Dodaj do ulubionych

Rowerek 12 cali

27.06.09, 22:12
Czy, któreś lipczatko jeżdzi już na takim "prawdziwym" rowerku? Zastanawiam się nad kupnem i nei wiem czy już warto...
Michał jest już za duzy na rowerek, który ma (palstikowy trzy kołowy) co prawda nie umie na nim sam jezdzic (pedałować) ale w zasadzie nie wiem czy taki rowerek wogóle sie do samodzielnego pedałowania nadaje.
No i mam dylemat czy kupowac wiekszy 3-kołowiec typu LAK MAGIC czy już taki 2 kołowy z bocznymi kółkami i prowadnikiem?
Obserwuj wątek
    • agusiajasia Re: Rowerek 12 cali 27.06.09, 22:13
      Fajne są rowerki bez pedałów, dwukołowe. Nadają się już dla dzieci w naszym
      wieku. Dziecko odpycha się nogami i uczy się łapać równowagę. Extra sprawa.
      Moich znajomch syn na tym jeździ. Chyba kupimy naszym dzieciom też.
    • agusiajasia foto 27.06.09, 22:15
      www.kasiaipiotrek.idistudio.pl/blog/
      tu są zdjęcia smyków na tego typu rowerkach, naprawdę nieźle sobie radzą :)
    • f3f Re: Rowerek 12 cali 27.06.09, 22:17
      Aga widziałam takie rowerki w decathlonie - www.aktywnysmyk.pl/rowerki-bez-pedalow/21-rowerek-bez-pedalow-b-bip-czerwono-szary.html ale jakoś to do mnie nie przemawia ;)
      • agusiajasia Re: Rowerek 12 cali 27.06.09, 22:34
        No właśnie o to chodzi. Z tego co wiem, dzieci szybko uczą się łapać na tym
        równowagę i łatwiej im jest potem jeździć na normalnym rowerku z pedałami.
        Michał jest faktycznie duży i może nie warto mu już kupować trójkołowca, a
        zwykły rowerek na pedały i dwa dodatkowe kółka w takim razie? Jest tylko jedno
        ale: o wiele ciężej się pedałuje na takim rowerku niż na trójkołowcu, zdecydowanie.
    • lipiec_2007 Re: Rowerek 12 cali 27.06.09, 22:33
      my kupilismy olkowi taki, jak w linku ponizej. nie potrafi jeszcze
      sam pedalowac (to tylko kwestia czasu), ale chodzimy juz z rowerkiem
      na spacery. olek go prowadzi sam wokol gorki szczesliwickiej.

www.allegro.pl/item671062353_aluminiowy_rower_mbike_bmx_alex_16_gratisy_w_wa.html

• f3f Re: Rowerek 12 cali 27.06.09, 22:40
        No własnie Michał na placu zabaw podchodzi do takich rowerków jak ten Olka, chyba poszukamy czegoś takiego :)
        A teraz proszę o podpowiedź gdzie w niedziele szukać rowerka - żeby popróbować, "poprzymierzać".
        • agusiajasia Re: Rowerek 12 cali 27.06.09, 22:48
          To pewnie właśnie decathlon, czy coś w tym stylu. Np koło reduty
    • mimi_mm Re: Rowerek 12 cali 29.06.09, 11:42
      Ja mam rowerek z pedalami (maly zgrabny) ale Olaf nie ma sily w
      nogach zeby krecic. Mamy tez rower bez pedalow (wczesniejszy prezent
      urodzinowy) typu laufrad i jest po prostu rewelacyjny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka