19.01.02, 21:17
Jakie "zupy" lubicie : " fasolowe" , " grochowe"... ? :)
Obserwuj wątek
    • kolor Re: 19.01.02, 21:21
      eee, miol byc inny wontek:(((((((((((((((
      • malopolanin Re: 19.01.02, 21:25
        To go napisz i nie smuć się. Od przybytku głowa nie boli :)
    • shadok Re: 19.01.02, 21:28
      Tematu kulinarnego jeszcze u nas nie było :-) Pomijając oczywiście moje
      pytanie o wigilijnego karpia. Tam chodziło raczej o przepis. Ale wracają do
      tematu. Moją ulubioną zupą jest fasolowa.
      • kolor Re: 19.01.02, 21:32
        ja to lubie prowie wszystkie zupy. niy mom jakiejs szczegulnie ulubionej.
        • malopolanin Re: 19.01.02, 21:35
          Czy piszecie na serio, czy nie widzicie " ? :)
          • shadok Re: 19.01.02, 21:38
            Widzimy. Ale podawanie prawdziwych "zup" może być niezgodne z netykietą.
            Powiem tak. W Jaśle dużym powodzeniem cieszą się zupy fasolowe ze Słowacji.
            • malopolanin Re: 19.01.02, 21:39
              A niemieckie zupy, a ukraińskie pikantne posiłki.
              • shadok Re: 19.01.02, 21:43
                Ukrańskie są tak pikantne, że czasem można wzrok stracić. Zdecydowanie wolę
                lekkie zupy francuskie i włoskie.
                • malopolanin Re: 19.01.02, 21:45
                  Ale są też lekkie zupy krymskie, lepsze niż francuskie, wierz mi.
                  • shadok Re: 19.01.02, 21:53
                    Muszę Ci uwierzyć na słowo. Kuchnia byłego ZSRR jest mi zupełnie obca. W
                    czasach studenckich próbowałem co prawda kilku potraw, ale już nie pamiętam
                    ich smaku.
                    • malopolanin Re: 19.01.02, 21:57
                      Ta potrawa, była jescze podawana za cara, a Gorbaczow w ramach walki
                      z " obżarstwem" kazał wycinać rośliny, które dają surowiec, sprowadzone
                      jeszcze z Francji, Na szczęście nie udało mu się to i teraz coraz więcej ludzi
                      zakłada plantacje rośliny , z której robi się zupę.
          • kolor Re: 19.01.02, 21:38
            kurna, jo jest chlop prosty i pisza odpowiedzi na to co widza, a niy szukom
            drugiego dna:))))))))))))))
            • kolor Re: 19.01.02, 21:45
              jaja se robicie, a ja tak niy umia pisoc, wienc byda ino czytol te wosze posty:(
              • malopolanin Re: 19.01.02, 21:47
                To pisz bez dyplomacji :)
                • kolor Re: 19.01.02, 21:50
                  jo lubia pifffko:)))))))))))))) rozne, ruzniste, aby ino bylo dobre i nie
                  chszczone:)
                  • kolor Re: 19.01.02, 21:56
                    juzesmy wyczerpoli temat zup? tak szybko?:(
          • georghe Re: 25.06.02, 10:39
            malopolanin napisał(a):

> Czy piszecie na serio, czy nie widzicie " ? :)

Wszystkie te TŁUKI, które czepiaja sie wątku o "zupach" tez nie widzą: "
            A ja na złość babci odmrażam sobie uszy i wyciągam go na pierwszą
            stronę !!!!!!!!!!! A co ! Nie podoba się ? WYPAD !!!!!!!

• Gość: koniu Re: zupa IP: 195.116.188.* 20.01.02, 12:53
      moim zdaniem nie ma nic lepszego niż polski ROSÓŁ
      • shadok Re: zupa 20.01.02, 18:07
        Oczywiście! Polski rosół jest wyborowy ;-)
        • kolor Re: zupa 20.01.02, 21:18
          niezly jest tesz rosol zytni, a i finski niczego sobie:) a jak dodac troche
          soczku dlo smaku, to ho ho ho:)))))))))
          • shadok Re: zupa 20.01.02, 21:23
            Tak jest. Czysty rosół jest najlepszy! Nieważne polski, fiński, czy słowacki!
          • malopolanin Re: zupa 20.01.02, 21:23
            Kolor - widzę, że pojąłeś kulinarny język.
            Ale ponoć najlepszy rosół to polski rosól :)
            • kolor Re: zupa 20.01.02, 21:25
              Niy lubia czystych zup, bo mnie trzącha. dlatego wole z soczkiem:)
              • malopolanin Re: zupa 20.01.02, 21:28
                Ja rosołu z zasady nie piję. Inne zupy - owszem.
                • kolor Re: zupa 20.01.02, 21:29
                  a jakie zupy chmielowe wom nojbordziej smakujom?
                  P.S.Jak Marysia to poczyto po powrocie, to sie zalamie:(
                  • malopolanin Re: zupa 20.01.02, 21:31
                    Polskie - jestem patriotą :)
                  • malopolanin Re: zupa 20.01.02, 21:31
                    ściślej Małopolskiej .
                    • kolor Re: zupa 20.01.02, 21:32
                      jo lubia produkcji Galicyjskiej i Malopolskiej tysz:)))))))))))))))
                  • shadok Re: zupa 20.01.02, 21:32
                    Najlepsze zupy chmielowe warzą kucharze z Żywca i Okocimia. Czasem jadam
                    puszkowe zupy z Leżajska, ale tylko te o zwiększonej ilości chmielu.
                    • malopolanin Re: zupa 20.01.02, 21:36
                      Niedługo będziesz miał te fabryki spożywcze w swoim województwie.
                      Najbardziej smo\akuje zupa fabryki Grybów o nazwie CICHA MOC? Jedliście?
                    • kolor Re: zupa 20.01.02, 21:36
                      jo wole lzejsze zupki z cmileu z Lezajska,i z Okocimia tysz. No i Zywieckie
                      zupki instant tysz som niczego sobie. natomiast zupki australijskie som beeeeeee
                      • shadok Re: zupa 20.01.02, 21:37
                        Zupki australijskie są ebeee :-)
                        • kolor Re: zupa 20.01.02, 21:39
                          ale no pszyklod zupki bialostockie z zubrem som doooooooooooobreeeeeeeeeeeee:)))
                          • malopolanin Re: zupa 20.01.02, 21:40
                            Brak galicyjskiej solidarności :( :))))
    • malopolanin Re: 26.01.02, 21:22
      Shadoczku - ile dzisiaj było zupek - szczerze ? :)
      • shadok Re: 26.01.02, 21:24
        4 zupki z Żywca. Konsumpcja była bardzo spokojna. Zaczęliśmy o 17. Wcale sobie
        nie pojadłem.
        • malopolanin Re: 26.01.02, 21:28
          Widzę, że Małopolska się jednoczy :)
          • shadok Re: 26.01.02, 21:30
            Zupki z Małopolski są najlepsze. Raz kupiłem zupkę z Rzeszowa. Nazywa się Van
            Pur. Nie mogłem jej przełknąć. Świństwo.
            • malopolanin Re: 26.01.02, 21:32
              A Okocim ?
              • shadok Re: 26.01.02, 21:39
                Pycha :-) Mniam, mniam...
                • malopolanin Re: 26.01.02, 21:42
                  A Strzelec ?
                  • shadok Re: 26.01.02, 21:51
                    Strzelca próbowałem, ale jakoś do niego nie wracam. Mam sprawdzone zupki.
                    Przede wszystki Żywiec i Okocim. Jeśli szukam mocniejszych wrażeń to sięgam po
                    czarny Leżajsk.
                    • malopolanin Re: 26.01.02, 21:52
                      Okocim Mocny, Van Pur 18 % ekstraktu ?
    • m.a.r.y.s.i.a Re: 27.01.02, 11:52
      Zupy ? Tylko czyste i polskie.
      • malopolanin Re: 27.01.02, 14:20
        Marysia, tylko polskie czyste zupy ??????? Nie poznaję.
    • georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 09:47
      Wczoraj zostałem obdarowany dwiema zupkami produkcji rosyjskiej. Jak myślicie?
      Czy mogę je spożyć bez obawy o swoje zdrowie i życie ?
      :-)
      • kolor Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 09:51
        wypij jedmom zupe i poczekoaj troche. jak bydziesz widziol swiat takim jaki
        jest, to moszesz sie zabrac za drugom. Milej konsumpcji:)))))))))
        • georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 10:24
          Ale te ruskie litery na puszce wyglądają przerażająco....
          Jedna zupka jest mocna - 8,5% ! Druga - normalna - ma coś koło 6%.
          • malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 11:07
            Rosyjskie, czy ukraińskie ?
            Bo łagodne zupki ukraińskie są b. dobre. Polecam.
            • georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 11:32
              Te chadry są ruskie. Może jednak sobie na ozdobę - jako swego rodzaju
              osobliwość - zostawię ? Pierwszy raz w życiu widzę tkie zupki.
              • malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 11:33
                Ale są ala rosół wyborowy, czy ala lekka zupa ?
                • georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:23
                  Toż przeca pisze, że to jakieś chadry silne. Jak zupa (nawet mocna) ma 8,5
                  procenta to po dwóch już śruba łapie taka fajna.....
                  • malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:24
                    Tylema gdzieś mocna zupa z Brzeska- Okocim. A jak się nazywa ta zupa ?
                    • georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:28
                      Jakaś długa nazwa " pa ruskij"
                      Ze szkołą się cholerstwo kojarzy, brrr........te litery...
                      • malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:29
                        Nie umiesz zytać tych liter?
                        Szkoda, wtedy Ann na 100 % by Ci powiedziała, czy dobre, czy nie.
                        • georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:37
                          Czytać potrafię, ale teraz nie pamiętam. To dość długa nazwa. Dzisiaj je
                          otworzę - raz kozie śmierć.
                          Jeśli jutro nic nie napiszę na forum to będzie znaczyło że się kończę, albo że
                          już się wykończyłem.
                          • malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:40
                            Nie przesadzaj, możesz pić bez obawy. Ja żyję :)
                            • georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:42
                              Ale Ty delektowałeś zdaje się Ukraińskie zupki...
                              • malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:43
                                ak, ale na Krymie są i rosyjskie.
                                • georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:49
                                  Zauważyłem, że większość wątków na forum sprowadza się ostatecznie do ZUPEK :-)
                                  Nie żebym miał coś przeciw.........
                                  • malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 12:51
                                    Albo do wschodnich sąsiadów albo do Małopolski :)
                                    • georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 13:02
                                      Tak więc każdy znajdzie to co lubi. NIEPRAWDAŻ?
                                      • malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 13:05
                                        Da, da. Jak będziesz dziś to pił, to weź laptopa ze sobą i zapytaj Ann, czy to
                                        dobra zupa.
                                        • georghe Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 13:11
                                          Dzisiaj nie mogę zabrać laptopa, a wrażeniami podzielę się jutro chyba że....

Właśnie byłem na forum rzeszowskim i przeczytałem, że nie podoba się im nasz
                                          wątek o zupach. Tylko że oni nic z tego nie łapią he he... Jakiś facio śmieje
                                          się z nas że nabijamy posty pisząc o pomidorowej i grzybowej.... hihihiii ale
                                          bystrzak !
                                          • Gość: JaN Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 14:56
                                            Wcale nie jest łatwo załapać ;)) po wyrywkowym przeczytaniu wątku myślałem, ze
                                            chodzi raczej o "d...py" a w zasadzei to tkie panie co króluja wieczorem na
                                            Warszawskiej i w okolicach (u Małpolanina)zwałsza z Ukrainy ;)))))))))
                                            • malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 16:42
                                              Ukraina wcale nie jest taka, jak ten stereotyp.
                                              • Gość: JaN Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 19:50
                                                wiem, stoją tam równiez pewnie Bułgarki i Polki...;))a w zasadzie to nie
                                                zrobili z tym jesze porządku ???
                                                • malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 20:35
                                                  Na Placu Biskupim też. Poprzedni wojewoda Masłowski chciał zrobić z tym
                                                  porządek, ale nie było podstaw prawnych.
                                          • malopolanin Re: ZUPA MADE IN RUSSIA ! 04.02.02, 16:41
                                            Tak, czytałem :)
    • georghe Re: ruska zupa 05.02.02, 10:52
      To co wczoraj piłem nazywało się: BALTIKA.
      Na puszce pisało jeszcze że to: krjepkoje swjetłoje piwo. Kolor miało jak
      siuśki po witaminach, piana jak z "ludwika" a smak......... ble..... Pamięta
      ktoś jak smakowały takie browary jak Grybów czy Zaczernie w latach 80 ? Te
      nasze zupki z lat osiemdziesiątych to mistrzostwo świata przy tym ruskim.... Na
      szczęście jeszcze żyję.....
      Takie piwo to mógłbym co najwyżej Reformatowi z Rzeszowa postawić.
      • Gość: JaN Re: ruska zupa IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 19:11
        Reformat, jak sadze pija tylko piwo marki Tesco, szczerze to własnie to piwo
        jest nagorszym jakie piłem, tamtych o których piszesz nie miałem okzji
        kosztować, nie chcieli mi sprzedać ;))
      • shadok Re: ruska zupa 05.02.02, 19:41
        Piwa "Zaczernie" nie pamiętam, ale "Grybów" jak najbardziej :-) Ale to miało
        smak! Dziś by człowiek czegoś takiego do ust nie wziął, a wtedy był to
        naprawdę królewski napój :-) Nie raz urywałem się z liceum żeby zdobyć kilka
        butelek. Przeważnie rzucali do "Supersamu" lub do sklepu na ul. Słowackiego
        (teraz jest tam Optimus). Często konsumpcja następowała od razu na progu
        sklepu. Nikomu nie przeszkadzała zbyt wysoka temperatura trunku. Był jeszcze
        znany lokal "U Bolka", ale tam strach było chodzić. No i oczywiście
        pozostawały festyny. Główną atrakcją były ciężarówki z piwem. Wtedy można było
        się napić czegoś lepszego. Były to przeważnie "długie noże" z Leżajska.
        • malopolanin Cicha moc 05.02.02, 21:16
          Grybów produkuje zupę o nazwie "Cicha moc"- piliście ?
          • georghe Re: Cicha moc 06.02.02, 13:21
            "U Bolka" nie było tak najgorzej. Biegałem tam - na polecenie mojego.........
            wychowawcy szkolnego - z plastikowym kanisterkiem po zupę. Później następowała
            knsumpcja w kantorku... Gorzej było "U Cygana" - na targowicy. Tam podobno
            goście sikali tam nie wstając od stału. Potem przychodziła kobita z wiadrem,
            chlus z wiadra po podłodze i życie toczyło sie dalej.... to były czasy :-)

