Dodaj do ulubionych

dedykowany...hrabiemu:)))))))

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.04, 06:44

nie mogę o tobie
nie myśleć
białe prześcieradło
delikatnie oddycha
poezją

podkreśla rzeczy
nieistotne
lub nieistniejące
przybiera kształt
ramion

w swej nieśmiałości
patrzę
jak na wielką flagę
z wypisanym
wyzwaniem

ono obejmuje
litą bielą
tuli rude włosy
szepce
oszałamia

o świcie przypomina
chrypkę
w twoim głosie
patrzy w nagość
szuka ciepła

Obserwuj wątek
    • libressa Re: dedykowany...hrabiemu: no to i ja tez.... 16.07.04, 07:02
      ..."Bądź Przy Mnie Blisko...
      bądź przy mnie blisko bo tylko wtedy nie jest mi zimno chłód wieje z
      przestrzeni kiedy myślę jaka ona duża i jaka ja, to mi trzeba twoich dwóch
      ramion zamkniętych dwóch promieni wszechświata"

:)
      LIbressa
      ---
      Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza.
    • malinka48 Re: dedykowany...hrabiemu:))))))) 16.07.04, 07:05
      Hrabia został zniewolony poezją,podejrzewam,że wolałby tymi ramionami
      z "prześcieradła":)))
      • hrabia_potocki Re: dedykowany...hrabiemu:))))))) 16.07.04, 14:43
        ...czytam, czytam...zapada głęboko w pamięć ta chwila, gdy słowo dociera do
        świadomości i łagodnie budzi wyobraźni anioła,
        tańcząc śpiewa, śpiewa...

wiersze czule szeptane...gest owładnięcia ramion, to raj cudownego uniesienia...
        ...by potem po rozstaniu, oczy szukały się poprzez przestrzenie...

całuję Wasz hrabia P.
        • Gość: rusałka Re: dedykowany...hrabiemu:))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:20
          ...myslalam ze tylko Moj...;(((
          • hrabia_potocki Re: dedykowany...hrabiemu:))))))) 16.07.04, 15:22
            nie smuć się rusałka...!
            • Gość: rusałka Re: dedykowany...hrabiemu:))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:26
              jak mam sie nie smucić jak hrabia me uczucia poniewiera..;((
              • hrabia_potocki Re: dedykowany...hrabiemu:))))))) 16.07.04, 15:31
                nigdy w życiu!
                poniewierać?...skąd ta myśl w Twej głowie...nimfo?;-)
    • bez.nic Re: dedykowany...hrabiemu:))))))) 16.07.04, 14:36
      podciagne , zeby Hrabia zauwazyl
    • Gość: Jan Re: a Pan Hrabia to już Panią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:27
      rusał, czy jeszcze nie ?
      • Gość: rusałka Re: a Pan Hrabia to już Panią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:29
        drogi hrabio znikam...na zawsze...
        • hrabia_potocki Re: a Pan Hrabia to już Panią 16.07.04, 15:33
          ach rozpływa się...będę wiedział, iż miałem cudowny sen!;-)
          • Gość: Jan Re: znowu pan hrabia miał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:44
            sen erotyczny i znowu pościel do prania ?
            • soter_mlodszy Re: znowu pan hrabia miał 16.07.04, 15:51
              polucja to takie pospolite;-(
              • hrabia_potocki Re: znowu pan hrabia miał 16.07.04, 15:53
                a tak było miło, lirycznie...

a teraz prześmiewcy wkroczyli, by dobić!;-(((

p.s.
                idę na spacer
                • libressa zazdrosc przemawia, okażmy miłosierdzie.... 16.07.04, 18:44
                  Lubię Tęsknić...
                  ...lubię tęsknić
                  wspinać się po poręczy dźwięku i kolorów
                  usta otwarte chwytać
                  zapach zmarznięty
                  lubię moją samotność
                  zawieszoną wyżej
                  niż most
                  rękoma obejmujący niebo
                  miłość moją
                  idącą boso
                  po śniegu

Libressa
                  ---
                  • Gość: libress Re: ty tranwestyto to byś panu htrabiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 19:01
                    co innego chciał(ła) chwytać ustami i obejmować rękoma ?
                    • hrabia_potocki Re: ty tranwestyto to byś panu htrabiemu 16.07.04, 19:03
                      dobiją mnie i moje anioły...;-(((

zazdrość przez nich przemawia, ale to bardzo ludzkie...
                      wybaczam

smutno mi bez Was anioły, rusałki i elfy....
                      • Gość: Jan Re: było je najpierw porusać Panie Hrabio, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 19:12
                        a potem zgrywac ottelego, a nie na odwrót - ech, znowu bendem przyprowadzał
                        wiejskie dziouchy z gospody .........
                        • hrabia_potocki Re: było je najpierw porusać Panie Hrabio, 16.07.04, 19:14
                          a kiwałem na Jana, by wyszedł, a nie on mi panny płoszył wzrokiem;-(
                      • libressa ludziom nalezy wybaczac, tylko ludziom... 16.07.04, 19:14
                        ...mam nadzieję, że sprawiłam przyjemnosc w ten piatkowy wieczór...
                        Czy kot jest gdzies w poblizu? Zjawy, zjawią sie niebawem:)))
                        Libressa
                        ---
                        • hrabia_potocki Re: ludziom nalezy wybaczac, tylko ludziom... 16.07.04, 19:17
                          a po zjawie tylko rosa na szlafroku...;-(((
                          • libressa Re: ludziom nalezy wybaczac, tylko ludziom... 16.07.04, 19:24
                            ...zjawa, jest również zjawiskiem, nieziemskim zjawiskiem...
                            Libressa
                            ---
                            • hrabia_potocki Re: ludziom nalezy wybaczac, tylko ludziom... 16.07.04, 19:29
                              i nawet dotknąć, i nawet pocałunku złożyć...
                              • libressa Re: ludziom nalezy wybaczac, tylko ludziom... 16.07.04, 19:30
                                ...to co wyobrażone, spełnic sie może...
                                Libressa
                                ---
                      • Gość: aniołek Re: ty tranwestyto to byś panu htrabiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 19:33
                        a stefcia ma dzisiaj wolne drogi hrabio...pewnie poszła po lody poziomkowe
                        razem z kotkiem...;)))
                        • hrabia_potocki Re: ty tranwestyto to byś panu htrabiemu 16.07.04, 19:35
                          pewnikiem!
                          trzeba zacząć...
                          • Gość: kocica Re: miau,miau...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 19:41
                            co drogi hrabio?...:)
                            • hrabia_potocki Re: miau,miau...... 16.07.04, 19:42
                              i wszystko razem na moje kolana??
                              • Gość: kocica Re: miau,miau...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 19:54
                                drogi hrabio tak słodki ciezar...to sama przyjemnosc..;)))
                                • hrabia_potocki Re: miau,miau...... 16.07.04, 19:56
                                  a jeśli to duży kot?
                                  • Gość: koteczek Re: miau,miau...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 19:58
                                    taka kruszynka,malutka do kieszonki w surducie sie schowa...;))
                                    • hrabia_potocki Re: miau,miau...... 16.07.04, 20:02
                                      istnieje jeszcze klapa od kieszeni, którą muszę przymknąć, tyle tu się kręci
                                      tej arystokracji gotowej mi kotka niechybnie po prostu zwinąć;-)
                                      • Gość: koteczek Re: miau,miau...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 20:04
                                        koteczek pazurkami uczepi się klapki...:))
                                        • hrabia_potocki Re: miau,miau...... 16.07.04, 20:06
                                          i nie wychylać łebka, cichutko czmyhniemy na górę;-)
                                          • koteczek6 Re: miau,miau...... 16.07.04, 20:09
                                            a co z Janem...?;)
                                            • hrabia_potocki Re: miau,miau...... 16.07.04, 20:12
                                              koteczek6 napisała:

> a co z Janem...?;)

urlop dostał, ma alergię na koty:-)
                                              • koteczek6 Re: miau,miau...... 16.07.04, 20:14
                                                biedaczek takie nieszczescie...:)
                          • Gość: Jan Re: zaczynamy znowu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 19:56
                            bibke do rana Panie Hrabio ?

hrabia_potocki napisał:

> pewnikiem!
                            • hrabia_potocki Re: zaczynamy znowu 16.07.04, 19:58
                              w tłoku to Jan Nas woskiem z kandelabra pooblewa:-)))
                              • hrabia_potocki Wyjdę w ogród..................................... 16.07.04, 20:20
                                dojrzę mych kwiatów...może odległych gwiazd bezlik spotkam na nieboskłonie...
                                może kota łaszenie poczuję na nodze, może anioła siad na ramieniu swym, umili
                                wieczór...

tak szybko odchodzą szczęścia promienie, by nocy dać upust za kotarą powiek...
                                • koteczek6 Re: Wyjdę w ogród................................ 16.07.04, 20:22
                                  słuchajac w oddali Mozarta...idz hrabio i słuchaj...;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka