patrice7 07.01.09, 13:33 Jakie stosujecie> Co wam pomaga najszybciej? Wiecie takiego ,ze za godzinę juz bolec nie bedzie:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dmgr Re: Tabletki na ból gardła 07.01.09, 13:45 Moja mam zawsze mówiła, że jak boli to pierwsza dobę trzeba płukać wodą z solą nawet co pół godziny. Czasem po tekiej serii na drugi dzień nie boli nawet. A dopiero następnego dnia tabletki. A ja tam biorę to co kupię akurat. Tantum Werde albo Cholineks najczęściej chyba. Odpowiedz Link
michalina_79 Re: Tabletki na ból gardła 07.01.09, 13:49 chlorchinaldin, na gardło i zapalenia krtani najlepsze tabletki, a dla karmiących homeogene 9 Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: Tabletki na ból gardła 07.01.09, 13:55 Takie na szybko to są strepsils ze znieczulaczem ale po nich ma się drętwo w buzi ;-) Odpowiedz Link
lee_a Re: Tabletki na ból gardła 07.01.09, 14:03 tantum verde bije wszystkie inne. Żadnych innych już nie kupuję. Odpowiedz Link
patrice7 Re: Tabletki na ból gardła 07.01.09, 14:08 tantum verde kupuyje zawsze w sprayu,faktycznie jest swietny. Moze wystarczy psikacz zamiast tabletek? Odpowiedz Link
lee_a Re: Tabletki na ból gardła 07.01.09, 14:54 ja kupuję psikacz dla Ani, sama też sobie psikałam jak mi się tabletki skończyły, ale chyba tabletka ma lepszą moc. Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Tabletki na ból gardła 07.01.09, 15:01 a czy nie krztusicie sie tym tantum verde? ja wymiekam. podobno najlepsza jest jednak w woda z sola lub woda utleniona. ale ja plukac gardla tez nie moge, bo mam odruch wymiotny. Odpowiedz Link
lee_a Re: Tabletki na ból gardła 07.01.09, 15:16 krztusisz się? jak to? Przecież to do ssania. Ja się kiedyś prawie zakrztusiłam jak zasnęłam z tabletką w ustach. Ale już tego nie robię. Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Tabletki na ból gardła 07.01.09, 15:23 :) mowie to tym tantum verde w areozolu...nawet jak o tym pomysle to juz mi sie chce kaszlec Odpowiedz Link
dagi.ww Re: Tabletki na ból gardła 07.01.09, 15:53 A dla mnie najlepsze są Hallsy Extra Strong - te czarne - przestaje boleć po pół godzinie ;)) Tantum Verde brałam, jak karmiłam i nie były złe. Odpowiedz Link
patrice7 Re: Tabletki na ból gardła 07.01.09, 16:48 Kupilam psikacz Tantum Verde:) Lipiec, nie nie ksztusze sie,przeciez to psikasz i juz:)Mozna psiknac sobie w policzek kilka razy i polknac. Odpowiedz Link
zurawina100 Re: Tabletki na ból gardła 07.01.09, 18:24 orofar,neo angin i tantum verde Odpowiedz Link
bobimax Re: Tabletki na ból gardła 07.01.09, 22:00 A na mnie nic nie działa. Od miesiąca chodzę z bolącym gardłem. Nawet dwa antybiotyki mi nie pomogły. Odpowiedz Link
patrice7 bobimax 07.01.09, 22:02 bardzo Ci wspolczuje! Wiem co to znaczy bo moj nm ma przewlekle zapalenie gardla ,ktore najprawdopodobniej wynika ze zle dobranego leczenia!! Moze pojdz do innego lekarza? Odpowiedz Link
kristin4 Re: bobimax 07.01.09, 22:25 rób sobie wymaz z gardla, jesli nic nie wyjdzie to musisz zregenerowac błonę sluzowa gardła i płukanie jest naprawde dobr woda z solą i woda z dentoseptem naprawde pomagają. Odpowiedz Link