"cichej mocy" niestety nie kosztowałem :( Oni jeszcze żyją ?
            • malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 13:23
              Przepraszam kto, jeśli mogę się wtrącić ?
              • georghe Re: Cicha moc 06.02.02, 13:50
                Czy browar grybowski jeszcze istnieje. Tak brzmi właściwie postawione pytanie.
                • malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 13:53
                  Zupę Grybów i Cicha Moc widziałem właśnie rok temu. Nie sądzę, by się coś przez
                  ten czas zmieniło.
                  • Gość: JaN Re: Cicha moc IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 14:00
                    W tym czasie to dużo mogło się zmienić, to może być jakaś podróba produkowana
                    na drugim końcu Polski...
                    • malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 14:01
                      Nie sądzę, bo widziałem to w Grybowie właśnie.Chyba, że jakaś firma sprowadza
                      te zupy specjalnie do Grybowa, ale przecież to byłby nonsens.
                      • Gość: JaN Re: Cicha moc IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 14:05
                        Mylisz się, browar w Łańcucie ostatni "wołek" opuścił jakis rok temu, od tego
                        czasu cały browar zdemontowano, zostały same budynki, całe wyposażenie
                        wywieziono w bliżej nie znanym mi kierunku, a w sklepie spokojnie kupisz piwo
                        Łańcut produkowan trzydzieśći kilka kilosów za Łańcutem tj, w Leżajsku...
                        Liczy sie przede wszystkim marka!!!
                        • malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 14:07
                          BYć może mam rację. Nie wiem. Ja przedstawiam stan rzeczy sprzed roku.
                          • Gość: JaN Re: Cicha moc IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 14:13
                            Całkiem możliwe że browar ten nadal istnieje...tylko że w Polsce w ostanim
                            czasie dzieki m.in prywatnemu imprtowi alkoholi (przepraszam zup;)) m.in.
                            prowadzonego prze forumowiczów z Jasła oraz obłędnej polityce fiskalnej cała
                            branża alkoholowa słabo się trzyma, początkowo kryzys objął tylko producentów
                            mocnych zup, ale ostanio jak słyszałem równiez browary mają bardzo powazne
                            problemy, stad te likwidacje, np Grupa Żywiec zamknęła w ostanim czasie o ile
                            dobrze wiem przynajmniej 2 browary, nie wiem jak inni potentaci..
                            • malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 14:17
                              Okocim zamyka fabrykę zup na Lubicz w Krakowie :(
                            • malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 14:18
                              A co do przemuty zup, to ich główna rzeka płynie ze wschodu.
                        • georghe Re: Cicha moc 06.02.02, 14:14
                          Kto wykupił Browar Łańcut ?
                          • Gość: JaN Re: Cicha moc IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 14:39
                            Browar Łańcut wykupił swego czasu Żywiec czyli Heinkeen jakby to sie nie
                            pisało, podejrzewam, że zrobił to po to by dobrać się do Leżajska czyli
                            wrodnego syna naszego browaru...
                            teraz krótkie opowiadanko ;))
                            Po wybudowaniu gdzieś w połowie lat 70-tych browaru w Leżajsku (wcześniej tam
                            zadnego browaru nie było) siedzibę zakładów piwowarskich przeniesiono z Łańcuta
                            do Leżajska, do zakładów tych nalezał chyaba też browar Zaczernie o którym tu
                            czytałem...pisze to aby wam uświadomić co to znaczy to słynne AD 1525 na
                            butelce Leżajska, tam o piwie zapomniano pewnie w XVII wieku, a teraz tak się
                            tym obnoszą...a na pożądnym Łańcucie pisało 1777 ale to była prawda bo od
                            tametego czsu do ubiegłego roku browar istniał i to chyba cały czas w tym samym
                            miescu... ciekawe jest skad na warce wzieło sie 1444 czy było podobnie jak z
                            Leżajskiem??
                            • georghe Re: Cicha moc 06.02.02, 14:51
                              O kurna chata ! To mnnie zaskoczyłeś z tym Leżajskiem !
                            • malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 14:54
                              Gratulacje za znajomośc swej małej ojczyzny. To się ceni.
                              • Gość: JaN Re: Cicha moc IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 15:30
                                Eeee tam...
                                Musze zacząć bardziej uwazać bo jeszcze "ktoś" mnie rozpozna ;)))
                                • malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 15:46
                                  Kto ? :)
                                  • shadok Re: Cicha moc 06.02.02, 16:25
                                    Szpieg :-))
                                    A browar w Grybowie istnieje w dalszym ciągu. Ostatnio w sklepie "Albert"
                                    widziałem piwo "DiT" (dla niewtajemniczonych rozszyfruję nazwę: dobre i tanie)
                                    wyprodukowane właśnie tam.
                                    • malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 20:11
                                      Mają trafne nazwy :)
                                      • shadok Re: Cicha moc 06.02.02, 20:15
                                        Nie spotkałeś się z produktami "DiT"? Przecież w Krakowie też macie sklepy
                                        Aholda. Produkty "Dit" to cały asortymet. Począwszy od papieru toaletowego,
                                        przez produkty spożywcze, a na chemii i kosmetykach kończąc. Ich niewątpliwą
                                        zaletą jest niska cena. Wadą nie najlepsza jakość.
                                        • malopolanin Re: Cicha moc 06.02.02, 20:17
                                          Wiesz, każdy hipermarket ma swój tani towar: Tesco ma Tesco, Geant Leader
                                          Price...
                                          Nie łapię tego wszystkiego.
                                • georghe Re: Cicha moc 06.02.02, 16:30
                                  Cos mi mówi, że Jan jest związany z browrem :-)
                                  • Gość: JaN Re: Cicha moc IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 16:52
                                    Nawet bardzo mocno, czasami pije zupę ;))))
                                    • georghe Re: Cicha moc 06.02.02, 17:13
                                      He he... zauważyłem to Twoje mrugnięcie oczkiem ;)
                                      • malopolanin Re: Cicha moc 07.02.02, 11:47
                                        Jak w reklamie, zupy nie ostrej :)
                                        • georghe Re: Cicha moc 07.02.02, 12:06
                                          Jak przekroczymy 100 postów w tym wątku, trzeba będzie stworzyć nowy bo ten już
                                          nie chce sie otwierać.
                                          • malopolanin Re: Cicha moc 07.02.02, 12:09
                                            Spokojnie, w wątlu o Żywcu na forum Kraków doszliśmy do 350 wypowiedzi :)
    • georghe Re: Zupy.................... 11.02.02, 11:51
      Jak to w końcu jest z tą reklamą zupek? Wolno czy nie? Wczoraj widziałem w
      Agencie reklamę Żywca, potem w czasie meczu Polska - W-y Owcze reklamę Lecha, a
      w międzyczasie w TV reklamę TATRY (po raz pierwszy).
      Nic z tego nie wiem.........
      • Gość: kóniu Re: Zupy.................... IP: 195.116.188.* 11.02.02, 18:12
        a więc tak moąna reklamować browary pod warunkiem że na ekranie znajduje się
        napis piwo bezalkoholowe może go nie zauważyłeś bo zazwyczaj znajduje się w
        rogu lub malutkim druczkiem z boku ekranu
        • georghe Re: Zupy.................... 11.02.02, 19:31
          Nadruk : "piwo bezalkoholowe" musiał być widoczny w poprzedniej wersji ustawy.
          Ta, która obowiązuje obecnie nie zezwala na reklamę piwa nawet z takim napisem
          dlatego jestem zdezorientowany. Mogę zrozumieć reklamę piwa np. na Eurosporcie
          czy innej TV satelitarnej bo nie jest ona nadawana z kraju. Widziałem taka
          reklamę Łodki Bols na Eurosporcie.
    • malopolanin Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 21:38
      Chyba niezłą ilość wypiłeś zup, jak tak długo siedzisz w sieci :)
      • georghe Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 21:40
        Ależ skąd, tylko jedną - tak do pizzy.
        • malopolanin Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 21:43
          Tak to się taraz nazywa ? :)
          • georghe Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 21:46
            Nuuuuuuuuu....., ale dzień się jeszcze nie skończył więc jest jeszcze szansa na
            jakiegoś "Bażanta" :)))
            • malopolanin Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 21:49
              To idź go " upoluj" bo za 10 minut zamykają sklep :)
              • malopolanin Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 21:50
                ... z drobiem :)
                • georghe Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 21:52
                  Kochany........... TRZEBA NA SŁOWACJĘ JEŹDZIĆ !!!
                  ZAPASIK ZROBIĆ!
                  Zupki Ci u mnie w domu dostatek he he he......
                  • malopolanin Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 21:54
                    A myślałem, że bażanty są już tylko w Polsce, że na Słowacji wyginęły :)
                    • georghe Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 22:00
                      Zapewniam Cię, że są i mają się znakomicie !
                      PYSZOTA !
                      • malopolanin Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 22:01
                        Haraszo :)
                        Kiedy znów polujesz :? :)
                        • georghe Re: Ile dzisiaj 11.02.02, 22:13
                          Myślę, że w tym lub w przeszłym tygodniu. Zależuy od aury. Ekipa jest zawsze
                          chętna :)
                          • malopolanin Re: Ile dzisiaj 06.03.02, 15:12
                            I co - byliście ? :)
    • georghe Re: ZUPY 16.03.02, 22:05
      Wiecie, że na rynek wchodzi nowa zupa, która nazywać się będzie Gulczas ? To
      oczywiście nazwa od Gulczasa z pierwszej edycji BB. Ma być produkowane w jakimś
      śmisznym browarze, nawet jego nazwy nie pamiętam. Ma być taniutkie....
      :)))))))))
      • malopolanin Re: ZUPY 16.03.02, 22:07
        georghe napisał(a):

> Wiecie, że na rynek wchodzi nowa zupa, która nazywać się będzie Gulczas ? To
        > oczywiście nazwa od Gulczasa z pierwszej edycji BB. Ma być produkowane w jakimś
        >
        > śmisznym browarze, nawet jego nazwy nie pamiętam. Ma być taniutkie....
        > :)))))))))
        Nie wiesz, w jakim regionie jest ten browar ?

• georghe Re: ZUPY 16.03.02, 22:14
          Pojęcia nie mam. To jest coś na "J"
          Po programie BB przeprowadzono ankietę pt. z czym kojarzy sie Wam Gulczas.
          Większość ankietowanych odpowiedziała, że z piwem....
          • Gość: nataliaa Re: ZUPY IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 22:19
            Skoro o zupach myślicie,to nie jest z Wami tak źle. :)
    • lui12 Re: 17.03.02, 21:03
      dobre sa pomidorowe...
      • Gość: kazik Re: zdrowe zupki IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 03:56
        najlepsza,to zydowska penicylyna,czyli-goracy rosolek,najlepiej z kogutka,dalej
        to zupa "nic" oraz swierza, jagodowa i kompocik z prawdziwych wisni.smacznego.
        • georghe Re: ZUPY, ZUPY, ZUPY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.06.02, 10:41
          malopolanin napisał(a):

