Dodaj do ulubionych

dojazd do Wawy

04.10.06, 20:46
Witam,
Rozważam zakup działki w Pomiechówku. Działka jest zlokalizowana w Bledowie.
Napiszcie prosze jak wyglada codzinny dojazd do wawy z pomiechowka. Czy
istnieje jakis transport publiczny?
Czy WKra w okresie powodziowym wylewa na okoliczne dzialki?
Obserwuj wątek
    • legal8 Re: dojazd do Wawy 26.04.07, 20:24
      Błedowo lęzy kilka kilometrów od Pomiechówka ,a więc musiałabyś dojeżdzać do niego samochodem ,bo komunikacja jeżdzi dość rzadko, chyba że pasowałyby ci godz. z czego ja wiem to jeden autobus przyjeżdża do Pomiechówka o 6.30 ,a za 5 min. miałabyś pociąg do Warsazawy . Pomiechówek posiada regularne połaczenie kolejowe z Warszawą ,pociągi dojeżdżają do Warszawy Gdańskiej z skąd jest kilka kroków do metra , a docelowo do Warszawy Woli .w godz. rannych pociągi jeżdżą co ok. 25 min., np,6.06,6.35,6.55,7.15 itd pożniej co godz ,zaś popłudniu w godz szczytu powtotów co ok.30-40min.W pociągach rannych jest dość tłoczno ale w Pomiechóku są jeszcze miejsca siedzące, trochę gorzej jest z powrotami , gdyż trzebz się postarąć, aby zająć miejsce . Najgorzej tłoczno jest do Legionowa ,a potem to już luz.Podróz z Pomiechówka do Warszawy gdańskiej trwa ok. 1 godz. 5 min. wiem ciut przy dużo ,ale w tym roku ma się rozpocząć remont tej trasy, zaś po remoncie podróz ma trawąc ok. 40 min.Ja sam dojeżdżam do szkoły w warszawie i nie mogę narzekać , choć musze wczesnie wstawać ,bo ok 5 .45.ale na trasport można liczyć , pociągi się nie spóżniaja. Jeżeli chodzi o powodzie na Wkrze to występują one w okresie wiosennym ,ale nie mogę ci powiedzie czy zalwają one dziąłki gdyż wszysko zależy od tego czy leża one blisko tej rzeki i od ukształtowania terenu np . ja mieszkam na wsch. od pomiechóka nad narwią ,gdzie powódz nigdy mi nie grozi,poniewż teren tan znajduję się jakioeś 9m n.p. rzeki.Poleca ci serdecznie Pomiechówek nawet gdy tamta działka ci nie pasuje szukajnowej nowej,bo naprawdę się opłaca ,ceny są owiele niższe niż w okolicach warszawy a przyroda fantastyczna .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka