Dodaj do ulubionych

Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki.

03.06.09, 08:57
Proszę was o opinie. Mocno awaryjny ten wasz samochód? Który to rocznik.Czy na
środkowym siedzeniu z tyłu jest pas taki normalny, czy tylko ten na brzuch?
Wcisnę tam 3 fotelik?
Rozważamy tez Espace Grand ale nie wiem jak z tym 3 fotelem w środku.
Obserwuj wątek
    • leluchow1 Re: Renault Espace miało byc. 03.06.09, 08:58

• olus-ia80 Re: Renault Espace miało byc. 03.06.09, 09:05
        Jeżeli chcesz już vana to polecam Opla sintrę moim zdaniem najlepszy w wersji
        vanów .
        Mam to auto ponad rok i juz w tym momencie mówię że żadne inne.
        Rewelacyjnie się prowadzi wygoda dla dzieci sadzasz je wysoko nie schylasz się ,
        ja jestem mała i nie mam problemu z sięganiem do pedałów i wszystko widzę.
        Pojemny bagażnik , mimo 7 siedzeń, siedzenia tylnie wyjmowane , wózek mieści się
        na wysokość nie składany, zmieścisz 3 foteliki bez problemu, środkowy pas tylko
        przechodzący przez brzuch, przednie siedzenie obrotowe, 1 wada słabe ogrzewanie,
        reszta niezawodny .
        Braliśmy różne vany pod uwagę , ale wygrał opel - z używanych .
        Chyba że chcesz nowe Reno , to już zmienia postać rzeczy .
    • lilka.k Re: Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki. 03.06.09, 09:06
      Mocno awaryjny.
      Normalne siedzenie, normalne pasy, 3 fotele z tyłu mają isofix.
      3 foteliki tam wejda, bo wszystkie 3 fotele są takei same.
      jak was stac do wezcie sobie forda s-maxa. bardzo malo awaryjne auto.ale drozsze.
      • leluchow1 Re: Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki. 03.06.09, 09:14
        Mój mąż twierdzi że może być wszystko byle nie Ford :-)
        Mnie sie podobają: Seat Alhambra; VW Sharan tyle że drogie. My musimy miec taki
        samochód żeby z tyłu weszły 3 foteliki wiec muszą być 3 normalne pasy.
        • lilka.k Re: Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki. 03.06.09, 09:23
          No to bez sensu te uprzedzenia.
          My teraz jestesmy zadowoleni, ale naprawilismy juz wszystko he he, wiec sobie
          smiga, ze ho ho! :).
          chcielismy go sprzedac, ale juz nie chcemy. Nadal uwielbiam nim jezdzic, nadal
          lubie jego przestrzen. Bardzo jest wygodny.
          • leluchow1 Re: Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki. 03.06.09, 09:32
            Też mi się wydają bez sens, ale mój mąż z tych mocno upartych :-)
            • leluchow1 Re: Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki. 03.06.09, 09:32
              A kupowaliście używany? Jaki rocznik?
              • lilka.k Re: Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki. 03.06.09, 09:34
                4-letni mamy.
                • bobimax Re: Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki. 03.06.09, 09:42
                  A patrzeliście C4 picasso. My chyba pójdziemy albo w toyotę verso,
                  albo hondę FRV. Citroen fajny, ale mój mąż nie przepada za tak
                  miękkim samochodem. I dla nas ten renault trochę za duży, nie
                  wejdzie do garażu. A poza tym taki wielki to tylko na wyjazdy a na
                  co dzień po mieście wolimy mniejszy.
                  Leluchów a trzy foteliki dobrze kombinuję :).
                  • leluchow1 3 foteliki :-) 03.06.09, 09:46
                    Obecnie 3 nie są nam potrzebne ale są plany na 3 :-). Zastanawiamy się tylko nad
                    2 opcjami: strzelić sobie 3 chłopca czy adoptować 2-3 letnią dziewczynkę.Ja
                    zawsze chciałam być adopcyjną mamą. Tak więc ten 3 fotelik to raczej
                    przyszłościowo niż na zapalenie płuc. :-)
                    • bobimax Re: 3 foteliki :-) 03.06.09, 09:49
                      No to ja na zapalenie płuc. A tak szczerze dobrze żę nie zdążyliśmy
                      kupić wcześniej samochodu, bo teraz byśmy musieli kombinować ze
                      sprzedażą i byśmy byli bardzo dużo stratni.
                      • leluchow1 Re: 3 foteliki :-) 03.06.09, 09:51
                        No :-))))
                        My w zasadzie nie musielibyśmy mieć 7 osobowego (wiecej fotelików nie
                        planuję:-)) )ale musiałoby to być auto z oddzielnym siedzeniem z tyłu i
                        normalnym środkowym pasem a jednocześniei na tyle szerokim żeby 3 foteliki
                        weszły.. Nie znam takowego :-)
                        • bobimax Re: 3 foteliki :-) 03.06.09, 09:55
                          dokładnie tak jak mówisz. Generalnie sporo jest takich samochodów.
                          tylko kwestia kasy ile chcecie wydać a poza tym też jakie marki
                          lubicie. My to mamy świra na punktcie japońców.
                        • lilka.k Re: 3 foteliki :-) 03.06.09, 09:56
                          my mamy 5 foteli. wiecej nie potrzebujemy. A 3 foteliki spokojnie wejdą.
                  • lipiec_2007 Re: Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki. 03.06.09, 10:51
                    czesc bobimax.

ja w tzw. miedzyczasie przyjrzalam sie tej hondzie. no i kurcze ten
                    samochod prawie nie ma bagaznika. dla nas niestety odpada.
                    • bobimax Re: Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki. 03.06.09, 10:59
                      Ten bagażnik ma 430 litrów więc nie jest źle. Rodzina pieciosobowa
                      spakowała się bez problemu z wózkiem sportówką. A my mamy zamiar
                      docelowo dokupić jeszcze bagażnik na górę. Takie samochody tej
                      wielkości nie będą miały wielkiego bagażnika. To co ma lilka czy ten
                      opel to są już naprawdę wielkie samochody, a ten jest pośredni.
                  • uczula Re: Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki. 03.06.09, 11:30
                    bobimax napisała:
                    My chyba pójdziemy albo w toyotę verso

my mMamy verso (corolle) i ja ci powiem tak:
                    maly bagaznik, isofix tylko na 2 siedzeniach z tylu, widocznosc
                    tragiczna...zarowno z przodu jak i z tylu (my mamy z tylu czujniki a z przodu
                    tez moze kiedys dokupimy, ale i tak 2x juz autkiem przesunelismy bo nM nie
                    widzial)no i to co mnie wkurza (nM tego nie odczuwa no bo siedzi z przodu) ta
                    tylna twarda os, on miekko przejezdza przez progi a my skaczemy :/
                    moze c4 pod tym wzgledem lepsieszy?
                    tak - to reszta oki :)
                    najlepiej sie przymierzyc do autka :)chociaz to i tak nie daje pelni mozliwosci,
                    moze warto sie przejechac.
                    Mysmy kupowali na ostatnia chwile takze w pospiechu i wogole :D
                    • bobimax Re: Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki. 03.06.09, 11:36
                      My będziemy mieli normalne foteliki bez isofixów i jeden
                      poddupnik.Tak szczerze mówiąc to chyba nie ma idealnego samochodu za
                      rozsądną cenę. Bagażnik to tak nas nie przeraża bo pisałam że kupimy
                      kuwetę na górę.
                      • uczula Re: Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki. 03.06.09, 11:46
                        hmm, bobimax to moze lepiej jednak wiekszy?
                        bo ja nie wiem jak ty bedziesz wkladala dziecko na to srodkowe siedzenie, nawet
                        gdyby mialo samo wchodzic na poddupnik.
                        ...moim zdaniem w takim ukladzie verso jest jednak za mala.na 2 foteliki spoko,
                        a na 3 to juz ciasnawo.
                        • bobimax Re: Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki. 03.06.09, 11:53
                          Nie ma takiej możliwości bo mi do garażu nie wejdzie. a poza tym
                          większe to automatycznie dużo droższe. Jakoś musi wejść. znajomi też
                          mają trzy foteliki z tyłu i dają radę.
                    • uczula pysy 03.06.09, 11:40
                      u nas isofix jest za siedzeniami, czyli fotel w srodku go nie ma, za to pas na
                      nim jest taki od sufitu, czyli nie tylko na brzuch( ale ja go i tak nie lubie bo
                      wyjezdza mi na szyje)
                      mysmy tez sie za c4 ogladali, ale wtedy toyoty potanialy i nM sie na nia zdecydowal.
                      mi sie spodobala, ta nowa jest ciut inna no i silniki sa lepsze.
                      • bobimax Re: pysy 03.06.09, 11:44
                        Taki pas o którym piszesz to mam przy swojej hondzie i do normalnego
                        zapinania może nie jest zbyt wygodny ale na środkowym fotelu będzie
                        fotelik więc na razie się nad tym nie zastanawiam. Mąż jechał C4 i
                        jakoś mu nie leżał. A i wizulanie bardziej mi odpowiada toyota lub
                        honda frv (poza deską rozdzielczą, ale coś za coś).
                • leluchow1 Re: Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki. 03.06.09, 09:43
                  4 letni i awaryjny to nie brzmi zachęcająco. My mamy teraz VW Passata kombi. Jak
                  kupowaliśmy miał 9 lat. Jeździmy nim już ponad 2 lata i jak do tej pory
                  wymieniliśmy 1 wycieraczkę :-)
                  • gismol77 S max 03.06.09, 10:01
                    mój mąż właśnie czeka na S - maxa (auto do pracy) i robił przegląd wszystkich
                    tego typu samochodów, i mimo, że jeszcze niedawno twierdził "wszystko tylko nie
                    ford" to wyszło, że to najlepsze, najbezpieczniejsze i najmniej awaryjne auto w
                    swojej klasie. tylko jak już ktoś pisał nietanie.
    • klaudia020707 Re: Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki. 03.06.09, 11:18
      My od niedawna jesteśmy posiadaczami Renault Scenic, disel, silnik
      1,6 ; czyli bardzo oszczędny a pomyka że ho ho:)
      Wcześniej mieliśmy Vectre 1,8 benzyna, też super ale opłaty w Szocji
      za taki silnik były straszne, teraz płacimy połowe mniej a na
      benzynę wydajemy dużo dużo mniej. Bardzo polecam, przestronne,
      oszczędne, piękne-ja jestem zachwycona. Znajomi kupili Scenic Grant
      w benzynie silnik chyba 1,9 i też sa zadowoleni.
      Warto przyjrzeć się z bliska:)
      Też rozważaliśmy Forda C-Max.
      • e-ness Re: Renalut Espace -lilka i inne użytkowniczki. 03.06.09, 12:16
        my mamy własnie wersie verso Toyoty Avensis i powiem tak

1.zakochałam sie w nim jak go zobaczyłam i wsiadłam do niego

2. 7 siedzen genialna sprawa jka dla nas bo czesto podrozujemy z
        moimi rodzicami

3.silnik disel 2 litry a pali 5-6l/100 km Rewelka zwłaszcza ze
        samochod swoje wazy

3. ford c-max to malenswo w porównaniu do tradycyjnych wanow tak
        samo jak scenic czy zafira dla 5 os rodzinay jak dla mnie odpada na
        starcie

4 co do awaryjnoscci- nasz 3letni japonczyk jest bardziej awaryjny
        od poprezdniczki 10 letniej vectry. a to wszystko zasługa
        poprezdnich włascicieli, tak młode samochody jak nasz czy Twój Lilka
        nie maja prawa sie psuc pod warunkim ze sa odpowiednio serwisowanae(
        to jest opinia mijego brata- mechanika) oczywiscie ze trzeba
        wymieniac hamulce tarcze olej gumy czyscic kline czasami siadzie
        alternator, ale to nie sa awarie spowodowane złym stanem samochou
        tylko naturalnym zuzyciem materiału.

4. my swoja Toyotke sciagnelismy z Holandii i od razu było wiadomo
        ze cos jest nie tak choc na pierwszy rzut oka wszystko cacy.
        jesli samochod nei ma ksiazki serwisowej, to nir dlatego ze ktos
        zapomniał jej dołaczyc do dowodu zakupu, to jest jak karta zdrowoa
        człowieka, wszystko z niej wyczytasz o danym "osobniku"
        nasz jej nie miał i wyszło szydło z worka jak troche pojwezdzilismy

nasza vectra tez była sciagnieta i miała wszystko wpide w ksiazke, i
        widac było ze pierwszy własciciel dbał o nia jak o własna zone(
        jaesli ja miał)

teraz wiem ze tak naprawde naie liczy sie wiek samochodu a to jak
        ktos sie z nim obchodziął i nigdy przenogdy nie kupujcie
        zamochodów "po firmowych" to jest studnai bez dna

5. Toyotke sprzedajemy, bo wiemy ze wczesniej czy pozniej znów cos
        padnei i trzeba bedzi ewłozyc nei małe pieniadze:( nastepny bedzie