a_beatle 03.03.09, 19:51 czyli na plastikowych meblach z Ikei;-) Czym można je zmyć? Woda i mydło nie zdały egzaminu. Moje dziecię z rozmachem malowało, pastelami:-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankas4 Re: Ślady kredek na mamucie 04.03.09, 04:19 Takie cos znalazłam , ale nie wiem czy to dziala....warto sprobowac , bo cena niska; www.frisco.pl/product/5900536235417/JAN_NIEZBEDNY__Magiczna_gabka_2_szt_.xhtml?x=c Odpowiedz Link
f3f Re: Ślady kredek na mamucie 04.03.09, 07:28 mam taką gąbkę, na "mamucie" nie próbowałam ale ze ścian wszystko łądnie schodzi - polecam :) Odpowiedz Link
a090707 Re: Ślady kredek na mamucie 04.03.09, 07:51 Gabki sa swietne, podobne mozna kupic w Lidlu. Odpowiedz Link
maadga Re: Ślady kredek na mamucie 04.03.09, 08:48 rozumiem że pastele olejne jeśli tak to spróbuj olejem lub płynem do naczyń a jeszcze mi się kojarzy skórka od chleba, ale nie pamiętam dokładnie na jakie kredki ona była. Mnie dzieciaki rozszalały się i zrobiły wzorki na parkiecie flamastrami niestety nie schodzi może któraś wie czym flamastry zetrzeć? Odpowiedz Link
patrice7 Re: Ślady kredek na mamucie 04.03.09, 08:58 spróbuj skórką od chleba,albo zwykłą gumką do gumowania. Odpowiedz Link
ulkadabrowska Re: Ślady kredek na mamucie 04.03.09, 11:25 moim zdaniem tylko pogorszy sytuację - zmatowi powierzchnię i brud się będzie coraz bardziej wgryzał. Generalnie używanie Cifa ito jest dosyć zgubne, bo może i efekt jest, ale każdy następne brud wgryza się, w ramy okienne na przykład, coraz bardziej. ja kolejny raz polecam Meglio. Odpowiedz Link
ulkadabrowska Re: Maglio 04.03.09, 11:46 ja kupuję u cioci w Bieruniu Starym ale jest tego mnóstwo na Allegro Odpowiedz Link
a_beatle OLEJ:-))))) 07.03.09, 20:36 i wszystko zeszło:-))))) innych rzeczy nie próbowałam, ale ta gąbka jest zachęcająca. DZIĘKI ZA RADY!!!! Odpowiedz Link
atenette Re: OLEJ:-))))) 05.06.09, 12:16 Hm... ze tak powiem mam taki sam problem :(. Wlasnie Emi popisala nowiusienki stolik i krzeselko mammut, drzwi i sciany granatowa kredka woskowo-olejna :(. Jestem tak wsciekla, ze az sie poplakalam ze zlosci. Szorowalam stolik i krzeslo plynem do naczyn, ale nic nie zeszlo, o scianie juz nie wspomne nawet. Musze sprobowac ten olej. Najgorsze jest to, ze wyszlam z pokoju doslownie na chwile, a ta granatowa kredke schowalam, bo strasznie brudzila. Jednak mala znalaza jeszcze jakis kawalek tej kredki (bo byla polamana) i swietnie wykorzystala te 5 min gdy nie bylo mnie w pokoju :((((( Odpowiedz Link
asuzi Re: OLEJ:-))))) 05.06.09, 12:34 o rany współczuję, może jakoś zejdzie, daj znać. Moja Zuzia pomazała kredkami tablicę magnetyczną, pomogły chusteczki do mebli z biedronki, na brudnego mamuta tez działają, ale nie zawsze, Odpowiedz Link
atenette Re: OLEJ:-))))) 05.06.09, 14:09 Zeszlo olejem! No szok, a tyle szorowalam roznymi srodkami, a tu zwykly olej rzepakowy pomogl :D Odpowiedz Link
sylpal13 Re: OLEJ:-))))) 05.06.09, 17:49 a z mojego niczym nie chce zejśc, pomazany stolik kredkami bambino, cifem owszem raz zeszło, ale kolor wyblakł więc juz tak nie robię, trudno ma pomazany, a ze sciany tak wyczyściłam, ze razem z farbą zeszło, masakra!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link