> Czy piszecie na serio, czy nie widzicie " ? :)

Wszystkie te TŁUKI, które czepiaja sie wątku o "zupach" tez nie widzą: "
          A ja na złość babci odmrażam sobie uszy i wyciągam go na pierwszą
          stronę !!!!!!!!!!! A co ! Nie podoba się ? WYPAD !!!!!!!

ps. REPLAY - bo wskoczyło gdzieś wyżej.

• georghe Re: NIE PIJCIE ZUPEK :))))))))) 09.07.02, 09:58
      Szokujące odkrycie!!!

Ostatnie badania naukowe ujawniły, że piwo zawiera żeńskie hormony.
      Eksperymenty przeprowadzono na reprezentatywnej grupie 100 mężczyzn.
      Aby sprawdzić, czy rzeczywiście piwo zawiera żeńskie hormony, każdy z nich
      dostał 11 litrowych butelek celem wprowadzenia ich zawartości do organizmu.

Czas badanie wynosił ok. 3 godziny.

Oto wyniki eksperymentu:
      - u 75% stwierdzono zaburzenie myślenia i mowy
      - 100% nie potrafiło prowadzić samochodu
      - u 90% zauważono tendencję do tycia
      - 80% wpadło w melancholie i wybuchało płaczem o byle głupstwo
      - 80% chciało wydać pieniądze na byle co
      - 75% trudno było zrozumieć

I jak tu powiedzieć, że w piwie nie ma żeńskich hormonów?

• chris1_gazeta Re: NIE PIJCIE ZUPEK :))))))))) 09.07.02, 11:16
        ja lubię zupki z Podlasia, chyba te zupki są rektyfikowane w Augustowe, czasami
        robię owocowe zupki z dodatkiem antonówki.

A tak na marginesie.... zuki z Leżajska i tego typu kuchni robione są z
        jęczmienia, chmiel jest tylko przyprawą....
        • jepat Re: NIE PIJCIE ZUPEK :))))))))) 09.07.02, 23:47

Jedno jest pewne ,jak zupka to tylko zimna (taki chłodnik) :-)))
          • millennik1 Re: NIE PIJCIE ZUPEK :))))))))) 10.07.02, 00:08

...znowu zupki...bleee...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka