bobimax 11.11.08, 18:02 Powiedz mi ja Hania się czuje. Czy dostaje jakieś leki na refluks i czy będzie ostrzykiwana?. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_k8 Re: m_k8 11.11.08, 19:02 Cześć, czuje się dobrze. Posiewy ok, jest rozbrykana ile wlezie. Ma tylko "przewlekły" katar, ale to raczej wina żłobka. Póki co, czekamy na scyntygrafię i od jej wyników uzależnione jest działanie. Termin ma na 19.11, potem idę z wynikami do urologa i dam Ci znać co wyszło i co powiedział. Teraz dostaje tylko furagin 1/2 tabletki na noc. A Wy macie już termin? Odpowiedz Link
bobimax Re: m_k8 11.11.08, 19:52 Cały czas czekamy na ostrzykiwanie. U mnie w szpitalu zależy to kiedy szpital zakupi deflux. Niestety czekam już trzeci miesiąc. Podobno chą zrobić do końca roku. Nela też dostaje 1/2 tabletki furaginy na noc, ale ja daję co drugi dzień, bo jest koszmar z podaniem jej (zwiewia niesamowicie jak widzi łyżeczkę z lekarstwem). Cały czas badamy mocz i jest ok. Jedyne co to podaję jej jeszcze lakcid i wit C na zmianę, bo robią się jej nadżerki na języku. Odpowiedz Link
m_k8 Re: m_k8 11.11.08, 19:58 nam nefrolog mówiła żeby nie podawać wit C, bo przy długotrwałym podawaniu coś tam się może dziać ( chodziło chyba o zwapnienia w nerce, ale nie jestem pewna czy o to dokładanie bo jej wypowiedź była dość chaotyczna...) na dniach mam nadzieję uda mi się skonsultować z inną lekarką zapytam ją o zdanie; choć wydaje mi się, że wit C właśnie jest wskazana, żeby zakwasić środowisko i nie pozwolić na rozwój bakterii. Odpowiedz Link
bobimax Re: m_k8 11.11.08, 20:43 Wiesz co są różne opinie, ale ja podaję nie codziennie. Możesz małej też podawać żurawinę. Ja mam suszoną do robienia herbatki. Odpowiedz Link
ankas4 Re: m_k8 12.11.08, 01:53 m_ka8 i bobimax trzymajcie sie, sama mialam pytac jak tam sprawy u m_ki , patrze a tutaj watek zalozyla juz bobimax:) Sciskam Was mocno! Odpowiedz Link
kamamama2 Re: m_k8 12.11.08, 14:15 a tak się wetnę, żeby Hanię uściskać i pożyczyć zdrowia :) Odpowiedz Link