grekaa 22.12.03, 18:34 Hihi, co robicie, kochani, z główkami karpii tak bezlitośnie wybijanymi na świąteczne stoły?? Ja wam powiem, jaka pyszna jest zupka z takich głów, mniam, mniam :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s_z_a_k WRRRRR.... WOLNOŚĆ DLA KARPIA !!!!! 22.12.03, 22:43 WRRRRR.... WOLNOŚĆ DLA KARPIA !!!!! POZ>SZAK Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: WRRRRR.... WOLNOŚĆ DLA KARPIA !!!!! 22.12.03, 23:03 szak jest ok,ja ci to mowie,ale nie wiedzialam ze mozna zupe z glow ugotowac,tyle ze u nas karp nie jest do zdobycia a jak juz jest to parszywy:( fuj, nie znaja sie tu ludzie na jedzeniu! Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa Re: WRRRRR.... WOLNOŚĆ DLA KARPIA !!!!! 23.12.03, 11:29 Jest pycha!! Podaje się ją tylko raz w roku z grzankami, mmmmmmmm, niebo w gębie! (acha, oczy nie pływają na talerzu, hehe) Smacznego życzy wszystkim greka! Odpowiedz Link Zgłoś
ll6 Re: WRRRRR.... WOLNOŚĆ DLA KARPIA !!!!! 23.12.03, 11:41 ostatnio Maklowicz mowil ze karp to nie zadna staropolska tradycja tylko wynik komunistycznych trodnosci - w dawnej polsce jedzono na wigilie bardziej wyszukane rybki. ale dla mnie karp jest spoko :) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: WRRRRR.... WOLNOŚĆ DLA KARPIA !!!!! 23.12.03, 15:05 ciekawe info II6 nie wiedzialam tego, tez sie zastanawialam skad u nas taka tradycja, ale pociesz sie ten szwedzki ludafisk gorszy od karpia hehehheh chociaz i tak lubie go:)lubie kazda tradycja wigilijna:) Odpowiedz Link Zgłoś
lilly Re: rybie głowy :-) 24.12.03, 16:15 zupa z glow rybich,napewno dobra,mniam:) Odpowiedz Link Zgłoś
zolty_i_puchaty Re: rybie głowy :-) 30.12.03, 07:01 glowa karpia ugotowana, no tak nic sie nie zmarnuje Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: rybie głowy :-) 04.01.04, 14:12 fuj.........!wylamie sie z towrzystwa i powiem ze zupa z tej czesci ciala wyzej wymienionej ryby :D jest nie smaczna ale kazdy ma inne gusta Zycze smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: rybie głowy :-) 04.01.04, 16:38 ja zawisz zakladam tylko ze lubie bo nie jadlam takiej zupy nigdy,grunt to wlasciwa postawa ,co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa Re: rybie głowy :-) 05.01.04, 11:46 eh, Zawisz, czy ja wyglądam na osobę niepoważną;-)???? Jak mówię to wiem! Jest rewelka! Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: rybie głowy :-) 05.01.04, 13:11 sssss no grekaaa jak dla mnie to wygldasz na nascie lat...:D A powazniej to wiem Ze Tobie smakuje...ale gusta...gusciki prawda... :) Nie czemu ale nie moge sie do tej zupy przekonac...moze kiedys...A Elle mowi ze nie probowala...bez sprobowania ciezko jest sie obiektywnie wypowiadac :D Ale i tak Grece i innym zycze smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: rybie głowy :-) 05.01.04, 16:08 no to jeszcze ja dorzuce swoje 5 gr. jak dla mnie blllllllehhhhhhhhh fuj. Podpisuje się pod zawiszą. Nie chodzi mi o smak nigdy nie próbowałam ale ja to jestem trochę taki francuski piesek i nie wyobrażam sobie siebie na talerzem zupy rybnej........ nawet szczerze powiedziawszy gdyby była ugotowana z fileta to jakoś mi się to nie widzi dla mnie zupka to ma być na skrzydełku, żeberku czy innych takich tam a nie rybna. Ale jak sobie pomyśle o łbie karpim w garnku to mnie ........... wstrzasa. Ps. owoce morza też z trudem przełykam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa Re: rybie głowy :-) 05.01.04, 17:47 No co Ty, Giks... Nigdy nie gotowałaś swojemu małemu zupki rybnej??????? Przecież jest taka zdrowa! Mój jadał często pyszniastą z łososia, mmmmmmmm Ugotuj i sama spróbuj! A co do głów... KGR, kiedy był u mnie pierwszy raz na wigilii usłyszawszy, że będzie zupa z głów prawie zemdlał:-) A potem zajadał, aż mu się uszy trzęsły, nie wiedząc nawet, że to już ona, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai ludzie ja bycze jaja jem! 05.01.04, 17:54 to zupa z glow rybich mi naprawde niestraszna:)hehehehehe,jadlam rybna ale nie z glow:)bardzo popularne danie w krajach skandynawskich to ta zupa rybna,gotowala mi ja znajoma z Finlandii:) Odpowiedz Link Zgłoś
s_z_a_k Komu ryba z puchy ? 05.01.04, 18:33 grekaa napisała: > No co Ty, Giks... > Nigdy nie gotowałaś swojemu małemu zupki rybnej??????? Przecież jest taka > zdrowa! Mój jadał często pyszniastą z łososia, mmmmmmmm > Ugotuj i sama spróbuj! > > A co do głów... > KGR, kiedy był u mnie pierwszy raz na wigilii usłyszawszy, że będzie zupa z > głów prawie zemdlał:-) A potem zajadał, aż mu się uszy trzęsły, nie wiedząc > nawet, że to już ona, hehe DZIĘKI Teraz to ja chyba tą puche z makrelą komuś podaruje :( POZ>SZAK Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai szak to ja biore!!!!! 05.01.04, 18:35 bo tu ryb jak na lekarstwo, sledzik trudny do zdobycia a jak juz jest upolowany to nie smakuje tak wybornie jak nasz ojczyzniany:) Odpowiedz Link Zgłoś
s_z_a_k dobra :))) 05.01.04, 18:42 ellenai napisała: > bo tu ryb jak na lekarstwo, sledzik trudny do zdobycia a jak juz jest upolowany > > to nie smakuje tak wybornie jak nasz ojczyzniany:) Oki. Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: Komu ryba z puchy ? 05.01.04, 20:51 he he najlepszy tekst Greeki : "KGR, kiedy był u mnie pierwszy raz na wigilii usłyszawszy, że będzie zupa z głów prawie zemdlał:-) A potem zajadał, aż mu się uszy trzęsły, nie wiedząc nawet, że to już ona, hehe". :D JA lubie zupe rybna i nie rozumie Giksia....rozumie te glowy w zupie...ale reszta jest calkiem normalna :d Wlasnie a Elle "zre" bycze jaja!!! fujjjjjjj do kwadratu! Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai mnie ten tekst tez 05.01.04, 20:53 ucieszyl, sluszna uwaga zawisz z tymi jajami:) po tym zadna ryba mi nie straszna:) Odpowiedz Link Zgłoś
giks Co do ryb to ja uwielbiam 05.01.04, 19:45 właściwie wszystkie wędzone, smażone, śledziki w occie i oleju w puszkach wszystko jedno - kiedyś mieszkałam nad morzem i to rybie zboczenie mi tak chyba zostało. Ale ta zupa jakoś mi nie pasuje..... no i te co mają dużo drobnych ości ale to z lenistwa bo nie chce mi się wybierać tego :D ale właściwie to każdą rybkę lubię. Nawet rekina kiedyś jadłam dziwny smak szczerze ale można spróbować tylko ceny czasem zwalają znóg hehe he A tak w ogóle dlaczego te ryby u nas takie drogie? Przecież mamy dostęp do morza no ja nie wiem tzn. wiem czemu ale mogły by być tańsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai ja tez je uwielbiam 05.01.04, 19:48 ale niestety tu sa niedostepne,wrrrrrr, trudno kupic jak cholera,nikt ich tu nie je:((((((wrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
s_z_a_k HMM..Co Ci przysłać z ojczyzny ??? 05.01.04, 21:53 ellenai napisała: > ale niestety tu sa niedostepne,wrrrrrr, trudno kupic jak cholera,nikt ich tu > nie je:((((((wrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: HMM..Co Ci przysłać z ojczyzny ??? 05.01.04, 22:26 dzieki szak cmok, dobry z ciebie czlowiek hehe:) ale obawiam sie ze by te rybki nie puscili na granicy cholery,chcieli by odcisk jaki albo luske,nie da rady,oglupieli tu ostatnio,a noz rybka muzulmanin by byla od bin ladena i po sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: HMM..Może hm . opisy jak smakują :))) 05.01.04, 23:50 aj trudne to jest szak, ja chce jesc rybke nie czytac jej opis buu:( Odpowiedz Link Zgłoś