delfinek27 01.04.04, 21:34 Czy u was też sa takie dziury na drodze? ja dzis rozwaliłam koło na takiej dziurze!!!! no i nowa opona do wyrzucenia :((((( a kto za to zapłaci??? - macie jakiś pomysł - kogo skarżyć ??? droga była powiatowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ellenai Re: Dziury na drodze 01.04.04, 21:39 u mnie az takich nie ma dziur,bo jakby ktos rozwalil opone to mozna z tym isc do sadu po odszkodowanie, a drogowcow na to nie stac placic wielkie odszkodowania wiec lataja drogi,zeby sie nie kopac finansowo.Niestety polskie realia nie sa tak optymistyczne,ale ja na twoim miejscu to spisalabym jakis raport policyjny i probowala gadac z jakim zarzadem drog powiatowych,jakies musi byc cos zeby zaczeli sie poczuwac do naprawiania szajsu.Mniemam ze ci sie wiele nie uda,ale to nieznaczy ze masz nie przecierac drogi innym,deflinku i wspolczuje ci mocno tego stresu.Ja zlapalam dwa kapcie raz na prerii,ale to byla moja wina(no prawie)najechalam na metalowy slupek na nieoczyszczonym pastwisku,ale byl survival oj byl,ale jakos dotarlam cudem do domu!!!!!kojoty mnie nie zjadly! Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: Dziury na drodze 01.04.04, 21:57 ja ich podręcze troche a potrafie być upierdliwa Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Dziury na drodze 01.04.04, 22:11 trzeba o swoje sie upominac, masz takie prawo,trzeba to wykorzystac! Odpowiedz Link Zgłoś
milennik11 Re: Dziury na drodze 01.04.04, 22:32 ..dziury sa po prostu zenujace.... Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: Dziury na drodze 01.04.04, 22:45 w koncu płace podatek drogowy i to kilka razy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Dziury na drodze 01.04.04, 22:54 wlasnie ,i tym samym jakie prawo jest do tego zeby im uprzykrzyc zycie starajac sie wydrzec co twoje Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Dziury na drodze 01.04.04, 23:04 trzeba bylo zglosic na policje i spisac protokol i jeszcze swiadka. mozna pieniązki od nich odzyskac,chyba ze byl znak drogowy,ograniczający predkosc i informujacy o zlym stanie nawierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Dziury na drodze 03.04.04, 22:58 Skoro droga była powiatowa, to odpowiada za nią powiat. Jeśli posiadasz jakąkolwiek dokumentację uzkodzenia, to idź do Starostwa i przedstaw sprawę. Jeśli będą szli w zaparte, to zawsze pozostaje ci droga sądowa, która nie jest szczególnie łatwa i przyjemna. W takich sytuacjach w zasadzie niezbędne będzie wykazanie, że jechałaś z przepisową prędkością, co jest aktualne przy permqnentnym stawianiu ograniczeń prędkości z powodu dziur oraz wykazanie dokładnej wysokości poniesionej szkody i oczywiście związku przyczynowego pomiędzy dziurą w drodze a zaistniałą szkodą. Jeśli będą w porządku to zapłacą, a jeśli nie, to oleją sprawę i wówczas pozostaje ci tylko droga sądowa. Zbieraj wszelkie dokumenty wskazujące na wysokość powstałej szkody oraz ew. protokoły policji (o ile ją wzywałaś). POwodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś