malopolanin 19.01.02, 21:17 Jakie "zupy" lubicie : " fasolowe" , " grochowe"... ? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malopolanin Re: 19.01.02, 21:25 To go napisz i nie smuć się. Od przybytku głowa nie boli :) Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: 19.01.02, 21:28 Tematu kulinarnego jeszcze u nas nie było :-) Pomijając oczywiście moje pytanie o wigilijnego karpia. Tam chodziło raczej o przepis. Ale wracają do tematu. Moją ulubioną zupą jest fasolowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: 19.01.02, 21:32 ja to lubie prowie wszystkie zupy. niy mom jakiejs szczegulnie ulubionej. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: 19.01.02, 21:38 Widzimy. Ale podawanie prawdziwych "zup" może być niezgodne z netykietą. Powiem tak. W Jaśle dużym powodzeniem cieszą się zupy fasolowe ze Słowacji. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: 19.01.02, 21:39 A niemieckie zupy, a ukraińskie pikantne posiłki. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: 19.01.02, 21:43 Ukrańskie są tak pikantne, że czasem można wzrok stracić. Zdecydowanie wolę lekkie zupy francuskie i włoskie. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: 19.01.02, 21:45 Ale są też lekkie zupy krymskie, lepsze niż francuskie, wierz mi. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: 19.01.02, 21:53 Muszę Ci uwierzyć na słowo. Kuchnia byłego ZSRR jest mi zupełnie obca. W czasach studenckich próbowałem co prawda kilku potraw, ale już nie pamiętam ich smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: 19.01.02, 21:57 Ta potrawa, była jescze podawana za cara, a Gorbaczow w ramach walki z " obżarstwem" kazał wycinać rośliny, które dają surowiec, sprowadzone jeszcze z Francji, Na szczęście nie udało mu się to i teraz coraz więcej ludzi zakłada plantacje rośliny , z której robi się zupę. Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: 19.01.02, 21:38 kurna, jo jest chlop prosty i pisza odpowiedzi na to co widza, a niy szukom drugiego dna:)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: 19.01.02, 21:45 jaja se robicie, a ja tak niy umia pisoc, wienc byda ino czytol te wosze posty:( Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: 19.01.02, 21:50 jo lubia pifffko:)))))))))))))) rozne, ruzniste, aby ino bylo dobre i nie chszczone:) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: 25.06.02, 10:39 malopolanin napisał(a): > Czy piszecie na serio, czy nie widzicie " ? :) Wszystkie te TŁUKI, które czepiaja sie wątku o "zupach" tez nie widzą: " A ja na złość babci odmrażam sobie uszy i wyciągam go na pierwszą stronę !!!!!!!!!!! A co ! Nie podoba się ? WYPAD !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniu Re: zupa IP: 195.116.188.* 20.01.02, 12:53 moim zdaniem nie ma nic lepszego niż polski ROSÓŁ Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: zupa 20.01.02, 21:18 niezly jest tesz rosol zytni, a i finski niczego sobie:) a jak dodac troche soczku dlo smaku, to ho ho ho:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: zupa 20.01.02, 21:23 Tak jest. Czysty rosół jest najlepszy! Nieważne polski, fiński, czy słowacki! Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: zupa 20.01.02, 21:23 Kolor - widzę, że pojąłeś kulinarny język. Ale ponoć najlepszy rosół to polski rosól :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: zupa 20.01.02, 21:25 Niy lubia czystych zup, bo mnie trzącha. dlatego wole z soczkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: zupa 20.01.02, 21:28 Ja rosołu z zasady nie piję. Inne zupy - owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: zupa 20.01.02, 21:29 a jakie zupy chmielowe wom nojbordziej smakujom? P.S.Jak Marysia to poczyto po powrocie, to sie zalamie:( Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: zupa 20.01.02, 21:32 jo lubia produkcji Galicyjskiej i Malopolskiej tysz:))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: zupa 20.01.02, 21:32 Najlepsze zupy chmielowe warzą kucharze z Żywca i Okocimia. Czasem jadam puszkowe zupy z Leżajska, ale tylko te o zwiększonej ilości chmielu. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: zupa 20.01.02, 21:36 Niedługo będziesz miał te fabryki spożywcze w swoim województwie. Najbardziej smo\akuje zupa fabryki Grybów o nazwie CICHA MOC? Jedliście? Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: zupa 20.01.02, 21:36 jo wole lzejsze zupki z cmileu z Lezajska,i z Okocimia tysz. No i Zywieckie zupki instant tysz som niczego sobie. natomiast zupki australijskie som beeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: zupa 20.01.02, 21:39 ale no pszyklod zupki bialostockie z zubrem som doooooooooooobreeeeeeeeeeeee:))) Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: 26.01.02, 21:22 Shadoczku - ile dzisiaj było zupek - szczerze ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: 26.01.02, 21:24 4 zupki z Żywca. Konsumpcja była bardzo spokojna. Zaczęliśmy o 17. Wcale sobie nie pojadłem. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: 26.01.02, 21:30 Zupki z Małopolski są najlepsze. Raz kupiłem zupkę z Rzeszowa. Nazywa się Van Pur. Nie mogłem jej przełknąć. Świństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: 26.01.02, 21:51 Strzelca próbowałem, ale jakoś do niego nie wracam. Mam sprawdzone zupki. Przede wszystki Żywiec i Okocim. Jeśli szukam mocniejszych wrażeń to sięgam po czarny Leżajsk. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: 27.01.02, 14:20 Marysia, tylko polskie czyste zupy ??????? Nie poznaję. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 09:47 Wczoraj zostałem obdarowany dwiema zupkami produkcji rosyjskiej. Jak myślicie? Czy mogę je spożyć bez obawy o swoje zdrowie i życie ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 09:51 wypij jedmom zupe i poczekoaj troche. jak bydziesz widziol swiat takim jaki jest, to moszesz sie zabrac za drugom. Milej konsumpcji:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 10:24 Ale te ruskie litery na puszce wyglądają przerażająco.... Jedna zupka jest mocna - 8,5% ! Druga - normalna - ma coś koło 6%. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 11:07 Rosyjskie, czy ukraińskie ? Bo łagodne zupki ukraińskie są b. dobre. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 11:32 Te chadry są ruskie. Może jednak sobie na ozdobę - jako swego rodzaju osobliwość - zostawię ? Pierwszy raz w życiu widzę tkie zupki. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 11:33 Ale są ala rosół wyborowy, czy ala lekka zupa ? Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:23 Toż przeca pisze, że to jakieś chadry silne. Jak zupa (nawet mocna) ma 8,5 procenta to po dwóch już śruba łapie taka fajna..... Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:24 Tylema gdzieś mocna zupa z Brzeska- Okocim. A jak się nazywa ta zupa ? Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:28 Jakaś długa nazwa " pa ruskij" Ze szkołą się cholerstwo kojarzy, brrr........te litery... Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:29 Nie umiesz zytać tych liter? Szkoda, wtedy Ann na 100 % by Ci powiedziała, czy dobre, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:37 Czytać potrafię, ale teraz nie pamiętam. To dość długa nazwa. Dzisiaj je otworzę - raz kozie śmierć. Jeśli jutro nic nie napiszę na forum to będzie znaczyło że się kończę, albo że już się wykończyłem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:40 Nie przesadzaj, możesz pić bez obawy. Ja żyję :) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:42 Ale Ty delektowałeś zdaje się Ukraińskie zupki... Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:43 ak, ale na Krymie są i rosyjskie. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:49 Zauważyłem, że większość wątków na forum sprowadza się ostatecznie do ZUPEK :-) Nie żebym miał coś przeciw......... Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:51 Albo do wschodnich sąsiadów albo do Małopolski :) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 13:02 Tak więc każdy znajdzie to co lubi. NIEPRAWDAŻ? Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 13:05 Da, da. Jak będziesz dziś to pił, to weź laptopa ze sobą i zapytaj Ann, czy to dobra zupa. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 13:11 Dzisiaj nie mogę zabrać laptopa, a wrażeniami podzielę się jutro chyba że.... Właśnie byłem na forum rzeszowskim i przeczytałem, że nie podoba się im nasz wątek o zupach. Tylko że oni nic z tego nie łapią he he... Jakiś facio śmieje się z nas że nabijamy posty pisząc o pomidorowej i grzybowej.... hihihiii ale bystrzak ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaN Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 14:56 Wcale nie jest łatwo załapać ;)) po wyrywkowym przeczytaniu wątku myślałem, ze chodzi raczej o "d...py" a w zasadzei to tkie panie co króluja wieczorem na Warszawskiej i w okolicach (u Małpolanina)zwałsza z Ukrainy ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 16:42 Ukraina wcale nie jest taka, jak ten stereotyp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaN Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 19:50 wiem, stoją tam równiez pewnie Bułgarki i Polki...;))a w zasadzie to nie zrobili z tym jesze porządku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 20:35 Na Placu Biskupim też. Poprzedni wojewoda Masłowski chciał zrobić z tym porządek, ale nie było podstaw prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ruska zupa 05.02.02, 10:52 To co wczoraj piłem nazywało się: BALTIKA. Na puszce pisało jeszcze że to: krjepkoje swjetłoje piwo. Kolor miało jak siuśki po witaminach, piana jak z "ludwika" a smak......... ble..... Pamięta ktoś jak smakowały takie browary jak Grybów czy Zaczernie w latach 80 ? Te nasze zupki z lat osiemdziesiątych to mistrzostwo świata przy tym ruskim.... Na szczęście jeszcze żyję..... Takie piwo to mógłbym co najwyżej Reformatowi z Rzeszowa postawić. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaN Re: ruska zupa IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 19:11 Reformat, jak sadze pija tylko piwo marki Tesco, szczerze to własnie to piwo jest nagorszym jakie piłem, tamtych o których piszesz nie miałem okzji kosztować, nie chcieli mi sprzedać ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: ruska zupa 05.02.02, 19:41 Piwa "Zaczernie" nie pamiętam, ale "Grybów" jak najbardziej :-) Ale to miało smak! Dziś by człowiek czegoś takiego do ust nie wziął, a wtedy był to naprawdę królewski napój :-) Nie raz urywałem się z liceum żeby zdobyć kilka butelek. Przeważnie rzucali do "Supersamu" lub do sklepu na ul. Słowackiego (teraz jest tam Optimus). Często konsumpcja następowała od razu na progu sklepu. Nikomu nie przeszkadzała zbyt wysoka temperatura trunku. Był jeszcze znany lokal "U Bolka", ale tam strach było chodzić. No i oczywiście pozostawały festyny. Główną atrakcją były ciężarówki z piwem. Wtedy można było się napić czegoś lepszego. Były to przeważnie "długie noże" z Leżajska. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Cicha moc 05.02.02, 21:16 Grybów produkuje zupę o nazwie "Cicha moc"- piliście ? Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Cicha moc 06.02.02, 13:21 "U Bolka" nie było tak najgorzej. Biegałem tam - na polecenie mojego......... wychowawcy szkolnego - z plastikowym kanisterkiem po zupę. Później następowała knsumpcja w kantorku... Gorzej było "U Cygana" - na targowicy. Tam podobno goście sikali tam nie wstając od stału. Potem przychodziła kobita z wiadrem, chlus z wiadra po podłodze i życie toczyło sie dalej.... to były czasy :-) "cichej mocy" niestety nie kosztowałem :( Oni jeszcze żyją ? Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 13:23 Przepraszam kto, jeśli mogę się wtrącić ? Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Cicha moc 06.02.02, 13:50 Czy browar grybowski jeszcze istnieje. Tak brzmi właściwie postawione pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 13:53 Zupę Grybów i Cicha Moc widziałem właśnie rok temu. Nie sądzę, by się coś przez ten czas zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaN Re: Cicha moc IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 14:00 W tym czasie to dużo mogło się zmienić, to może być jakaś podróba produkowana na drugim końcu Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 14:01 Nie sądzę, bo widziałem to w Grybowie właśnie.Chyba, że jakaś firma sprowadza te zupy specjalnie do Grybowa, ale przecież to byłby nonsens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaN Re: Cicha moc IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 14:05 Mylisz się, browar w Łańcucie ostatni "wołek" opuścił jakis rok temu, od tego czasu cały browar zdemontowano, zostały same budynki, całe wyposażenie wywieziono w bliżej nie znanym mi kierunku, a w sklepie spokojnie kupisz piwo Łańcut produkowan trzydzieśći kilka kilosów za Łańcutem tj, w Leżajsku... Liczy sie przede wszystkim marka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 14:07 BYć może mam rację. Nie wiem. Ja przedstawiam stan rzeczy sprzed roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaN Re: Cicha moc IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 14:13 Całkiem możliwe że browar ten nadal istnieje...tylko że w Polsce w ostanim czasie dzieki m.in prywatnemu imprtowi alkoholi (przepraszam zup;)) m.in. prowadzonego prze forumowiczów z Jasła oraz obłędnej polityce fiskalnej cała branża alkoholowa słabo się trzyma, początkowo kryzys objął tylko producentów mocnych zup, ale ostanio jak słyszałem równiez browary mają bardzo powazne problemy, stad te likwidacje, np Grupa Żywiec zamknęła w ostanim czasie o ile dobrze wiem przynajmniej 2 browary, nie wiem jak inni potentaci.. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 14:17 Okocim zamyka fabrykę zup na Lubicz w Krakowie :( Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 14:18 A co do przemuty zup, to ich główna rzeka płynie ze wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaN Re: Cicha moc IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 14:39 Browar Łańcut wykupił swego czasu Żywiec czyli Heinkeen jakby to sie nie pisało, podejrzewam, że zrobił to po to by dobrać się do Leżajska czyli wrodnego syna naszego browaru... teraz krótkie opowiadanko ;)) Po wybudowaniu gdzieś w połowie lat 70-tych browaru w Leżajsku (wcześniej tam zadnego browaru nie było) siedzibę zakładów piwowarskich przeniesiono z Łańcuta do Leżajska, do zakładów tych nalezał chyaba też browar Zaczernie o którym tu czytałem...pisze to aby wam uświadomić co to znaczy to słynne AD 1525 na butelce Leżajska, tam o piwie zapomniano pewnie w XVII wieku, a teraz tak się tym obnoszą...a na pożądnym Łańcucie pisało 1777 ale to była prawda bo od tametego czsu do ubiegłego roku browar istniał i to chyba cały czas w tym samym miescu... ciekawe jest skad na warce wzieło sie 1444 czy było podobnie jak z Leżajskiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Cicha moc 06.02.02, 14:51 O kurna chata ! To mnnie zaskoczyłeś z tym Leżajskiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 14:54 Gratulacje za znajomośc swej małej ojczyzny. To się ceni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaN Re: Cicha moc IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 15:30 Eeee tam... Musze zacząć bardziej uwazać bo jeszcze "ktoś" mnie rozpozna ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Cicha moc 06.02.02, 16:25 Szpieg :-)) A browar w Grybowie istnieje w dalszym ciągu. Ostatnio w sklepie "Albert" widziałem piwo "DiT" (dla niewtajemniczonych rozszyfruję nazwę: dobre i tanie) wyprodukowane właśnie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Cicha moc 06.02.02, 20:15 Nie spotkałeś się z produktami "DiT"? Przecież w Krakowie też macie sklepy Aholda. Produkty "Dit" to cały asortymet. Począwszy od papieru toaletowego, przez produkty spożywcze, a na chemii i kosmetykach kończąc. Ich niewątpliwą zaletą jest niska cena. Wadą nie najlepsza jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 20:17 Wiesz, każdy hipermarket ma swój tani towar: Tesco ma Tesco, Geant Leader Price... Nie łapię tego wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Cicha moc 06.02.02, 16:30 Cos mi mówi, że Jan jest związany z browrem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaN Re: Cicha moc IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 16:52 Nawet bardzo mocno, czasami pije zupę ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Cicha moc 06.02.02, 17:13 He he... zauważyłem to Twoje mrugnięcie oczkiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Cicha moc 07.02.02, 12:06 Jak przekroczymy 100 postów w tym wątku, trzeba będzie stworzyć nowy bo ten już nie chce sie otwierać. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Cicha moc 07.02.02, 12:09 Spokojnie, w wątlu o Żywcu na forum Kraków doszliśmy do 350 wypowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Zupy.................... 11.02.02, 11:51 Jak to w końcu jest z tą reklamą zupek? Wolno czy nie? Wczoraj widziałem w Agencie reklamę Żywca, potem w czasie meczu Polska - W-y Owcze reklamę Lecha, a w międzyczasie w TV reklamę TATRY (po raz pierwszy). Nic z tego nie wiem......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kóniu Re: Zupy.................... IP: 195.116.188.* 11.02.02, 18:12 a więc tak moąna reklamować browary pod warunkiem że na ekranie znajduje się napis piwo bezalkoholowe może go nie zauważyłeś bo zazwyczaj znajduje się w rogu lub malutkim druczkiem z boku ekranu Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Zupy.................... 11.02.02, 19:31 Nadruk : "piwo bezalkoholowe" musiał być widoczny w poprzedniej wersji ustawy. Ta, która obowiązuje obecnie nie zezwala na reklamę piwa nawet z takim napisem dlatego jestem zdezorientowany. Mogę zrozumieć reklamę piwa np. na Eurosporcie czy innej TV satelitarnej bo nie jest ona nadawana z kraju. Widziałem taka reklamę Łodki Bols na Eurosporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 21:38 Chyba niezłą ilość wypiłeś zup, jak tak długo siedzisz w sieci :) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 21:46 Nuuuuuuuuu....., ale dzień się jeszcze nie skończył więc jest jeszcze szansa na jakiegoś "Bażanta" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 21:49 To idź go " upoluj" bo za 10 minut zamykają sklep :) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 21:52 Kochany........... TRZEBA NA SŁOWACJĘ JEŹDZIĆ !!! ZAPASIK ZROBIĆ! Zupki Ci u mnie w domu dostatek he he he...... Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 21:54 A myślałem, że bażanty są już tylko w Polsce, że na Słowacji wyginęły :) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 22:00 Zapewniam Cię, że są i mają się znakomicie ! PYSZOTA ! Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 22:01 Haraszo :) Kiedy znów polujesz :? :) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 22:13 Myślę, że w tym lub w przeszłym tygodniu. Zależuy od aury. Ekipa jest zawsze chętna :) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ZUPY 16.03.02, 22:05 Wiecie, że na rynek wchodzi nowa zupa, która nazywać się będzie Gulczas ? To oczywiście nazwa od Gulczasa z pierwszej edycji BB. Ma być produkowane w jakimś śmisznym browarze, nawet jego nazwy nie pamiętam. Ma być taniutkie.... :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: ZUPY 16.03.02, 22:07 georghe napisał(a): > Wiecie, że na rynek wchodzi nowa zupa, która nazywać się będzie Gulczas ? To > oczywiście nazwa od Gulczasa z pierwszej edycji BB. Ma być produkowane w jakimś > > śmisznym browarze, nawet jego nazwy nie pamiętam. Ma być taniutkie.... > :))))))))) Nie wiesz, w jakim regionie jest ten browar ? Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ZUPY 16.03.02, 22:14 Pojęcia nie mam. To jest coś na "J" Po programie BB przeprowadzono ankietę pt. z czym kojarzy sie Wam Gulczas. Większość ankietowanych odpowiedziała, że z piwem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa Re: ZUPY IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 22:19 Skoro o zupach myślicie,to nie jest z Wami tak źle. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: zdrowe zupki IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 03:56 najlepsza,to zydowska penicylyna,czyli-goracy rosolek,najlepiej z kogutka,dalej to zupa "nic" oraz swierza, jagodowa i kompocik z prawdziwych wisni.smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ZUPY, ZUPY, ZUPY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.06.02, 10:41 malopolanin napisał(a): > Czy piszecie na serio, czy nie widzicie " ? :) Wszystkie te TŁUKI, które czepiaja sie wątku o "zupach" tez nie widzą: " A ja na złość babci odmrażam sobie uszy i wyciągam go na pierwszą stronę !!!!!!!!!!! A co ! Nie podoba się ? WYPAD !!!!!!! ps. REPLAY - bo wskoczyło gdzieś wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: NIE PIJCIE ZUPEK :))))))))) 09.07.02, 09:58 Szokujące odkrycie!!! Ostatnie badania naukowe ujawniły, że piwo zawiera żeńskie hormony. Eksperymenty przeprowadzono na reprezentatywnej grupie 100 mężczyzn. Aby sprawdzić, czy rzeczywiście piwo zawiera żeńskie hormony, każdy z nich dostał 11 litrowych butelek celem wprowadzenia ich zawartości do organizmu. Czas badanie wynosił ok. 3 godziny. Oto wyniki eksperymentu: - u 75% stwierdzono zaburzenie myślenia i mowy - 100% nie potrafiło prowadzić samochodu - u 90% zauważono tendencję do tycia - 80% wpadło w melancholie i wybuchało płaczem o byle głupstwo - 80% chciało wydać pieniądze na byle co - 75% trudno było zrozumieć I jak tu powiedzieć, że w piwie nie ma żeńskich hormonów? Odpowiedz Link Zgłoś
chris1_gazeta Re: NIE PIJCIE ZUPEK :))))))))) 09.07.02, 11:16 ja lubię zupki z Podlasia, chyba te zupki są rektyfikowane w Augustowe, czasami robię owocowe zupki z dodatkiem antonówki. A tak na marginesie.... zuki z Leżajska i tego typu kuchni robione są z jęczmienia, chmiel jest tylko przyprawą.... Odpowiedz Link Zgłoś
jepat Re: NIE PIJCIE ZUPEK :))))))))) 09.07.02, 23:47 Jedno jest pewne ,jak zupka to tylko zimna (taki chłodnik) :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
millennik1 Re: NIE PIJCIE ZUPEK :))))))))) 10.07.02, 00:08 ...znowu zupki...bleee... Odpowiedz Link Zgłoś