monika_2002 21.06.05, 15:23 Podobno są już ustalone pierwsze terminy odbioru lokali II etapu na 27/06/05, czy mili sąsiedzi wiedzą coś o tym Pzdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grabowscy Re: Odbiory II etap 22.06.05, 08:51 A czy droge dla II etapu przygotuja przed odbiorami czy na jesieni.... Trzymam kciuki za sasiadow z II etapu i "drogowcow" ze Slawbudu. Bo do mieszkania, ktore chce sie odebrac, trzeba najpierw dojsc.... Jerzy Odpowiedz Link
piotrt75 Re: Odbiory II etap 22.06.05, 12:39 jesienne bloto moze wygladac dosyc zniechecajaco... moze trzeba kupic Lade Nive ? ;) Odpowiedz Link
piotrt75 Re: Odbiory II etap 22.06.05, 12:40 tyle wiemy, ze sa ustalone niektore lokale na 27, a niektore nie. Odpowiedz Link
kulka85 Re: Odbiory II etap 22.06.05, 12:54 witam pisałam w innym wątku: mamy wstepny odbiór 30 czerwca. pozdrawiam kulka Odpowiedz Link
monika_2002 Re: Odbiory II etap 22.06.05, 14:25 A jeśli chodzi o rzeczoznawcę to bierzecie P. Mariusza czy korzystacie z usług innej osoby pozdr. Monika Odpowiedz Link
kulka85 Re: Odbiory II etap 22.06.05, 15:37 Mamy umówionego p. Mariusza-nie dostałam namiarów od Mapcza,a poza tym historia opisana przez Lemontea wydała nam sie przekonywująca. Jest na forum developerzy chyba tel do człowieka od odbiorów który sie tam reklamował-nick mimi66 chyba- jak wpiszesz w wyszukiwarkę forum w/g podpisu to Ci znajdzie. pzdr Kasia Odpowiedz Link
mapcz Re: Odbiory II etap 23.06.05, 09:56 Witajcie, My mamy ustalony odbiór na 27 czerwca po dużych naciskach z naszej strony. Podpisywalismy umowę jako jedni z pierwszych w II etapie w sierpniu. Po rozmowie z p. Mariuszem zdecydowaliśmy się na innego człowieka z nadzoru. Po odbiorze postaram się opisać więcej szczegółów i byc może ( jesli sie zgodzi) przekażę wam kontak do naszego inspektora. Tymczasem pozdrawiam P.S. Nasz inspektor poinformował nas że takie rzeczy jak ogródki i drogi muszą być gotowe dopiero kiedy budynki będa oddawane gminie. narazie odbieramy tylko wnętrze mieszkania. Tak jak to było pisane w którymś wątku prawnie do czasu przekazania gminie nie można w lokalu mieszkać. Odpowiedz Link
leef Re: Odbiory II etap 29.06.05, 11:04 Witam, Czy jestescie juz po odbiorze mieszkania? Czy moglbym poprosic o namiar na Waszego inspektora? Dlaczego zrezygnowaliscie z Pana Mariusza? Bylbym wdzieczny za informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mapcz Re: Odbiory II etap 29.06.05, 13:05 Witamy mieszkańców I etapu i czekamy na wszystkich z II i kolejnych etapów. Jesteśmy tymi szczęściarzami którzy odebrali już klucze do mieszkania (w II etapie) podobno jako pierwsi. Obiecałem kilka spostrzeżeń i oto one: Formu śledziliśmy od początku i pełni obaw zerkaliśmy na nasze mieszkanie. Jednak w dniu odbioru mile sie rozczarowaliśmy. Według nas jest duży postep w jakości wkonania w stosunku do I etapu. Tynki wydaje mi się, że są o niebo lepsze (dosyć długo były poprawiane przed odbiorem) Ponieważ nasze mieszakanie jest dolne z obawami czytaliśmy o zapadającej sie podłodze ale mam nadzieję iż mając nauczkę z I etapu drugi raz takiego błędu nie popełnili. Jedyne nasze zastrzeżenia dotyczyły okien (rożne klamki i jedno okno uszkodzone). Teraz rozpoczynamy wykańczanie. Niepokoi nas jedynie brak gazu na dzień dzisiejszy i to że jesteśmy skazani na decyzję Gazowni (mamy nadzieję że już wkrótce). Pozostał jeszcze odbiór ogródka i podjazdów. no i tutaj mamy największe obawy. droga ma być skończona do 05.07.2005 (w co wątpię) No a OGRÓDEK zdecydowanie mniejszy niż w planach. Gdy tylko o to pytam to słyszę pokrętne tłumaczenia że budynki nie są równolegle, że mierzone przez geodetę no i w końcu że wcale nie muszą być jednakowe. Normalnie mnie trafia bo jak widzę że ktoś będzie miał 2 metry szerzej to napewno to nie jest zgodne z tym co jest w umowie. I tu nie ukrywam że liczę na pomoc i naciski sąsiadów z II etapu. Nasz inspektor powiedział że z planów wynika że wszystko musi być symetrycznie i niech tak będzie. Tego tematu napewno nie odpuścimy. W razie pytań służę odpowiedzią. Namiary na inspektora podam po przesłani e-maila (gazetowy) z zapytaniem. Pozdrawiam, mapcz Odpowiedz Link
akuprian Re: Odbiory II etap 29.06.05, 14:57 Witam, my czekamy na wyznaczenie terminu odbioru lokalu. W umowie (w akcie notarialnym) mamy date oddania do 30-06-2005. NW w osobie "pani niecierpliwej" (tzn. Mariola Napierała Dyrektor Techniczny - jak zwykła podpisywać sie w mailach) informuje nas, ze nie wyznaczą terminu, bo nie uregulowalismy wszystkich kwot. Szkopul w tym, ze lojalnie ich informowalismy (korespondencje mailowa prowadzimy od początku maja), ze nie mozemy zaakceptowac faktu, ze prace dodatkowe / zmiany do projektu zostaly wykonane duzo wczesniej niz przedstawiono nam kosztorys do oceny i ewentualnej akceptacji, co postawiło nas w niezrecznej sytuacji. Stad brak wplat w oczekiwaniu na rzetelna odpowiedz NW. Maile do Pana Mrowki sa jednak kwitowane zdawkowymi odpowiedziami, co nie wyjasnia niestety tej sytuacji. Na chiwle obecną "pani niecierpliwa" postanowiła nauczyc nas "dobrych obyczajów" piszac nam o tym wprost i pouczajac, ze nie odpowiadamy na maile. Niestety biedaczka nie jest swiadoma, ze na bieżaco wysylamy do niej maile z kopia do p.J.mrowki, p.J.Luty, p. W.Kaszuba i innych, i ze to my czekamy z utesknieniem na odpowiedz. Cała sytuacja zaczyna nabierac rumienców :-), emocje rosną jak u Hitchcock'a, ciekawe co sie dalej wydarzy.... Postaram się informować o kolejnych "mrożących krew w żyłach" wydarzeniach..;-) Ciekaw jestem jak pozostali sąsiedzi z etapu II? Czy ktoś ma tą wątpliwą przyjemność kontaktowania się z "panią niecierpliwą" w sprawie wyznaczenia terminu odbioru mieszkania? pozdrawiam. M.A.P.iK. Odpowiedz Link
piotrt75 Re: Odbiory II etap 29.06.05, 18:04 > Ciekaw jestem jak pozostali sąsiedzi z etapu II? Czy ktoś ma tą wątpliwą > przyjemność kontaktowania się z "panią niecierpliwą" w sprawie wyznaczenia > terminu odbioru mieszkania? ja mialem - kontakt telefoniczny, odnioslem raczej pozytywne wrazenie, chociaz nic konkretnego nie ustalilem z racji tego, ze NW musi najpierw sprawdzic czy faktycznie wplacilem co mialem wplacic (a wplacilem). wstepnie jestem zapisany na okolo polowe lipca. Odpowiedz Link
piotrt75 Re: Odbiory II etap 29.06.05, 18:02 gratuluje pomyslnego odbioru :-) co do ogrodkow to tez zamierzam sprawdzic ile maja, mialy miec nie mniej niz 100m, zobaczymy czy maja. Odpowiedz Link
kulka85 Re: Odbiory II etap 30.06.05, 21:04 Witam odebralismy dzisiaj nasze mieszkanie.Trochę to trwało bo p. Mariusz sprawdzał mieszkanko 3,5 godziny a potem trochę czasu spędzilismy w biurze. Generalnie do poprawki są drobiazgi-regulacja dwóch okien, drzwi garażowych, doszlifowanie kilku poprawek tynku-jeszcze wilgotnych. Ma to być zrobione na sobotę. Jesteśmy ogólnie zadowoleni .Tynki mieszczą się w granicach normy dla III kat.tynków, kąty generalnie były proste, wylewki w porządku jesli chodzi o stan i poziom,dylatacje są,otwoty drzwiowe w porządku. Droga ma być zrobiona do 5 lipca- wewnetrzną drogę robią, u nas jest ułozona kostka chodnikowa do klatki schodowej, ogrodzeń zewnętrznych jeszcze nie ma. Ogródki mają być robione sukcesywnie - ziemię mamy mieć w poniedziałek. Nie mierzyliśmy z braku czasu- zmierzymy z p. Mariuszem w sobotę. Nie ma gazu i nie ma konkretnej daty podłączenia-podobno w ciągu miesiąca. Powstał w związku z tym problem płacenia zaliczek m.in za gaz, oświetlenie wspólne, wywoz smieci. Nieco kontrowersyjne wydało sie nam płacenie za gaz którego nie ma, ale w koncu jest to zaliczka wiec będzie musiała być rozliczona. Nie udało się tego zmienic więc będąc pod presją czasu zgodziliśmy się płacić - inaczej odbiór kluczy przesunąłby sie o co najmniej tydzień. Możemy polecić p. Mariusza- spokojnie wszystko starannie sprawdzał,i studził nasz entuzjazm. Pozdrawiamy wszystkich już i zaraz mieszkańców:) kulka z rodziną Odpowiedz Link
piotrt75 Re: Odbiory II etap 01.07.05, 10:38 To gratuluje :) Mam nadzieje, ze i u mnie beda tylko takie male drobiazgi... Poki co nie dostalem jeszcze wezwania na odbiory, a zaplacilem juz wszystko. Moze taka duza kolejka ludzi sie przede mna zrobila ? Odpowiedz Link
monika_2002 Re: Odbiory II etap 04.07.05, 13:41 Czy ktoś z mieszkańców II etapu będzie korzystał z usług P.Mariusza, może by tak umówić się i zrobić to w kilka osób Pozdr. Monika Odpowiedz Link
leef Re: Odbiory II etap 04.07.05, 14:50 My bedziemy korzystali...myslicie jednak ze jak kazdy z nas i tak osobno odbiera mieszkanie to uzyskamy jakas znizke??? Odpowiedz Link
akuprian Re: Odbiory II etap 04.07.05, 14:54 rozmawiałem jakis czas temu z P.Mariuszem. Na pytanie: " jesli bedziemy odbierac wieksza grupa i korzystac z jego uslug, to cena oczywiscie bedzie nizsza?" odpowiedzial twierdząco. pozdr. AK Odpowiedz Link
monika_2002 Re: Odbiory II etap 04.07.05, 15:04 Myślę,że tak. A kiedy macie odbiór, bo my jeszcze nie mamy terminu, być może w przyszłym tygodniu. Pozdr. Monika Odpowiedz Link
kulka85 Re: Odbiory II etap 05.07.05, 16:17 Witam jak następne odbiory-coś ktoś opowie? pzdr Katarzyna Odpowiedz Link
ampat Re: Odbiory II etap 06.07.05, 08:50 U nas odebrane, przy pomocy pana Mariusz. Według jego oceny nasze mieszkanie było jednym z lepiej wykonanych, kilka niedoróbek (typu kontakt w złym miejscu, źle dopasowane drzwi wejściowe) zostało naprawionych od ręki. Powiem tylko tyle, że kontakt z p. Mariolą (która chyba to czyta, bo coś ostatnio wspominała o "pani niecierpliwej", jak ją określił tu któryś z sąsiadów) nie należy do łatwych. Ale ponieważ w mieszkaniu wszystko wydaje się być w porządku, więc pominę to milczeniem. Kulka85, my chcemy zacząć prace wewnątrz jeszcze w tym tygodniu, wy chyba też? Pozdrawiam Odpowiedz Link
kulka85 Re: Odbiory II etap 06.07.05, 15:15 My albo jeszcze w tym tygodniu,albo od poniedziałku zaczynamy prace w mieszkaniu- ciekawa jestem jak droga bo jakos musimy dowieżć pod dom te 700kg gresu ;)) nie mówiac o paru innych rzeczach. Pzdr Kulka Odpowiedz Link
monika_2002 Re: Odbiory II etap 20.07.05, 11:11 Wczoraj odebraliśmy mieszkanie.Do poprawy były drobiazgi typu - regulacja okien,drzwi garażowych, niedoszlifowane zaprawki na tynku. Poza tym wszystko jest na miejscu. Ogólnie jesteśmy zadowoleni. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów Monika z rodziną Odpowiedz Link