disno 02.12.08, 13:07 ratujcie - siostra w ciąży i muli ją od rana do nocy - nieważne czy głodna czy najedzina, przed czy po jedzeniu. W pierwszej ciąży nie miała mdłości, a ja już nie pamiętam czy w ogóle mi coś pomagało. Macie jakieś sposoby? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula_82 Re: co na mdłości? 02.12.08, 13:09 mnie w sumie nic nie pomagalo ze srodków doraźnych, jedynie co to małe i częste posiłki...niby herbata imbirowa troche pomagała ale to na chwile. trzeba przeżycto ;)) niestety. Odpowiedz Link
agasar79 Re: co na mdłości? 02.12.08, 13:14 mi też nic nie pomagało, niestety miałam mdłości niemal 24 godziny na dobę Odpowiedz Link
lee_a Re: co na mdłości? 02.12.08, 13:20 mi nic nie pomagało, mdłości nie czułam jak jadłam, ale przemóc się do jedzenia nie mogłam a po jedzeniu znów wracały, błeee.. Odpowiedz Link
maniulka_25 Re: co na mdłości? 02.12.08, 16:06 Pepsi ! Ja wymiotowałam z Julką całą ciążę. A w obecnej ciąży aż do 7 miesiąca. Pepsi mi pomagała... Jako tako. Odpowiedz Link
klarysa007 Re: co na mdłości? 02.12.08, 21:52 herbatka imbirowa ciut pomagała. Tylko taka z zielarskiego, a nie z marketu z dodatkiem czarnej herbaty. Odpowiedz Link
chmurcia4 Re: co na mdłości? 02.12.08, 22:38 ...skąd ja znam to hasło MDŁOŚCI - wymiotowałam nawet krwią - mi pomogła 1 rzecz - napar z majeranku (łyżka majeranku zalać wrzątkiem i odczekać) - ja parzyłam sobie nawet 2-3 łyżki ziela na 1 szkl. żadne inne mikstury na mnie nie działały, a wręcz odwrotnie - wywoływały jeszcze większe wymioty (do tej pory reaguje na zapach niektórych z nich) Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: co na mdłości? 03.12.08, 12:12 OJ w pierwszej ciąży ic :-( schudłam 5 kg tak rzygałam w nastepnych gryzłam migdały (nagminnie) i pomarańcze tylko jadłam. Takie duże soczyste tylko po nich nie robiło mi się niedobrze Odpowiedz Link