gosh003 01.02.10, 11:24 Witam Sąsiadów chciałam zapytać czy ktoś może się orientuje czy na parterze są już wybudowane ścianki działowe?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysiexesox1984 Re: postępy w budowie 01.02.10, 13:20 Półtora tygodnia temu w mieszkaniach niesprzedanych nie było jeszcze ścianek działowych. Jak jest teraz nie wiem, najlepiej zadzwonić do Banaszka i zapytać:p Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
turlajpora Re: postępy w budowie 01.02.10, 18:49 Witaj Gosia, z tego co wiem to od dzisiaj mieli ponownie ruszyć z budową, ale patrząc na temperaturę za oknem, to pewnie znowu będą musieli zmienić plany. Pozdrawiam,|M Odpowiedz Link Zgłoś
turlajpora Re: postępy w budowie 01.02.10, 18:54 a tak na marginesie - wie ktoś może jakie mogą być skutki stawiania ścian w tak niskiej temperaturze ? Czy może to wpłynąć niekorzystnie na wytrzymałość takiej ściany ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiexesox1984 Re: postępy w budowie 01.02.10, 23:36 Chodzi tylko o wiązanie betonu... Nie powinno się wykonywać żadnych robót zw. z wiązaniem betonu przy temperaturze mniej niż -5 stopni. Jezeli natomiast robią to w budynku i wstawią sobie nagrzewnice do środka, to temperatura w środku bez wielkiego wysiłku będzie plusowa, nawet jak na zewnątrz grubo poniżej zera. Odpowiedz Link Zgłoś
turlajpora Re: postępy w budowie 02.02.10, 19:38 to w takim razie coś się opierdzielają nasi budowlańcy. Dzisiaj znowu ich nie widziałem na budowie, chyba jutro z rana podjadę tam i zobaczę co się tam dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
turlajpora Re: postępy w budowie 07.02.10, 14:41 no to ruszyli z budową na nowo. Dzisiaj byłem, to skończyli stawianie ścian działowych na parterze. Niedługo powinni chyba wejść z hydrauliką itd. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiexesox1984 Re: postępy w budowie 07.02.10, 22:23 Kurcze, dobrze mieć swojego człowieka na miejscu i na bierząco wiedziec co sie dzieje:) Jak juz bedziemy na nowym mieszkanku to masz u mnie flache Iwan:) Odpowiedz Link Zgłoś
gosh003 Re: postępy w budowie 08.02.10, 17:45 dzięki za info, teraz jeszcze trzeba tylko sprawdzić czy dobrze te ściany postawili żeby nie było jak u Marcina :) Odpowiedz Link Zgłoś
turlajpora Re: postępy w budowie 08.02.10, 18:29 Dokładnie, lepiej sprawdzić żeby nie było potem niespodzianek. Zmierzyłem u mnie, jest ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
gosh003 Re: postępy w budowie 23.02.10, 21:24 ja też sprawdziłam, umawialiśmy się z deweloperem że drzwi będą miały 170cm szerokości a mają 85cm,ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
leocard Re: postępy w budowie 19.02.10, 07:13 Witam, Wczoraj otrzymałem informację od dewelopera, że od 1 marca na budynek ma wejść hydraulik i elektryk. Na przedstawienie swoich propozycji rozmieszczenia punktów elektrycznych oraz hydrauliki mamy czas do końca lutego czyli pozostał przyszły tydzień. Otrzymałem również kontakt do hydraulika ale nie chciałbym zamieszczać go tu publicznie, w tej kwestii proponuję kontakt z deweloperem. W weekend będę na budowie więc jakby ktoś coś miał pilnego do sprawdzenia, dajcie znać, chyba, że coś mi wyskoczy w tzw. międzyczasie. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
turlajpora Re: postępy w budowie 20.02.10, 09:26 dzięki wielkie za info Leocard,dzisiaj też mam zamiar wybrać się na budowę i do biura Banaszka, bo z tego co się orientowałem, to wszystkim wysłali te projekty, a do mnie jakoś zapomnieli. Ale już zdążyłem się przyzwyczaić do tego ich nieogarniania niektórych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
zuc Re: postępy w budowie 20.02.10, 09:56 Prawda, prawda z tym "nieogranięciem" mi wysłali projekt, ale to nie był projekt mojego mieszkania:) Odpowiedz Link Zgłoś
red-meduza Re: postępy w budowie 24.02.10, 15:12 Do mnie zadzwonili wczoraj, że mamy się dziś stawić na budowie! Odpowiedz Link Zgłoś
leocard Re: postępy w budowie 04.03.10, 18:04 Witam, Mam pytanie. Co sądzicie o wodnym ogrzewaniu podłogowym zaproponowanym przez hydraulików? Ktoś się na to pisze? Generalnie jestem za podłogówką ale nie wiem czy nie lepszym wyjściem byłoby ogrzewanie elektryczne. Z wodnego można korzystać tylko w sezonie grzewczym? Wiem, że elektryka jest tańsza w położeniu i droższa w utrzymaniu ale nie mam aż tylu metrów aby było to czynnikiem decydującym. Czekam na opinie oraz pożyteczne uwagi ... Odpowiedz Link Zgłoś
turlajpora Re: postępy w budowie 21.07.10, 07:50 Witam, poniżej wklejam link odnośnie zorganizowanego przetargu na budowę kanalizacji do naszego osiedla. Termin składania ofert minął 30.06., a według ogólnych warunków "zwycięzca" ma na realizację zadania czas 3 miesiące. Więc jak wszystko pójdzie dobrze - na przełomie września i października będziemy mieli podłączone wodociągi. biuletyn-zamowien.pl/przetarg/budowa-sieci-wodociagowej-i-kanalizacji,10149286/ A może ktoś z Was może więcej powiedzieć o specyfikacji technicznej planowanej sieci wodociągowo-kanalizacyjnej - wszystko gra ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
last.lemon Re: postępy w budowie 16.08.10, 19:15 Czy wiecie coś Państwo co się dzieje z przyłączem sieci ciepłowniczej - może znacie jakieś terminy realizacji czy tylko lakoniczne, że przed drogą zdążą (tzn. ulicą). Tak samo ciekawy jestem jak z przyłączem elektrycznym - ostatnio elektryk robiący u mnie instalację stwierdził, że już robią projekt (czyli jak na moje oko to raczej marnie chyba, że w NDM takie sprawy urzędowe idą szybciej niż w Wawie). W ogóle jestem ciekawy jakie terminy odbioru mieszkań macie w umowie bo ja miałem w segmencie koniec maja + 3 miesiące poślizgu....a tu końca ślizgawki nie widać. Proszę podzielić się swoją wiedzą bo zima tuż tuż :-) a dworce mamy nieogrzewane :-). Pozdrowienia dla Sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
turlajpora Re: postępy w budowie 17.08.10, 06:27 Przyszli mieszkańcy bloków mają w umowie wskazany termin oddania mieszkań - przełom II i III kwartału 2010. Jeśli chodzi o przyłącza ciepłownicze i elektryczne, to nie mam wiedzy na ten temat. Pozdrawiam Sąsiada Odpowiedz Link Zgłoś