azi81 13.03.09, 17:59 Sluchajcie wlasnie ogladalam w tv program o budowie domu z bali i normalnie sie zakochalam :) czy tos z was ma taki??czy moze ktos z waszysch znajomych??jak sie w takim domu mieszka?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zmijka76 Re: Dom z bali?? 13.03.09, 18:38 Dom z bali był moim marzeniem :) Jest piękny, niespotykany i przede wszystkim zdrowy. Mój zapał ostudziły koszty jego budowy i impregnacja drewna. Odpowiedz Link
blanka0 Re: Dom z bali?? 13.03.09, 18:48 oj mi tez sie marzy ale z prawdziwych bali a nie "balikow" kolo mnie jakas firma postawila chatke ale taka strasznie licha mi sie podobaja takie jak w zakopanem cudne no i bardzo zdrowe Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Dom z bali?? 13.03.09, 20:39 chyba Lucy w takim balowym cudeńku mieszka:) Odpowiedz Link
azi81 Re: Dom z bali?? 13.03.09, 20:44 eh...taka chatka jak w zakopanym to wogole cudenko dobrze ze mam tam rodzine to czasem troche pomieszkam hehe no tak cena masakryczna ale coz...pomazyc mozna :P Odpowiedz Link
blanka0 Re: Dom z bali?? 13.03.09, 20:49 e no bez przesady z ta cena potem tylko kłopot zazdroszcze rodzinki w zakopcu, ja musze kupe kasy placic jak chce na Rysy wleźć :-) Odpowiedz Link
azi81 Re: Dom z bali?? 14.03.09, 08:25 Blanka No wiesz jak dla mnie sporo kasy....no coz....jak bedziesz chciala jechac do zakopanego to daj znac ;) zalatwi sie cos taniej :) Odpowiedz Link
lilka.k Re: Dom z bali?? 14.03.09, 09:23 domy z bali są drogie i nie ma co sie oszukiwac. duzo tansze są szkieletowe, ale to nie to samo. Robilam rozeznanie zanim kupilismy mieszkanie. teraz bym juz nie chciala domu z bali, bo mi sie calkiem gust zmienil, ale czasem podziwiam. U mnie w miescinie stoi ladny. Odpowiedz Link
blanka0 Re: Dom z bali?? 14.03.09, 09:25 lila jesli mowisz o tym w J przy drodze to kaszana straszna to takie pólbale mi sie podobaja takie ciupane od górali Odpowiedz Link
kogosia Re: Dom z bali?? 14.03.09, 13:15 ja mam domek drewniany. Marzył nam się z bali, ale koszty dużo większe. Teraz wiem na pewno że moj docelowy dom na pewno nie bedzie z bali. Całe ściany do mycia się kwalifikują, teraz mamy dobudowany pokoik i w końcu mogłam pomalowac na jakieś kolory:)) A nie ciągle drewno i drewno. Nasz pokój jest zbudowany z płyt OSB i właśnie takie domy są najtańsze. Nasz domek w przyszłości planujemy postawic z płyt OSB, czyli tzw. szkieletowy, w środku płyty gipsowe. Odpowiedz Link