ksfilipek 29.10.09, 21:44 Piec jednofunkcyjny z zasobnikiem czy dwufunkcyjny??? którym jest tańsze podgrzewanie wody?? Niestety, ale wyszukiwarka mi cos szwankuje i nie moge poszukać po wątkach. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mifff Re: Który lepszy ???? 29.10.09, 23:49 Wszystko ma plusy i minusy. 2-funkcyjny najczęściej się stosuje, jeżeli kocioł jest w pobliżu odbiornika (wanna, prysznic). Zaletą jest grzanie wody w momencie poboru. 1-funkcyjny korzystniejszy jest, gdy odbiorniki są rozproszone. Przy tym rozwiązaniu można oszczędzać grzejąc wodę w zasobniku w określonych porach, np. rano i wieczorem. Odpowiedz Link
ksfilipek Re: Który lepszy ???? 23.11.09, 22:18 A na jakie parametry pieca zwrócić uwagę, czy będzie on odpowiedni do danego domu, chodzi o to że developer ma montowac niedługo piece i nie wiem czy jest on dostatecznie dobry do domu, czy moze lepiej dołozyc kasy i zamontowac jakis lepszy piec niz on ma zamiar???? wiem ze piec ma byc jednofunkcyjny z zasobnikiem wody. Odpowiedz Link
mifff Re: Który lepszy ???? 23.11.09, 23:45 www.vaillant.pl/Klienci_indywidualni/poradniki/ Odpowiedz Link
cromwell1 Re: Który lepszy ???? 24.11.09, 16:48 sa jeszcze kotly dwufunkcyjne z zasobnikiem zasobnik kilkunastolitrowy umieszczony w kotle wystarczajaca niweluje spadki temeperatury cwu jakos junkersy przemawiaja mi do wyobrazni czesto w przypadku jednofunkcyjnego z zasaobnikiem masz beke w lazience pzdr. Odpowiedz Link
ksfilipek Re: Który lepszy ???? 24.11.09, 18:25 ma to byc piec Viessmann Vitopend z zamkniętą komorą spalania i zasobnikiem ciepłej wody użytkowej 120l ze sterowaniem pokojowym wraz z pompą cyrkulacyjną, co lepsze będzie on w kuchni :/ zabudowany, kuchnia dosc duża (chyba wole w kuchni ni w łazience ) Odpowiedz Link
cromwell1 Re: Który lepszy ???? 24.11.09, 19:33 przeciez to skrzynia o wymiarach 40 x 50 x 90 cm jak to schowasz w kuchni? pzdr. Odpowiedz Link