golconda 04.12.05, 16:28 Panie Stanisławie życzymy dalszych sukcesów w pisaniu na następne 15 lat. 100 lat dla pana .GORLICKA to nasza gazeta naszego miasta i regionu .Dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasz2003 bez przesady 04.12.05, 18:38 Bez przesady! Taka gazeta jest na pewno potrzebna ale warsztat pane E. pozostawia dużo do życzenia.Artykuły na poziomie gimnajum, prosta krytyka, zero konstruktywnych pomyslów.Na szczęście ostatnio przestał z tym swoim "bzykaniem" bo to było żenujące. Ale może jakaś emerytura albo co innego Go wreszcie złapie.Nie traćmy nadzieji ! Odpowiedz Link Zgłoś
golconda Re: Panie DARKU :) 05.12.05, 07:26 Widzę że pan następny do krytykowania Pana Stanisława ,a co Pan zrobił dla Gorlic nic 100 % nic i jeszcze 100 % nic.Zresztą szkoda na takiego Ć..............a .............::::::::::::::::::).Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kazimiera_szczuka Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 05.12.05, 09:41 Golcondo z twego jakże krótkiego i bezsensownego postu wypływa sama wazelina, Twoje lizusostwo jest porażające Stanisławie musisz odejść JESTEŚ NAJSŁABSZYM OGNIWEM Odpowiedz Link Zgłoś
emlek Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 05.12.05, 11:44 A od cenzury w redakcji aż huczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasz2003 cd. 05.12.05, 16:47 Słyszałem taką anegdote że jak pana E. nie chcieli internować w stanie wojennym to się sam zgłosił na milicje i prosił o aresztowanie. Ale to bylo-mineło... Najważniejsze żeby Pan Redaktor popracował dość solidnie nad swoim warsztatem ! Przecież gimnazjaliści piszą ciekawiej i bardziej sensownie niż On. To jest taka grafomania ze aż odrzuca. Najlepiej dla niego było by żeby to jacyś młodzi pisali, a on się tylko pod tym podpisywał, a dla nas najlepiej zeby facet dał se już z tym wszystkim luz - i poszedł na emeryture !! Odpowiedz Link Zgłoś
yannicks Re: cd. 06.12.05, 18:40 rzeczywiscie, pisarzem to pan E. nie jest, ale jest pasjonatem Gorlic i regionu i w tym jego zasluga. A zmiana warty i tak niedlugo nastapi, ale czy ewentualny profesjonalizm mlodych piszących będzie pełny i bez wad? Odpowiedz Link Zgłoś
kluska_82 Re: cd. 09.12.05, 10:47 Popadacie w jakieś chore skrajności, chociaż zgadzam się z tym że pan E za dobrym pisarzem nie jest, ale może dlatego, że interesują go bardziej dziury w chodnikach i ulicach, niż tematy które naprawdę dotykają mieszkańców Gorlic. Proponuję zmienić kierunek zainteresowań a napewno gazeta zyska. Pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bonzo_bonzo Re: cd. 06.12.05, 19:58 kasz2003 napisał: > Słyszałem taką anegdote że jak pana E. nie chcieli internować w stanie wojennym > > to się sam zgłosił na milicje i prosił o aresztowanie. Ale to bylo-mineło... > Najważniejsze żeby Pan Redaktor popracował dość solidnie nad swoim warsztatem ! > Przecież gimnazjaliści piszą ciekawiej i bardziej sensownie niż On. To jest > taka grafomania ze aż odrzuca. > Najlepiej dla niego było by żeby to jacyś młodzi pisali, a on się tylko pod > tym podpisywał, a dla nas najlepiej zeby facet dał se już z tym wszystkim luz - > > i poszedł na emeryture !! Wiesz co matole jak pan ES walczył o wolność to ty smieciu jeszcze latałes tatusiowi po jądrach. Nie wypowiadaj się lepiej na forum smieciu jak masz pisać takie bzdury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasz2003 Re: cd. 06.12.05, 20:43 Bonzo ! Pomimo twojego wysokiego poziomu odpowiem ci że te czasy nie były tak dawno i ludzie pewne sprawy pamiętają. Odpowiedz Link Zgłoś
miniekw Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 07.12.05, 19:19 Jeżeli dobrze wiem to pan E nie był internowany tylko aresztowany i osadzony w więzieniu w Nowym Sączu za działalność polityczną Odpowiedz Link Zgłoś
bonzo_bonzo Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 07.12.05, 19:29 Masz rację przesiedział 6 miesięcy w Krośnie i Nowym Sączu.Za wolność naszą. Odpowiedz Link Zgłoś
kazimiera_szczuka Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 07.12.05, 20:10 a zatem nie siedział za wolność NICZYJĄ - ja akurat nikomu po niczym w tamtych czasach nie latałam i wiem a nawet bardzo dobrze pamietam (nie jedą noc w akademiku sie mówiło o ówczesnych bohaterach) że wszyscy związani z Solidarnością nie byli aresztowani a INTERNOWANI właśnie Byli to zarówno czołowi działacze zarządu krajowego jak i znaczący działacze lokalni. Z uwagi na wykształcenie i jednocześnie zainspirowana tym postem postanowiłam sprawdzić co nieco w dokumentach i jak żywo Twoje rewelacje bonzo nie są nigdzie odnotowane. W związku z czym skłonna jestem uwierzyć w prawdziwość słów osoby o nicku kasz Odpowiedz Link Zgłoś
bonzo_bonzo Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 08.12.05, 08:12 To są fakty a nie rewelacje kobitko .Przesiedział 3 miesiące w Krośnie i 3 miesiące w Nowym Sączu za działalność wrogą PRL.Wszystko znajdziesz w IPN w Krakowie, jest tam kilkanaście tomów akt które potwierdzają to co mówię. Posadzono jego i innych z Fabryki Maszyn.Porozmawiaj z ludzmi z tamtego okresu bo jeszcze niektórzy żyją.Więc proszę cię jak pamiętasz tamte czasy w przeciwieństwie do jakiegoś kesza nie pisz bzdur.Pozdrawiam.Jeden z poszkodowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
kasz2003 Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 08.12.05, 16:32 Z tego co słyszałem to był aresztowany , ale nie 13-14 grubnia roku pamiętnego tylko póżniej i skazali go z normalnego KK, a nie jako politycznego. (Co nie zmienia faktu ze jakiś podtekst polityczny mógł być). OK było mineło... Zyje sie dalej. Bonzo nie przezywaj tak ,bo złość piękności szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bonzo_bonzo Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 08.12.05, 19:35 A wiesz Może że Pan Stanisław ma status pokrzywdzonego chyba nie więc się dowiedziałeś!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasz2003 Re: 15-lecie GAZETY GORLICKIEJ. 08.12.05, 20:32 Facet! Czytaj ty lepiej dokładnie posty ! Napisałem że, jest pewna anegdota, i że być może nie był on dla nich taki ważny jak jemu się wydawało. Nie podoba mi się też jego pióro i tyle. Prywatnie do gośćia nic nie mam, a ty podniecasz się od kilku dni jakbyś nie miał innych problemów w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś