Dodaj do ulubionych

Miejsce na Jogging

20.08.12, 21:45
Witam serdecznie Wszystkich forumowiczów.
Jak w temacie szukam ciekawego miejsca na jogging w Naszym zacnym mieście.Chodzi o to,że szukam miejsca gdzie można pobiegać, z tym że jest parę ALE:
-biegam wieczorem-więc raczej oświetlone miejsce
-nie przepadam za śmigającymi samochodami, więc w miarę spokojne
-chciałbym też,żeby to był jogging a nie ucieczka przed watahą psów :-)
Dzięki za pomoc z góry :-)
Obserwuj wątek
    • szybki89 Re: Miejsce na Jogging 20.08.12, 22:39
      Ważna sprawa - dokładnie w jakim rejonie biegasz i ile potrzebujesz km?
      • psychologitus Re: Miejsce na Jogging 20.08.12, 23:55
        Region nie jest bardzo istotny, bo się przelokuje jakoś zawszę...przyznam,że najlepszy byłby pustelnik.A odległość, powiedzmy około 3-5 km
        • szybki89 Re: Miejsce na Jogging 21.08.12, 08:59
          Po zmroku biegam mniej więcej tak: Środkowa-Graniczna-Podleśna-Zielona-Spacerowa-Legionowa i nawrót. Trasa oświetlona, obecnie na Granicznej trochę problemów z nawierzchnią jest. Myślę, że całość mieści się w 3-5 km. Co do samochodów - jeśli już ulica jest oświetlona to zwykle dlatego, że jeździ nią sporo aut, więc ciężko znaleźć złoty środek.
          • psychologitus Re: Miejsce na Jogging 21.08.12, 17:02
            To prawda.Ja troszkę biegam pomiędzy M1 a Carefour'em, wzdłuż Trasy Toruńskiej.Jest tam fajna nawierzchnia bo chodnik z kostki i ogólnie całkiem nieźle jest ale myślałem o zmianie terenu :-) Ale dzięki za propozycję.Każdą rozpatrzę.....gdzieś się spodziewajcie nowego biegacza :-)
            • jestemzmarek Re: Miejsce na Jogging 22.08.12, 10:49
              Nad ranem - start ze skrzyzowania Ząbkowskiej i Szpitalnej w stronę cmentarza ząbkowskiego, mijamy go po prawej stronie, a potem w las - mozna dobiec do Zielonki i wzdluz ul. Mareckiej i Ząbkowskiej wrócić do punktu wyjścia.
    • mlopaci Re: Miejsce na Jogging 17.09.12, 10:45
      To ja mogę polecić pętelkę w Puszczy Słupeckiej.
      www.endomondo.com/routes/92694098
      Dojazd autousem do pętli w Strudze. Trasa urozmaicona: podłoże głównie miękkie, ale jest również kawałek po niemieckim betonie i kawałek po piasku (na wiosnę w kilku miejscach błoto). Kilka niewielkich podbiegów.
      Do zobacznia na trasie:
      - niemieckie bunkry i drogi forteczne
      - dawna kopalnia torfu
      - kilka drewnianych domów letniska Struga
      - no i oczywiście przyroda
      • pusstelnik Re: Miejsce na Jogging 18.09.12, 09:43
        mlopaci napisał:

> To ja mogę polecić pętelkę w Puszczy Słupeckiej.
        > www.endomondo.com/routes/92694098

Moja pętelka z endomondo:
        www.endomondo.com/routes/26009317
        jako, że leśno-miejska - to oświetlenie tylko na początku i końcu trasy ;-)
        No i trochę krótsza niż 14-tka po Puszczy Słupeckiej (tu troszkę ponad 5km).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka