Dodaj do ulubionych

gdzie wesele w Gorlicach

13.12.04, 21:21
Planujemy wesele w Gorlicach w następnym roku. Jakie lokale i sale polecacie,
gdzie warto zorganizować wesele? Będziemy wdzięczni za wszystkie opinie i rady
oraz spostrzeżenia ze ślubów własnych, rodziny czy znajomych.
Obserwuj wątek
    • giks Re: gdzie wesele w Gorlicach 14.12.04, 17:16
      na ile osób??
      • iv8 Re: gdzie wesele w Gorlicach 15.12.04, 22:29
        80 - 100, mozesz cos polecic?
        • giks Re: gdzie wesele w Gorlicach 16.12.04, 19:28
          na taką liczeb osób to cieżko coś fajnego w Gorlicach :((( Jeśli chodzi o
          warunki (pomieszczenie takiej ilosci osób) to do wyboru:
          - Akropol (ale tego nie polecamy)
          - stołówka budowlanki ( żarcie dobre i lokalizacja, ale mało elegancko, byłam
          tam raz jako gość. Kiepskie rozstawienie stolików siedziśz albo z nogą stołu
          między nogami albo w towarzystwie filara. Ale poza tym w miare.)
          No i jeszcze Hotel Lipsk i tam do wyboru chyba 2 sale. Obie bardzo ładne i co
          najważniejsze szefowa kuchni p.Ania, świetna babka. Naprawde zna się na rzeczy,
          gotuje fantastycznie. Mam nadzieje że jeszcze tam pracuje ;) DOdatkowym atutem
          jesto fakt że dla przyjezdnych od razu na miejscu są pokoje no i mają
          apartament dla nowożenców. :))) Nie byłam gościem ale miłam okazje tam pracować
          i próbować nie raz różnych potraw i były wszystkie bardzo smaczne.

Nic więcej mi nie przychodz do głowy na taką ilosc osób. Na moim ślubie było o
          połowe mniej osób i tu mogła bym więcej doradzić i polecić. Ja na waszym
          miejscu wybrałabym chyba ten Lipsk. Najlepiej przejedź się tam i zobacz. Bo
          może Tobie się podoba co innego ;) Jeśli planujesz ślub na wiosne to radzę już
          pomyślec o jakiejś rezerwacji bo potem mogę być problemy ;)
          • basman.gorlice Re: gdzie wesele w Gorlicach 25.12.04, 12:14
            Jako że prawie wszystkie sale w najbliższej okolicy zwiedziłem niejednokrotnie
            polecam najbardziej Leśny Dworek. Nowe toto, tez hotel na miejscu, ceny
            normalne, żarcie pycha, obsługa sympatyczna, densflor na dole, ergo bity nie
            przeszkadzają w konsumpcji, fajne patio, sadzawka i w ogóle otoczenie tak żeby
            wyjśc na chwilę i zaczerpnąć oksyżenu, w ogóle wypas.
            W Tarasowej się znacznie poprawiło, jest osobnasala do tańczenia, a i żarcie o
            niebo ładniejsze niż pare lat temu.

Ale jak ja bym miał się hajtać znowu, co pewnie nie nastąpi, hue hue, to
            zdecydowanie bym sobie zrobil imprezę w Regetowie na stadninie. A co. Albo u
            Sulicza w Wysowej, jakby miało być niewielu gości.
            • giks Re: gdzie wesele w Gorlicach 25.12.04, 18:24
              no zapomniałam o Leśnym Dworku ale nie wiem ile osób tam się zmieści za to
              lokal baaaaaaaardzo elegancki :)) i prawie w centrum miasta
    • joanna.merkun_pieta Re: gdzie wesele w Gorlicach 27.12.04, 19:25
      Hotel Lipsk - miałam na weselu 101 osób, nie było ciasno, było ok; zrobiłam
      tylko jeden manewr: zazyczylam sobie co by stoliki dac tam gdzie sa kolumny (w
      ten sposob duza sala polaczona byla z mala niebieska, gdzie tez byly stoliki),
      a tanczylismy tam gdzie zwykle obsluga stawia soly-bylo to rewelacyjne
      rozwiazanie, bawilismy sie swietnie!!!
      • basman.gorlice Re: gdzie wesele w Gorlicach 28.12.04, 13:19
        a pewnie i 150 osób by upchał w Dworku. Ceny przystępne w zależności od menu,
        nawet od 90 zł się ponoć zaczynają.

www.lesny-dworek.pl
        • giks Re: gdzie wesele w Gorlicach 28.12.04, 19:50
          90 zł jan ka Leśny Dworek to całkiem nieźle ciekawe tylko co w tym się mieści.
          Ja płaciłam chyba po 75 zł od os ale bez alkoholu i napojów (soki itp.) No ale
          to zupełnie inne miesjce i nie taka liczba osób ;)
    • basman.gorlice Re: gdzie wesele w Gorlicach 28.12.04, 19:22
      e-wesele.pl/
    • giks Re: gdzie wesele w Gorlicach 29.12.04, 17:00
      się mi właśnie przypomniało, że ma się wwybudować w gorlicach coś w rodzaju
      domu weselnego ale nie znam szczegółów gdzieś ktoś chyba kiedyś pisał tu o
      tym :) Może warto poczekać na to coś :)
    • iv8 Re: gdzie wesele w Gorlicach 20.01.05, 21:13
      iv8 napisała:

> Planujemy wesele w Gorlicach w następnym roku. Jakie lokale i sale polecacie,
      > gdzie warto zorganizować wesele? Będziemy wdzięczni za wszystkie opinie i rady
      > oraz spostrzeżenia ze ślubów własnych, rodziny czy znajomych.

Dzieki za wszystkie wypowiedzi. zdążylismy zarezerwować już salę w Akropolu.
      mamy nadzieję, ze wszystko się uda, bo sala sama w sobie dosyć się nam
      podoba.Bylibyśmy wdzięczni za wszystkie uwagi o tym lokalu, dlaczego nie
      polecacie, a może ktoś miał tam wesele. jeszcze jedna prośba: czy znacie kogoś,
      kto ma jakiś retro-car lub wypożyczalnie takich samochodów gdzieś w okolicy
      Gorlic. Pozdrowienia
      • joanna.merkun_pieta Re: gdzie wesele w Gorlicach 21.01.05, 15:32
        Mam jedną uwagę co do akropolu, no może dwie... Niezbyt szczęśliwym pomysłem
        jest takie rozstawienie stolików, tzn. chodzi mi o to, że tańczy się między
        stołami-to jest minus:-( A poza tym, nie dajcie się naciągnąć pani
        właścicielce, ona doskonale wyczuwa np. zieleniutkich klientów i okazuje się
        np. że coś co mogłoby kosztować mniej u niej kosztuje dużo więcej (wiem to z
        autopsji, też chciałam tam wesele, ale po kręceniu tej pani i jej tzw.
        promocjach,oraz nagłej obniżce ceny, które mi chciała wcisnąć po tym jak się
        dowiedziała, że jednak nie u niej nie mam o tym lokalu najlepszego zdania(choć
        sala faktycznie ładna)! Acha, np. moim znajomym powiedziała, że nie mogą
        rodzice witać młodych, bo to robi ona!!! Ma już nawet suknię do tego specjalną
        (zaciągnęła ich na górę do gabinetu i pokazała) i w ten że sposób straciła
        klientów!!!! Skoro nikt nie pisał o akropolu, to pewno nie tylko tych!!!
        • giks Re: gdzie wesele w Gorlicach 22.01.05, 20:23
          ja o akropolu powiem tyle:
          nie byłam na weselu ale byłam na innej imprezie tam i:
          sala ładna no i parking pod salą i to by było chyba na tyle z plusów :(

zimno, drogo, jedzenie smaczne( polecam kotlety w płatkach kukurydzianych) ale zdarzały się przypadki tzw. rewolucji żoładkowych, obsługa w postaci właścicielki pozostawie wiele do życzenia...
          Ja bym jednak spróbował rozważyć może jeszcze jakąś inną możliwość... ale ostatecznie wybór nalezy do was, no i może akurat się nie potwierdzi to wszystko złe i uda wam się fajna imprezka ;)
    • abpysiak Re: gdzie wesele w Gorlicach 24.01.05, 07:11
      Proponuję Leśny Dworek.
      Osobiście go wypróbowałem na swoim własnym weselu w październiku i podobało się
      wszystkim.
    • ptrosto_w_oczy Re: gdzie wesele w Gorlicach 25.01.05, 20:43
      Jak wesele to tylko w Domu Weselnym AKROPOL ! Sala zaprojektowana z gustem i
      smakiem.Duża,efektowna sala na takie okazje jak wesele,zawsze pięknie
      przytrojona a jedzenie badzo smaczne i naważniejsze każdy naje sie do syta !
      Napewno Twoi goście i Ty bedziecie zadowoleni z weselicha ! Miałem wesele w
      Akropolu i jestem pełen podziwu , szacunku i wdziecznosc dla włascicielek za
      zaorganizowanie mi tak wspaniałego wesela , wesela ktore bedzie dlugo w mej
      pamieci.Te kobiety dają z siebie całe serce w przygotwanie tej
      uroczystości.Było smacznie , tanio i tanecznie ! Bardzo polecam ! A Leśny
      Dworek , mowiąc zwięźle , pusto na stołach i w głowie właścicielki ! Kompletnie
      kobieta nie ma talentu do prowadzenia interesu.Jedzenie niesmaczne i w małych
      ilościach a goście głodni i źli.Były takie przypadki że goście zamawiali
      jedzenie w pizzerni ! Taka jest prawda o Leśny Dworku i ludzikach z leśnego
      gaju.Są tez inne lokale ale to zalezy tez ile osob chcesz zaprosic .
    • blumens Re: gdzie wesele w Gorlicach 25.01.05, 23:09
      a może w Libuszy?
      blisko z Gorlic, a jest tam ładna restauracja "Mimoza" - na trasie Gorlice -
      Biecz, mnie osobiście bardzo się tam podoba, ładny wystrój, dobre jedzenie,
      parking przed budynkiem, latem stoliki na powietrzu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka