blanka0 24.04.09, 12:22 pierwszy raz w zyciu mam, i jestem wsciekła, bo nawet nie wiem co to takiego ile trwa i skad sie wzieło doradźcie jak sie tego świństwa pozbyc? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagi.ww Re: jęczmień na oku 24.04.09, 12:25 Najlepiej, jak przejdziesz się z tym do lekarza, bo jak to świństwo zacznie ropieć, to trzeba będzie wycinać; 3 tyg temu miała taką operację 3-letnia chrześnica NM. Odpowiedz Link
aurinko Re: jęczmień na oku 24.04.09, 12:46 Polecam bardzo ciepłe okłady, mogą być ze świetlika, bławatka, a nawet siemienia lnianego, żeby jęczmień szybciej dojrzał ale jeśli masz możliwość to idź do lekarza, bo może będzie konieczne smarowanie maścią z antybiotykiem. Odpowiedz Link
kalipowa Re: jęczmień na oku 24.04.09, 15:05 ja kiedys mialam raz na miesiac... teraz raz na rok zawsze jak tylko czuje, ze sie cos dzieje tre to miejsce goracym zlotem. Odpowiedz Link
kalipowa Re: jęczmień na oku 24.04.09, 15:05 ja kiedys mialam raz na miesiac... teraz raz na rok zawsze jak tylko czuje, ze sie cos dzieje tre to miejsce goracym zlotem. Odpowiedz Link
mimi_mm Re: jęczmień na oku 24.04.09, 14:16 idz po masc z antybiotykiem, ja leczylam kiedys domowymi sposobami (oklady itp...aha tarcie obraczka tez probowalam:)))) i trwalo to tak dlugo ze zrezygnowalam. Odpowiedz Link
uczula Re: jęczmień na oku 24.04.09, 14:19 moja corka ma i juz wlasnie 2 tydzien smaruje mascia z antybiotykiem, i ma jeszcze krople do przemywania oka. Odpowiedz Link
burdziaa Re: jęczmień na oku 24.04.09, 15:20 Dziewczyny maja racje- lepiej pokazac oko- dostaniesz Tobrex albo cos podobnego- masc lub krople/ Odpowiedz Link