecilyscie, ale napiszcie prosze jak to zrobic , moj maly nie pije
        zwyklego mleka ale modyfikowane, wiec jak dawac te platki ? normalnie z
        rozrobionym na wodzie mlekiem modyfikowanym? i druga sprawa pisalyscie o kakao ,
        jakie kakao? takie zwykle czy granulowane i tez czy ze zwyklym mlekiem czy z
        modyfikowanym?
        Dzieki za wszelki porady:)
        • olcia.kaktus Re: ale jak WY dajecie te platki?pytan kilka mam: 11.10.08, 11:51
          ze zwykłym łaciatym 3,2% ciepłym. My robimy sobie i małej przy okazji. Im
          bardziej namoknięte tym lepiej. Wcześniej po prostu żebrała o jedzenie, jak tata
          jadł, więc dostała.
    • iwaolej Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 10.10.08, 19:05
      cheeriosy
      cini minis
      nesquik
      zwykłe kukurydziane

ja podaję zwykle same - bez mleka - popija mlekiem potem. Mój cudaczek gdzieś
      woli takie chrupiące.
      • ooluchna Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 10.10.08, 20:33
        Ja daję Nestle Corn Flakes (kukurydziane).Zalewam ciepłym mlekiem
        modyfikowanym i czekam aż nasiąkną i zrobi się taka papka (inaczej
        nie zje).Czyli duż płatków ,mniej mleka:) Pozdrawiam
    • klarysa007 Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 10.10.08, 20:33
      nesguik czekoladowe
      kukurydziane zwykłe lub z miodem
    • domatorka.amatorka Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 10.10.08, 20:40
      Młodszy jeśli ma na mokro to z krowim mlekiem,
      kakao też tylko z krowiego-ja daję Mu to granulowane,bo leń jestem i ie chce mię
      babrać z tym zwykłym ciemnym.
    • monaa28 Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 10.10.08, 20:43
      ja ograniczam młodemu cukier jak się da więc na śniadanie je płatki owsiane z
      lidla, są pełnoziarniste ale rozdrobnione więc zamieniają się w papkę, a żeby
      smak był dobry to dodaję owoce ze słoiczka. oczywiście z mlekiem (bebilon pepti
      pije)
    • smolineczka Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 11.10.08, 20:48
      moja uwielbia "Zdrowy Błonnik - Granex" albo zwykłe kukurydziane
      • aurinko Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 11.10.08, 22:49
        I te wszystkie płatki są bez cukru?
        • domatorka.amatorka Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 11.10.08, 23:20
          a skąd nagle pytanie o cukier?
          • uczula Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 11:17
            bo na ogol platki sa dosladzane...
            niestety a poza tym jak przeczytasz sklad tych platkow dla dzieci no to...tam
            taka mala tablica mendelejewa sie znajduje, ciezko jest znalezc platki ktore
            zawieraja tylko platki.:)
            taka prawda.
            • domatorka.amatorka Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 11:24
              no OK ale ja doskonale zdaję sobie sprawę z tego,że te płatki są dosładzane. nie
              rozumiem tylko dlaczego Aurinko tak nagle wyskoczyła z pytaniem o cukier. Wątek
              nie dotyczy tego czy płatki są zdrowe i tego czy należy lub nie podawać je
              dzieciom. Azi spytała jakie płatki podajemy, my odpowiedziałyśmy,no i po temacie;)
          • aurinko Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 12:53
            domatorka.amatorka napisała:

> a skąd nagle pytanie o cukier?

Interesuje mnie to więc pytam. Ale być może powinnam założyć osobny wątek pt.
            "Czy płatki są z cukrem". Mój błąd, że liczyłam na odpowiedź w tym wątku,
            przepraszam.
            • domatorka.amatorka Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 20:38
              nie ma to jak kiepska interpretacja;)
              odniosłam wrażenie,że pytanie było tendencyjne, z serii tych "dlaczego karmicie
              swoje dzieci dosładzanymi produktami"
              po prostu wydawało mi się oczywiste,że każdy wie,że TE i TAKIE płatki są
              dosładzane miodem, czekoladą lub polewą cukrową;)
              • aurinko Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 13.10.08, 09:28
                Może każdy, kto kupuje, ja płatków nie jem żadnych i żadnych nie kupuję a z tego
                co widzę, to dziewczyny podają różne rodzaje płatków i są również takie bez
                cukru. I takiej informacji szukałam.
        • smolineczka Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 22:46
          aurinko, "zdrowy błonnik" jest bez cukru
          zwykłe kukurydziane chyba też są bez cukru, nie mam teraz
          opakowania, ale w smaku napewno nie są słodkie
    • uczula Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 11:15
      owsiane blyskawiczne z lidla ( podstawa) - z mlekiem sojowy, bez niczego tylko
      na wodzie z sola i cukrem, z owocami ze sloiczka (no jakas rewelacja to u nas
      nie bedzie)
      kukurydziane ( rzadko, wydaje mi sie ze go jednak kukurydza uczula)a sprawdzilam
      sklad, zeby nie bylo w nich czego innego.
      ottecera ( nie wiem jak to sie pisze) sa pyszne, sklad sprawdzilam, kupilam
      owocowe - bo wiem ze ani truskawka, ani czarna porzeczka go nie uczula. -
      baaaardzo smaczne, pochrupal na sucho.zobaczymy czy go co nie uczuli jednak.
      jeczmienne - ale one smakuja jak kasza...takie sobie.
      • burdziaa Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 21:00
        jeszcze nie podawałam ale to dobry pomysł- jutro spóbuje otręby
        owsiane podac, tylko nie wiem z jakim mlekiek- chyba,ze na moim albo
        na sojowym spróbuje. Inne na razie nie bo wszystkie są dosładzane i
        mnostwo innych niepotrzebnych według mnie składników mają.
        • babajagaa Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 22:03
          Ja podalam dzisiaj platki kukurydziane ale troche mnie sie z lyzki
          wylewalo mleko,moze jakos zagescic czy cos/
          Wiem ze kazde platki sa z cukrem,kukurydziane tez.
    • ulkadabrowska owsiane 12.10.08, 21:32
      owsianka pyszna i zdrowa, cała rodzina się nią od miesiąca zajada.
      Do owsianki zawsze dodaję starte jabłko albo kawałki banana, musowo rodzynki,
      czasami kakao (tylko mężowi).
      Śniadanie synka wygląda tak: picasaweb.google.pl/u.straczek/Niadanie#
      • burdziaa Ulka 12.10.08, 21:36
        jak dokładnie robisz tą owsianke, pysznie wyglada.
        • ulkadabrowska Re: Ulka 12.10.08, 22:17
          płatki owsiane, zwykłe, nie expresowe, zalewam gotująca się wodą, tak mniej
          więcej, by podwoić objętość i gotuję bardzo często mieszając. w tym czasie
          wrzątkiem zalewam również w miseczce rodzynki (miękną) i trę jabłko lub kroję
          banana. Gdy płatki będą już miękkie (czyt. naprawdę przyjemne do jedzenie, nie
          al dente - tylko ciut bardziej rozgotowane) i nasiąkną całą wodą, dodaję mleko
          tak, by wyszła raczej gęsta zupa. Potem tę papkę do miski, nań mus jabłkowy (czy
          inne coś, może być dżem <mam domowe, sama robię>, banan, sok, itp.), rodzynki i
          podaję do stołu :)
          • burdziaa Re: Ulka 12.10.08, 22:20
            dzieki- a jakim mlekiem zalewasz?
            • ulkadabrowska Re: Ulka 13.10.08, 07:42
              krowiego 3,2, a co tam.
              Z butelki młody pije Nestle Junior.
    • lucy_cu Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 12.10.08, 22:30
      Owsiane zalane wodą (i do tego szybki sos ze zmiksowanego...pomidora-
      wiem, straszne, ale Terecha jest fanką pomidorów) albo zwykłe
      kukurydziane z jogurtem.
      • ankas4 ulkadabrowska boskie te platki! tez zrobie! dzi 13.10.08, 17:12
        Super ekstra wygladaja te platki, tez zrobie , po opisie malo zachęcajace ale
        zdjecie zrobilo swoje!zainspirowalas mnie! Dzieki!
        • ulkadabrowska Re: ulkadabrowska boskie te platki! tez zrobie 13.10.08, 19:19
          one są naprawdę pycha
          (o ile ktoś lubi lekko ciepłą mleczną brejkę w sumie).
          Jak planuję dodać mus z jabłek, o których wiem, że są kwaśne - dodaję szczyptę
          cukru.
    • lilka.k Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 11.11.08, 11:07
      Dzis dałam pierwszy raz taki jgurt z płatkami:
      www.danone.pl/produkty/jogurty/platki
      Zajadali, ze hej...jutro zrobie im sama tylko musze kupic jakies płatki i
      jogurty. A to bede zabierac jako przekąske na dwor..rewelacja
      • patrice7 Re: Jakie płatki śniadaniowe podajecie dziciom? 11.11.08, 11:28
        Nigdy nie dawalam.
        Musze sprobowac.
        Dzieki dziewczyny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka