Dodaj do ulubionych

Prośba o interpretacje przepisów drogowych

30.06.09, 15:09
Dziewczyny prosze o pomoc-mój syn ma niespełna 9 lat-wzrost 141 cm. waga 42 kg. Nie jeździ w podstawce w aucie bo po prostu pupa mu się w nich nie mieści,pozatym one są tylko do 35-36 kg.W naszym aucie jest regulowana wysokość pasów więc pas nie przebiega mu po szyji,tylko układa się prawidłowo.

Jak więc wygląda przewożenie dziecka,które nie mieśći się w normie "przepisów"??
Obserwuj wątek
    • patrice7 Re: Prośba o interpretacje przepisów drogowych 30.06.09, 15:11
      Najlepiej zadzwon na komendę miejską Policji i zapytaj.
      Tam powinni wiedziec ;)
      • kami_sia Re: Prośba o interpretacje przepisów drogowych 30.06.09, 15:12
        Ano właśnie Pati to nie takie proste-bo u nas na drogówce mówią co innego ,a we Wrocławiu co innego :D
        Więc szukam inspiracji dalej.
    • ulkadabrowska Re: Prośba o interpretacje przepisów drogowych 30.06.09, 18:25
      Moim zdaniem tego nie obejdziesz, to nie wina policji a producentów fotelików
      samochodowych, że nie uwzględniają 'wyrośniętych' dzieci. Poszukaj
      większego/szerszego 'poddupcza'.

Podobna sytuacja - w Polsce wózki inwalidzkie produkowane są tylko do ok 190zm
      wzrostu. Mój ojciec miał 2m i 100kg wagi. Wózek dla niego sprowadzaliśmy z
      Niemiec. Nie był refundowany, chociaż refundacja przysługuje każdemu
      niepełnosprawnemu...
    • dagi.ww Re: Prośba o interpretacje przepisów drogowych 01.07.09, 14:20
      forum.gazeta.pl/forum/w,510,97317118,,Pytanie_za_100pkt_dot_fotelika_.html?v=2
      ;)))))
      • kami_sia Re: Prośba o interpretacje przepisów drogowych 01.07.09, 14:28
        dagi dzięki:-)))))))
        • dmgr Re: Prośba o interpretacje przepisów drogowych 01.07.09, 19:55
          A jest to duży problem dla niego jeździć na takim "poddupniku"? Bo my mamy taki
          jeden zapasowy co ma tylko tak lekko wytłoczony jakby kształt pośladków i jest
          dość szeroki (bez boków), raz mi się go nie chciało wyciągać i jechałam 5 km
          siedząc na nim i nawet ja się mieściłam. Chodzi mi o coś takiego:
          allegro.pl/item673922088_fotelik_samochodowy_podstawka_siedzisko_fv_ss.html
          • kami_sia Re: Prośba o interpretacje przepisów drogowych 01.07.09, 20:02
            wiesz co on miał bardzo podobny dość długo-potem no cóż zaczął pękać tu i tam ;)
            Posadziliśmy go pare razy bez podstawki wtedy żeby zobaczyć jak mu pasy będą się układać i w sumie problemu nie było i nie ma.
            On się nie "rozwala" na swoim siedzeniu bo wie,że musi siedzieć prosto,tylko powstała dyskusja z moją szwagierką własnie na ten temat teraz :)

Może wyjściem jest podłożenie mu koca złożonego pod pupe jakby co?
        • dagi.ww Re: Prośba o interpretacje przepisów drogowych 01.07.09, 22:18
          Do usług ;))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka