ridibunda 04.03.09, 21:39 Jak dajecie? Podzielcie się jakimiś przepisami, bo nie mam pomysłu... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ridibunda Re: Kasza manna 04.03.09, 21:42 Acha, i jaką? Błyskawiczna czy tą do gotowania? Nie znam się na kaszach zupełnie, a chciałabym wprowadzić małej do jadłospisu, może w przeciwieństwie do mnie polubi... Odpowiedz Link
patrice7 Re: Kasza manna 04.03.09, 21:42 Zagotowac mleko,dodac manne+ owoce/dzem/powidla:) Generalnie wciskam tam wszystko co mam w lodówce;) Odpowiedz Link
michalina_79 Re: Kasza manna 04.03.09, 21:45 kupuję z bobovity kaszę manną gotuję wodę zasypuje kaszę i mam gotowe :) Odpowiedz Link
anula_82 Re: Kasza manna 04.03.09, 22:19 polecam kasze błyskawiczną (gotując mleko/wodę max 2 min ciągle mieszając) pytanie czy podajesz mleko krowie? jesli tak to spokojnie na takim mleku gotujesz, dodajesz konfiturę/dźem co tylko Ci/dziecku pasuje Odpowiedz Link
anajs Re: Kasza manna 05.03.09, 23:46 Ja daję błyskawiczna, ugotowana na wodzie z duuza ilościa owocow (np. jablka, gruszki, sliwki susz). Moj uwielbia. Odpowiedz Link
azi-3 Re: Kasza manna 06.03.09, 09:51 U nas też manna błyskawiczna gotowana 2 min. zawsze na mleku 3,2%, czasami dodaję odrobinę masełka, wierzch polewam sokiem malinowym.Mały bardzo ją lubi. Anajs czy owoce ścierasz na tarce czy one są przesmażone np. jablka, gruszki??? Odpowiedz Link
anmroz Re: Kasza manna 08.03.09, 08:44 Ja też daję z owocami, najczęściej właśnie ze startym jabłkiem albo z jagodami. Odpowiedz Link
uczula Re: Kasza manna 08.03.09, 10:39 a jak z owocami to bez mleka?bo my mleka nie mozemy a kasze manne robie z sojowym, do kaszy trzeba cos dodac bo na wodzie jest ble ble bardzo. Ja tez lubie kasze manne ale na sojowym miskowi troche juz obrzydla. Odpowiedz Link
anmroz uczula 08.03.09, 10:54 Bez mleka. Na wodzie z owocami. Jeśli owoce są mało słodkie, odrobinę dosładzam, wtedy jest dobre. Odpowiedz Link
anajs Re: Kasza manna 08.03.09, 12:12 Ja robię na wodzie, bo u nas dieta bezmleczna, do owoców jest całkiem Ok. Owoce surowe scieram na tartce. Nawet smaczne jest. Odpowiedz Link