Dodaj do ulubionych

15-lecie GAZETY GORLICKIEJ.

04.12.05, 16:28
Panie Stanisławie życzymy dalszych sukcesów w pisaniu na następne 15 lat.
100 lat dla pana .GORLICKA to nasza gazeta naszego miasta i
regionu .Dziękujemy.
Obserwuj wątek
    • kasz2003 bez przesady 04.12.05, 18:38
      Bez przesady! Taka gazeta jest na pewno potrzebna ale warsztat pane E.
      pozostawia dużo do życzenia.Artykuły na poziomie gimnajum, prosta krytyka, zero
      konstruktywnych pomyslów.Na szczęście ostatnio przestał z tym swoim "bzykaniem"
      bo to było żenujące. Ale może jakaś emerytura albo co innego Go wreszcie
      złapie.Nie traćmy nadzieji !

• golconda Re: Panie DARKU :) 05.12.05, 07:26
        Widzę że pan następny do krytykowania Pana Stanisława ,a co Pan zrobił dla Gorlic
        nic 100 % nic i jeszcze 100 % nic.Zresztą szkoda na takiego Ć..............a
        .............::::::::::::::::::).Pozdrawiam :)
    • kazimiera_szczuka Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 05.12.05, 09:41
      Golcondo z twego jakże krótkiego i bezsensownego postu wypływa sama wazelina,
      Twoje lizusostwo jest porażające
      Stanisławie musisz odejść JESTEŚ NAJSŁABSZYM OGNIWEM
    • emlek Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 05.12.05, 11:44
      A od cenzury w redakcji aż huczy.
    • kasz2003 cd. 05.12.05, 16:47
      Słyszałem taką anegdote że jak pana E. nie chcieli internować w stanie wojennym
      to się sam zgłosił na milicje i prosił o aresztowanie. Ale to bylo-mineło...
      Najważniejsze żeby Pan Redaktor popracował dość solidnie nad swoim warsztatem !
      Przecież gimnazjaliści piszą ciekawiej i bardziej sensownie niż On. To jest
      taka grafomania ze aż odrzuca.
      Najlepiej dla niego było by żeby to jacyś młodzi pisali, a on się tylko pod
      tym podpisywał, a dla nas najlepiej zeby facet dał se już z tym wszystkim luz -
      i poszedł na emeryture !!
      • yannicks Re: cd. 06.12.05, 18:40
        rzeczywiscie, pisarzem to pan E. nie jest, ale jest pasjonatem Gorlic i regionu
        i w tym jego zasluga. A zmiana warty i tak niedlugo nastapi, ale czy ewentualny
        profesjonalizm mlodych piszących będzie pełny i bez wad?
        • kluska_82 Re: cd. 09.12.05, 10:47
          Popadacie w jakieś chore skrajności, chociaż zgadzam się z tym że pan E za
          dobrym pisarzem nie jest, ale może dlatego, że interesują go bardziej dziury w
          chodnikach i ulicach, niż tematy które naprawdę dotykają mieszkańców Gorlic.
          Proponuję zmienić kierunek zainteresowań a napewno gazeta zyska. Pozdrawiam ;-)
      • bonzo_bonzo Re: cd. 06.12.05, 19:58
        kasz2003 napisał:

> Słyszałem taką anegdote że jak pana E. nie chcieli internować w stanie
        wojennym
        >
        > to się sam zgłosił na milicje i prosił o aresztowanie. Ale to bylo-mineło...
        > Najważniejsze żeby Pan Redaktor popracował dość solidnie nad swoim
        warsztatem !
        > Przecież gimnazjaliści piszą ciekawiej i bardziej sensownie niż On. To jest
        > taka grafomania ze aż odrzuca.
        > Najlepiej dla niego było by żeby to jacyś młodzi pisali, a on się tylko pod
        > tym podpisywał, a dla nas najlepiej zeby facet dał se już z tym wszystkim
        luz -
        >
        > i poszedł na emeryture !!

Wiesz co matole jak pan ES walczył o wolność to ty smieciu jeszcze latałes
        tatusiowi po jądrach. Nie wypowiadaj się lepiej na forum smieciu jak masz pisać
        takie bzdury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • kasz2003 Re: cd. 06.12.05, 20:43
          Bonzo ! Pomimo twojego wysokiego poziomu odpowiem ci że te czasy nie były tak
          dawno i ludzie pewne sprawy pamiętają.
    • miniekw Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 07.12.05, 19:19
      Jeżeli dobrze wiem to pan E nie był internowany tylko aresztowany i osadzony w
      więzieniu w Nowym Sączu za działalność polityczną
      • bonzo_bonzo Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 07.12.05, 19:29
        Masz rację przesiedział 6 miesięcy w Krośnie i Nowym Sączu.Za wolność naszą.
        • kazimiera_szczuka Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 07.12.05, 20:10
          a zatem nie siedział za wolność NICZYJĄ - ja akurat nikomu po niczym w tamtych
          czasach nie latałam i wiem a nawet bardzo dobrze pamietam (nie jedą noc w
          akademiku sie mówiło o ówczesnych bohaterach) że wszyscy związani z
          Solidarnością nie byli aresztowani a INTERNOWANI właśnie Byli to zarówno
          czołowi działacze zarządu krajowego jak i znaczący działacze lokalni. Z uwagi
          na wykształcenie i jednocześnie zainspirowana tym postem postanowiłam sprawdzić
          co nieco w dokumentach i jak żywo Twoje rewelacje bonzo nie są nigdzie
          odnotowane. W związku z czym skłonna jestem uwierzyć w prawdziwość słów osoby o
          nicku kasz
          • bonzo_bonzo Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 08.12.05, 08:12
            To są fakty a nie rewelacje kobitko .Przesiedział 3 miesiące w Krośnie i 3
            miesiące w Nowym Sączu za działalność wrogą PRL.Wszystko znajdziesz w IPN w
            Krakowie, jest tam kilkanaście tomów akt które potwierdzają to co mówię.
            Posadzono jego i innych z Fabryki Maszyn.Porozmawiaj z ludzmi z tamtego okresu
            bo jeszcze niektórzy żyją.Więc proszę cię jak pamiętasz tamte czasy w
            przeciwieństwie do jakiegoś kesza nie pisz bzdur.Pozdrawiam.Jeden z poszkodowanych.
            • kasz2003 Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 08.12.05, 16:32
              Z tego co słyszałem to był aresztowany , ale nie 13-14 grubnia roku pamiętnego
              tylko póżniej i skazali go z normalnego KK, a nie jako politycznego. (Co nie
              zmienia faktu ze jakiś podtekst polityczny mógł być).
              OK było mineło... Zyje sie dalej.
              Bonzo nie przezywaj tak ,bo złość piękności szkodzi.

• bonzo_bonzo Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 08.12.05, 19:35
                A wiesz Może że Pan Stanisław ma status pokrzywdzonego chyba nie więc się
                dowiedziałeś!!!!
                • kasz2003 Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 08.12.05, 20:32
                  Facet! Czytaj ty lepiej dokładnie posty !
                  Napisałem że, jest pewna anegdota, i że być może nie był on dla nich taki ważny
                  jak jemu się wydawało. Nie podoba mi się też jego pióro i tyle. Prywatnie do
                  gośćia nic nie mam, a ty podniecasz się od kilku dni jakbyś nie miał innych
                  problemów w życiu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka