Dodaj do ulubionych

Agrobex - Osiedle Ulanska

IP: *.dyn.optonline.net 03.08.06, 20:06
Czy poznam przyszlych sasiadow?
Obserwuj wątek
    • Gość: stach Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.dyn.optonline.net 04.08.06, 00:09
      Ja juz mieszkam :) Bardzo fajnie blisko do centrum.
      Na razie remoncik trwa.....
      • tomayek Re: Agrobex - Osiedle Ulanska 13.08.06, 09:44
        Ja odbieram mieszkanie w grudniu. Mam nadzieję, że też będe zadowolony. Jak
        przebiega odbior mieszkania? Czy są jakieś problemy ze strony Agrobexu?
        • Gość: kasia Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.dyn.optonline.net 13.08.06, 18:43
          hej! ja tez odbieram w grudniu!! w jakim budynku jestes? ja w C.
          wszystko idzie gladko !!!! niech tak zostanie :)
          • tomayek Re: Agrobex - Osiedle Ulanska 15.11.06, 00:41
            ja rowniez jestem w "C".... wszystko na dobrej drodze! :)
            • Gość: tomkas Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: 80.50.53.* 22.11.06, 17:56
              A jak sobie radzicie z Agrobexem w kontekście przesunięcia o 1,5 roku założenia
              księgi wieczystej w budynku 1C???
              • Gość: ewa Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.echostar.pl 26.11.06, 20:11
                W zasadzie zostaliśmy postawieni przez Agrobex w sytuacji bez wyjścia, bo
                pomimo że chcą zwrócić koszty pobrania kredytów w bankach, nie opłaca się
                rezygnować z mieszkania. Ceny nowych wzrosły bardzo,ponadto nie ma w Poznaniu
                dużego wyboru innych mieszkań. Na tym bazuje Agrobex uprawiając samowolkę.
                Płaczemy więc i płacimy wysokie koszty ubezpieczenia kredytu i łudzimy się, że
                ten drugi termin podpisania aktu notarialnego /przesunięty o 2 lata/zostanie
                dotrzymany. Jeśli nie,wystąpimy do sądu.Na razie dla Agrobexu i dla Kruszyny
                1:0!
                • Gość: tomkas Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: 80.50.53.* 27.11.06, 16:59
                  Tak, zgadzam się. Agrobex z pozycji siły odrzuca wszelkie formy partnerskiego
                  porozumienia. Niestety najgorsze w tym wszystkim jest ryzyko, gdyż w skrajnym
                  przypadku możemy stracić mieszkanie a kredyt trzeba będzie spłącać prze
                  kilkadziesiąt lat. Pomimo takiej brzydkiej postawy Agrobexu musimy z nimi
                  rozmawiać i domagać się swoich praw!!! Nie wolno nad tym przejść do porządku
                  dziennego! Tak na prawdę mogą przegrać 2:1 jeśli nie będą dążyć do remisu!
                  Reasumując to Agrobex nie wywiązuje się z umowy i nie możemy im tego odpuścić!
      • Gość: Ułan Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: 80.50.95.* 27.11.06, 17:15
        Witam żywych Ułanów z osiedla Ułańska. Szacuneczek dla tych, których już tutaj
        nie mam. Solidaryzuję się w Waszym bólu z Agrobexem. Powiem krótko zbierajmy
        energię i oddajmy sprawę do sądu będzie dla nas 100:1. Rozpuśmy info po
        znajomych i na innych forach poznańskich sprawiedliwość jest po naszej stronie.
        Czekam na bezpośredni kontakt piotrek.ok@op.pl.

Ułan
        • Gość: Jola Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.echostar.pl 28.11.06, 18:09
          Należę do grupy poszkodowanych przez Agrobex. Właśnie wysłałam pismo do Gazety
          Prawnej z informacją o zaistniałej sytuacji i jednocześnie z prośbą o radę jak
          postępować z Agrobexem aby nie zostać bez mieszkania ale z długiem. Jeśli
          otrzymam jakąkolwiek odpowiedź zamieszczę na forum.
          • Gość: Ułan Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.orange.pl 29.11.06, 20:43
            super brawo jestem z tobą możemy się wymienić argumnetami jesli chcesz podałem
            maila wiec masz kontakt bezpośreni po co agrobex ma znac kulisy pozdrawiam
            sąsiadkę ułankę :-)
            • Gość: maxi Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:03
              Cze ! Że Wam się chce walczyć ! Ja sprawdziłam dewelopera przed podpisaniem
              umowy, teraz to już i tak niewiele zdziałamy. Konserwator się uparł i
              interpretuje zapisy jak chce - mój pawnik to przeanalizował i nie do kńca
              zgadza się z tym stanowiskiem. Nie sądzę, żeby Agrobex zaryzykował swoją
              reputację ... myślę, że trzeba poczekać. Sąsiedzi z pierwszego budynku już
              podpisują akty notarialne, czyli jest nadieja ... Będzie nerwowo przez dwa
              lata, ale jestem optymistką. Poza tym ceny mieszkań tak wzrosły...hmmm
              • Gość: Ułan Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: 80.50.95.* 07.12.06, 07:20
                owszem optymizm jest we wzroście wartości mieszkania coraz piękniejszej okolicy
                ryzyko jest liczymy że uda się

wziałem kredyt i brak aktu notarialnego powoduje że mam wyższe raty kredytu
                przez ten 2 letni okres troszeczkę uzbiera się - a tu zawinił Agrobex w umowie
                nie ma zapisów, które zwalaniają Agrobex z odpowiedzialności w takich
                sytuacjach - ja będę domagał się odszkodowania - odpoweidzi Agrobexu na moje
                oczekiwania/roszczenia są wymijające i ogólne prawda leży po naszej stronie.

Pozdro
                • silvermane Re: Agrobex - Osiedle Ulanska 07.12.06, 23:16
                  > wziałem kredyt i brak aktu notarialnego powoduje że mam wyższe raty kredytu
                  > przez ten 2 letni okres troszeczkę uzbiera się

Trzeba było podpisać akt, przecież nie zabraniali.
                  • Gość: kasia Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.dyn.optonline.net 09.12.06, 19:53
                    mysle tez ze bedzie ok. mam mieszkanie do odbioru w grudniu, sadze ze wina lezy
                    po srodku. z tego co mi mowili, to ten konserwator po prostu sam nie wie jak
                    powinno by. miekmy nadzieje po po prostu ze wszystko bedzie dobrze. lokatorzy z
                    budynku pierwszego juz podpisuja umowy, wiec tylko sie modlic pozostalo. a
                    faktycznie sytuacja jest skomplikowana. bo sorki ale nie bede rezygnowala z
                    mieszkania ktore jest warte prawie dwa razy tyle!!!!! a pozatym lokalizacja jest
                    zajebista.
                    • Gość: Joanna Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.devs.futuro.pl 08.02.07, 22:34
                      Ludzie z budynku pierwszego podpisują, bo mają wydzieloną księgę, my z budynku
                      drugiego nie będziemy mieli do czasu aż się cała inwestycja zamknie!!!
                      Poza tym Agrobex w piśmie do nas napisał, że nie z jego winy a wina jest
                      ewidentna.
                      Zaniedbanie Agrobexu z wystąpieniem o zgodę do Koserwatora we właściwym czasie!
                      Agrobex sprzedał nam mieszkania w marcu a dopiero we wrześniu wystąpił o zgodę
                      do Konserwatora, ten odpowiedział bardzo szybko, bo po dwóch tygodniach.
                      Więc przede wszystkim Agrobex, jako poważny Inwestor powinien doskonale
                      wiedzieć, jaki jest tok postępowania. Najpierw wystąpić o zgodę, potem
                      sprzedawać i lojalnie informować o zaistaniałej sytuacji.
                      Dobrze byłoby, aby jakiś prawnik co do tego się wypowiedział, czy jest to jawne
                      zaniedbanie z winy Agrobexu.
                      • Gość: gość Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.icpnet.pl 31.03.07, 07:26
                        > Więc przede wszystkim Agrobex, jako poważny Inwestor powinien doskonale
                        > wiedzieć, jaki jest tok postępowania.

AGROBEX jako poważny inwestor powinnien również znać inne podstawowe pojęcia np. co to jest "dokumentacja budowy" i "dokumentacja powykonawcza" - tym bardziej, że przepisy prawa budowlanego w sposób jednoznaczny określają te pojęcia.

Niestety od ponad 3 lat pracownicy i pełnomocnicy firmy AGROBEX "rżną głupa" i udają, że nie znają podstawowych pojęć związanych z procesem inwestycyjnym.

Jedna ze wspólnot mieszkaniowych (w budynku wybudowanym przez AGROBEX) ma sprawę w sądzie przeciwko inwestorowi o wydanie dokumentacji obiektu budowlanego - to dopiero jest cyrk :)

Pracownicy firmy AGROBEX nie wiedzą (lub nie chcą wiedzieć) jak powinna wyglądać prawidłowo inwestycja od strony "papierkowej".

Nie dziwcie się zatem, że nie przewidzieli jakieś przyszłej decyzji konserwatora i tak dobrze, że wogóle wymyślili, że trzeba wystąpić o zgodę do konserwatora :)

pozdrawiam
                        i życzę mniej nerwowych sytuacji niż mają inni któzy kupili mieszkania od tej firmy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka