Gość: Balbinka IP: *.dyn.optonline.net 03.08.06, 20:06 Czy poznam przyszlych sasiadow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stach Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.dyn.optonline.net 04.08.06, 00:09 Ja juz mieszkam :) Bardzo fajnie blisko do centrum. Na razie remoncik trwa..... Odpowiedz Link Zgłoś
tomayek Re: Agrobex - Osiedle Ulanska 13.08.06, 09:44 Ja odbieram mieszkanie w grudniu. Mam nadzieję, że też będe zadowolony. Jak przebiega odbior mieszkania? Czy są jakieś problemy ze strony Agrobexu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.dyn.optonline.net 13.08.06, 18:43 hej! ja tez odbieram w grudniu!! w jakim budynku jestes? ja w C. wszystko idzie gladko !!!! niech tak zostanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomayek Re: Agrobex - Osiedle Ulanska 15.11.06, 00:41 ja rowniez jestem w "C".... wszystko na dobrej drodze! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomkas Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: 80.50.53.* 22.11.06, 17:56 A jak sobie radzicie z Agrobexem w kontekście przesunięcia o 1,5 roku założenia księgi wieczystej w budynku 1C??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.echostar.pl 26.11.06, 20:11 W zasadzie zostaliśmy postawieni przez Agrobex w sytuacji bez wyjścia, bo pomimo że chcą zwrócić koszty pobrania kredytów w bankach, nie opłaca się rezygnować z mieszkania. Ceny nowych wzrosły bardzo,ponadto nie ma w Poznaniu dużego wyboru innych mieszkań. Na tym bazuje Agrobex uprawiając samowolkę. Płaczemy więc i płacimy wysokie koszty ubezpieczenia kredytu i łudzimy się, że ten drugi termin podpisania aktu notarialnego /przesunięty o 2 lata/zostanie dotrzymany. Jeśli nie,wystąpimy do sądu.Na razie dla Agrobexu i dla Kruszyny 1:0! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomkas Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: 80.50.53.* 27.11.06, 16:59 Tak, zgadzam się. Agrobex z pozycji siły odrzuca wszelkie formy partnerskiego porozumienia. Niestety najgorsze w tym wszystkim jest ryzyko, gdyż w skrajnym przypadku możemy stracić mieszkanie a kredyt trzeba będzie spłącać prze kilkadziesiąt lat. Pomimo takiej brzydkiej postawy Agrobexu musimy z nimi rozmawiać i domagać się swoich praw!!! Nie wolno nad tym przejść do porządku dziennego! Tak na prawdę mogą przegrać 2:1 jeśli nie będą dążyć do remisu! Reasumując to Agrobex nie wywiązuje się z umowy i nie możemy im tego odpuścić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ułan Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: 80.50.95.* 27.11.06, 17:15 Witam żywych Ułanów z osiedla Ułańska. Szacuneczek dla tych, których już tutaj nie mam. Solidaryzuję się w Waszym bólu z Agrobexem. Powiem krótko zbierajmy energię i oddajmy sprawę do sądu będzie dla nas 100:1. Rozpuśmy info po znajomych i na innych forach poznańskich sprawiedliwość jest po naszej stronie. Czekam na bezpośredni kontakt piotrek.ok@op.pl. Ułan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.echostar.pl 28.11.06, 18:09 Należę do grupy poszkodowanych przez Agrobex. Właśnie wysłałam pismo do Gazety Prawnej z informacją o zaistniałej sytuacji i jednocześnie z prośbą o radę jak postępować z Agrobexem aby nie zostać bez mieszkania ale z długiem. Jeśli otrzymam jakąkolwiek odpowiedź zamieszczę na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ułan Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.orange.pl 29.11.06, 20:43 super brawo jestem z tobą możemy się wymienić argumnetami jesli chcesz podałem maila wiec masz kontakt bezpośreni po co agrobex ma znac kulisy pozdrawiam sąsiadkę ułankę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:03 Cze ! Że Wam się chce walczyć ! Ja sprawdziłam dewelopera przed podpisaniem umowy, teraz to już i tak niewiele zdziałamy. Konserwator się uparł i interpretuje zapisy jak chce - mój pawnik to przeanalizował i nie do kńca zgadza się z tym stanowiskiem. Nie sądzę, żeby Agrobex zaryzykował swoją reputację ... myślę, że trzeba poczekać. Sąsiedzi z pierwszego budynku już podpisują akty notarialne, czyli jest nadieja ... Będzie nerwowo przez dwa lata, ale jestem optymistką. Poza tym ceny mieszkań tak wzrosły...hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ułan Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: 80.50.95.* 07.12.06, 07:20 owszem optymizm jest we wzroście wartości mieszkania coraz piękniejszej okolicy ryzyko jest liczymy że uda się wziałem kredyt i brak aktu notarialnego powoduje że mam wyższe raty kredytu przez ten 2 letni okres troszeczkę uzbiera się - a tu zawinił Agrobex w umowie nie ma zapisów, które zwalaniają Agrobex z odpowiedzialności w takich sytuacjach - ja będę domagał się odszkodowania - odpoweidzi Agrobexu na moje oczekiwania/roszczenia są wymijające i ogólne prawda leży po naszej stronie. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
silvermane Re: Agrobex - Osiedle Ulanska 07.12.06, 23:16 > wziałem kredyt i brak aktu notarialnego powoduje że mam wyższe raty kredytu > przez ten 2 letni okres troszeczkę uzbiera się Trzeba było podpisać akt, przecież nie zabraniali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.dyn.optonline.net 09.12.06, 19:53 mysle tez ze bedzie ok. mam mieszkanie do odbioru w grudniu, sadze ze wina lezy po srodku. z tego co mi mowili, to ten konserwator po prostu sam nie wie jak powinno by. miekmy nadzieje po po prostu ze wszystko bedzie dobrze. lokatorzy z budynku pierwszego juz podpisuja umowy, wiec tylko sie modlic pozostalo. a faktycznie sytuacja jest skomplikowana. bo sorki ale nie bede rezygnowala z mieszkania ktore jest warte prawie dwa razy tyle!!!!! a pozatym lokalizacja jest zajebista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.devs.futuro.pl 08.02.07, 22:34 Ludzie z budynku pierwszego podpisują, bo mają wydzieloną księgę, my z budynku drugiego nie będziemy mieli do czasu aż się cała inwestycja zamknie!!! Poza tym Agrobex w piśmie do nas napisał, że nie z jego winy a wina jest ewidentna. Zaniedbanie Agrobexu z wystąpieniem o zgodę do Koserwatora we właściwym czasie! Agrobex sprzedał nam mieszkania w marcu a dopiero we wrześniu wystąpił o zgodę do Konserwatora, ten odpowiedział bardzo szybko, bo po dwóch tygodniach. Więc przede wszystkim Agrobex, jako poważny Inwestor powinien doskonale wiedzieć, jaki jest tok postępowania. Najpierw wystąpić o zgodę, potem sprzedawać i lojalnie informować o zaistaniałej sytuacji. Dobrze byłoby, aby jakiś prawnik co do tego się wypowiedział, czy jest to jawne zaniedbanie z winy Agrobexu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Agrobex - Osiedle Ulanska IP: *.icpnet.pl 31.03.07, 07:26 > Więc przede wszystkim Agrobex, jako poważny Inwestor powinien doskonale > wiedzieć, jaki jest tok postępowania. AGROBEX jako poważny inwestor powinnien również znać inne podstawowe pojęcia np. co to jest "dokumentacja budowy" i "dokumentacja powykonawcza" - tym bardziej, że przepisy prawa budowlanego w sposób jednoznaczny określają te pojęcia. Niestety od ponad 3 lat pracownicy i pełnomocnicy firmy AGROBEX "rżną głupa" i udają, że nie znają podstawowych pojęć związanych z procesem inwestycyjnym. Jedna ze wspólnot mieszkaniowych (w budynku wybudowanym przez AGROBEX) ma sprawę w sądzie przeciwko inwestorowi o wydanie dokumentacji obiektu budowlanego - to dopiero jest cyrk :) Pracownicy firmy AGROBEX nie wiedzą (lub nie chcą wiedzieć) jak powinna wyglądać prawidłowo inwestycja od strony "papierkowej". Nie dziwcie się zatem, że nie przewidzieli jakieś przyszłej decyzji konserwatora i tak dobrze, że wogóle wymyślili, że trzeba wystąpić o zgodę do konserwatora :) pozdrawiam i życzę mniej nerwowych sytuacji niż mają inni któzy kupili mieszkania od tej firmy :) Odpowiedz Link Zgłoś