meniaaa 07.12.08, 11:23 Kamilce - psa na biegunach (taki grubiutki i niski, bomba!), szczeniaczka -uczniaczka, lalke interaktywna, sanki , maly stoleczek i klocki drewniane :) Wszystkie prezenty super trafione!:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meniaaa Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 11:26 AAA i Kamilka nazwala Mikolaja : "NIU" przygladala sie mu ale chyba i polubila po chwili :) Odpowiedz Link
asia-ch Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 11:28 Jaśkowi słodycze i kubek niekapek a i dwie maskotki malutkie. Odpowiedz Link
burdziaa Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 11:28 Na samego Mikołaja czyli wczoraj nic nie dostał- juz pare dni wczesniej przyszła paczka z pianinkiem od Dagiww, super się bawi :) A wczoraj poszlismy na piekny spacer i na jarmark swiąteczny w Rynku, jecalismy tramwajem, przygoda :) Odpowiedz Link
patrice7 burdzia 07.12.08, 11:34 !! ja tez bylam wczraj na jarmarku na rynku! PIEEEEKNIE jest ,a te bajki! O ktorej byłas?? Odpowiedz Link
burdziaa Re: burdzia 07.12.08, 12:16 ładnie prawda? najadłam sie orzeszków, Jasio kiełbaski, jechalismy kolejką- bylismy od ok15.30 juz sie smieniało i pieknie zaswieciło. Pati pisalas w watku do domatorki o tej duzej ksiazce- mogłabys mi ją kupić, ona cos ok 10 zł kosztowała, to ta? Odpowiedz Link
lucy_cu Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 12:02 Teresce- drewnianego kogucika i kurkę; bawi się nimi na okrągło. Witkowi- figurkę dinozaura, album o kosmosie i książkę z eksperymantami do wykonywania w domu. Zetowi- kilka książek, stary dobry May tudzież pozycje o tematyce wojskowej, jego świrek. Emilce- domek dla lalek z drewna. Wszyscy szczęśliwi. :-) Odpowiedz Link
izamig Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 12:27 Klaudiuszek dostał wózek dla lalek, kuchnie z biedronki, lokomotywe która jak jeździ puszcza bańki mydlane, autko zdalnie sterowane, i zabawki do kąpieli, bajki na dvd z teletubisiami. Najbardziej trafiony wózek Odpowiedz Link
lilka.k Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 12:36 takie klocki drewniane, w wiaderku, ktore ma wieko i mozna wrzucac przez rózne otwory klocki..sliczne są www.czaszabawy.pl/photo/product_big/2/8/2/1_282e0a824191.jpg oprocz tego lalki i pizamke oraz bluze Odpowiedz Link
lilka.k link 07.12.08, 12:37 www.czaszabawy.pl/photo/product_big/2/8/2/1_282e0a824191.jpg Odpowiedz Link
delfina7 Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 12:53 U nas hitem stał się robocik straszaka na pilota , który śpiewa , tańczy stzrela kóleczkami z gąbki i teraz mam wojne w domu:) Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 13:00 Młodszy dostał taczkę z klockami /od Dagi/ a Starsi dostali super trampolinę, którą są zachwyceni i skaczą non stop. www.grindi.com/products/32/p/50 Wyłamałam się z rytuału 150 Barbie i 68 dinozaura,tudzież robota;) Odpowiedz Link
meniaaa Re: lilka 07.12.08, 13:23 mamy te same klocki Eichhorn, sa swietne, mala najchetniej sie nimi bawi, wysypuje a pozniej trafia do otworow , zajmie sie nawet na pol godziny Odpowiedz Link
lilka.k Re: lilka 07.12.08, 13:29 No wlasnie moi chlopcy tez zafascynowani wiekiem :), i naprawde łatwo im to przychodzi-mam na mysli wrzucanie klockow..inne sortery są duzo trudniejsze :). Jestem bardzo zadowolona z tych klockow :) Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 15:00 drewniane puzzle cymbalki drewniane owoce, ktore przekrawa sie na pol drewnianym nozykiem i z powrotem laczy za pomoca rzepow - to na razie najbardziej trafiona zabawka w zyciu mojego syna Odpowiedz Link
lucy_cu Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 15:47 Te owoce sa super, przymierzałam się do kupna. A widziałaś kurczaka i tort? Też czadowe są. Ogromnie mi się podobają takie zabawki, chyba się szarpnę dla Tereski. :-) Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 18:08 oprocz owocow widzialam zestaw, ktory zawieral chlebek (kurczaka i tortu nie bylo). ale owoce od razu mi sie spodobaly. malemu tez - rznie juz drugi dzien:) Odpowiedz Link
kristin4 Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 16:59 u nas hitem jest sprzęt sprzątający czyli mop, miotła, łopatka i zmiotka do tego wiaderko oczywiście do zabawy,dostała też chomika na zabawki na kółkach, oczywiscie super zabawka do włazenia jezdżenia w tym. My kupiliśmy jej konik - bujak ten z allegro plastikowy, tez bardzo sie podobał. Generalnie trafione prezenty. Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 20:17 mała dostała coś... co miała ;) taką pozytywkę rainforest, wieszaną na łóżeczko, świecącą i grającą spokojne muzyczki. Mała sobie ją sama włącza kiedy chce. Tą pozytywkę miała już od marca, ale ostatnio zaczęła skrzypieć, więc oddaliśmy ją do reklamacji. Nie wyrobili się w 2 tygodniach, oddali nam pieniądze, ale nie miałam serca i kupiłam następną. I właśnie przyszła. I mała się nią cieszy, jakby wcześniej jej nie miała ;) Tak ogólnie to w naszym otoczeniu (moim i męża) mikołajki są raczej słabo zauważalne, my sobie z tej okazji nie robimy prezentu, a dzieci dostają na gwiazdkę. A zestawy prezentów, o jakich niektóre dziewczyny piszą to w ogóle głowa mała, nie wiem, czy aż tyle na samą gwiazdkę mała dostanie. Swoją drogą ja trochę "dawkuję to szczęście" i prezent, który jest na gwiazdkę od babci już jest w pokoju, mała się nim bawi. Tak pomyślałam, że na gwiazdkę dostanie kilka zabawek, więc nie będzie takiej radości z każdego pojedynczego prezenciku, a tak teraz już się cieszy (domek kiddeland) a na gwiazdkę i tak będzie góra niespodzianek. Odpowiedz Link
agasar79 Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 21:53 2x drewniane puzzle taką grającą a'la karuzele tablice ze znikopisem (leżącą) dwie sukienki, spodnie, dres, rajstopki, skarpetki, Troszke słodyczy, a jedna babcia zamiast słodyczy to przywiozła obiadki słoiczkowe i dużą herbatkę To wszystko od nas, moich rodziców, teściów i chrzestnej :) Odpowiedz Link
smolineczka Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 21:52 my wczoraj poszliśmy na długi spacer i obiad poza domem. wszędzie choinki, mała była zachwycona. dostała dwie piżamki, ciepłe rajstopki i mandarynki, smakowały jej jak nigdy dotąd :) Odpowiedz Link
klarysa007 Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 22:02 U nas w rodzinie jest tradycja, że Mikołaj jest "słodki", ewentualnie dokłada jakieś BARDZO drobne upominki. Za to "większe" prezenty są pod choinką. Więc dzieciaki się zaczekoladowały i zamandarynkowały ;) A Tusia dostała dodatkowo grająco-tańczącego Mikołajka (muszę go szybko zepsuć hihi) i bluzeczkę od chrzestnej. Odpowiedz Link
azi81 Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 07.12.08, 22:22 Oliwka dostała wózek dla lalek,znikopis czy jakos tak to sie nazywa taka tablica :P,drewniane puzzle,dwa koniki z grzywami do czesania,lalke szmacianke,kubek niekapek,klocki,365 bajke na kazdy dzien roku hm...tak dopiero teraz widze ile ona dostala...heh a ja tylko kolczyki :P Odpowiedz Link
effka_81 Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 08.12.08, 09:26 Też mamy te klocki drewniane są super, Oliwcia zachwycona. Jeszcze jest biedronka grająca, lalka. Ale najlepsze są klocki;)) Odpowiedz Link
ja-goda1 Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 08.12.08, 09:36 Mikołajowi - Statek Matchbox, łap rekina czy jakoś tak, grę planszową Formuła 1 i grę zręcznościową pułapka na myszy Filipowi: krokodyla Fisher Price, pianinko i samochód farmerski z krówką i konikiem. Mikołajowi prezenty super podeszły, a Filip po 5 minutach zabawy przerzucił się na stare graty i zabawki brata:) Odpowiedz Link
margaritka27 Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 08.12.08, 12:53 Pod poduszka(czy tam obok) nic nie znalazl. Maz tydzien wczesniej dokupila zwierzaki do zoo FP(2 zestawy w cenie 1 :-)) Tak to slodycze od wojkow babci i takie body z golfem fajne+ kubeczek chrzestna bardziej poszlała(juz ja uprzedzilam ze za rok tylko czekolada)-klocki(na wyrost-od 3lat) tablica ze znikopisem A te klocki ejchhorn u nas tez od paru miesiecy to rewelacja do tego stopnia ze tata chcial mu dokupic wiekszy zestaw :-) Odpowiedz Link
a.tygrysica Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 08.12.08, 09:49 Mikołaja z czekolady pod poduszkę :) Za tydzień dostanie paczki z pracy. Nie kupujemy prezentów mikołajowych i choinkowych - dostanie ich mnóstwo od rodziny i przyjaciół; robimy sobie duży wspólny prezent świąteczny - jedziemy w góry na tydzień. Odpowiedz Link
kamila_m_g Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 08.12.08, 10:02 Ilość prezentów niektórych dzieci zastanawia mnie. Klara od nas dostałą misia maskotkę, książkę od babci, no i karuzelko coś tam od chrzestnego. Tablicę znikopis kupiłam jej pod choinkę i tak się zastanawiam, czy to aby nie za mało. Ale przecież dostanie pełno prezentów od reszty rodziny... Hmm, przecież piżamki jej nie zapakuję, bo jeszcze mi powie, że to nie prezent :)) Odpowiedz Link
anula_82 Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 08.12.08, 12:07 kamila, co to znaczy 'za mało' pod choinkę? kurcze, czy naszym dzieciom należy sie minimum 4-5 prezentów??? bo ja tego nie rozumiem, ale moze wtedy ja dziwna jestem.... a co później? jak dzieci podrosną i będą wymieniac po kilka prezentów w liście do św. Mikołaja... (kazdy z nich po 200-300 stówy) czytam i sie dziwie... Odpowiedz Link
lilka.k Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 08.12.08, 12:10 Jak czytam, to tez sie dziwie i troche nie rozumiem...czemu nie lepiej pobawic sie z dzieckiem zamiast kupowac im co raz to wiecej zabawek? Odpowiedz Link
lilka.k Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 08.12.08, 12:12 my na mikolaja kupilismy im drewniane klocki, wspolnie zeby sie bawily. Ale reszte kupili dziadkowie i tu akurat wplyw mam maly, bo poszaleli jak bylam w ciazy i juz. Pod choinke chce im kupic znikopisy i basta. Po jednym prezencie. Odpowiedz Link
27agnes72 Re: Co przyniosl dzieciaczkom Mikolaj? 08.12.08, 12:11 Mojej najstarszej- struny do gitary i szcotkę do włosów średniemu- samochodzik Hot Wheels małemu- książkę o Świętach z grubymi kartkami A my zafundowaliśmy sobie po gazecie (ja babską a mąż komputerową). Odpowiedz Link
kamila_m_g czemu za mało.... 08.12.08, 14:38 no właśnie jak się naczytam co dziewczyny kupują... ale co tam, tak naprawdę to siostrzenicy itp. mogę sprawić większy prezent bo rzadziej to robię. Znikopis jest już zakupiony i czeka na zapakowanie. Zresztą i Klara i jej kuzynka Kornelia dostaną w tym roku od babci po wózku, jedna spacerówkę, druga gondolę i pewnie będzie ciekawie.... Odpowiedz Link
kurdkowa Re: czemu za mało.... 08.12.08, 14:42 Moje dostały mandarynki, banany, soczki bobofruta, i małe książeczki.....oprócz tego wizyta w aquaparku i wspólny długi spacer- pięknie oświetlonymi ulicami...Było super;) Odpowiedz Link