Gość: elli IP: *.proxy.aol.com 05.07.02, 22:03 Hej !!! Od paru lat mieszkam w Niemczech. Chetnie nawiazalabym kontakt z ludzmi z Trzebini. Jestem z rocznika `75 . Niestety bardzo rzadko w Polsce . Hej eldujcie sie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamadia Re: Ludzie z Trzebini 06.11.02, 17:07 Cześć, rocznik ten sam, nie mieszkam w Niemczech ale poza granicami T.;) Ujawnij się! Gdzie mieszkałeś (mieszkałaś)? Czym zajmuje się teraz? Czy u was też jest zimno jak tutaj:)))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malop Re: Ludzie z Trzebini IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 19:07 Urodzony Trzebinia ,zamieszkały 10m (dosłownie) od gminy Trzebinia,Zameldowany gmina Trzebinia. Padł przemysły cięzki (żle i dobrze) ale gmina(pomimo trudności) ma się coraz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
wolna_galicja Re: Ludzie z Trzebini 08.11.02, 10:49 Gość portalu: malop napisał(a): > Padł przemysły cięzki (żle i dobrze) ale gmina(pomimo trudności) ma się coraz > lepiej Gmina - jak rząd - sama się wyżywi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malop Re: Ludzie z Trzebini IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 16:58 Cieszę się że podzielasz moje poglądy, gmina Trzebinia ma się coraz lepiej i sama się wyżywi. Ale nie wiem co zrobi burmistrz czy jedzenie mu należy podawać czy się sam będzie żywił? Odpowiedz Link Zgłoś
wolna_galicja Re: Ludzie z Trzebini 14.11.02, 11:32 Gość portalu: malop napisał(a): > Cieszę się że podzielasz moje poglądy, gmina Trzebinia ma się coraz lepiej > i sama się wyżywi. > Ale nie wiem co zrobi burmistrz czy jedzenie mu należy podawać czy się sam > będzie żywił? Nie wiem, ale zadziwia mnie optymizm ludzi uważających, że jak gmina się rozwija (czytaj: remontuje chodniki przed wyborami, stawia menhiry za pożyczone pieniądze itp.) a biznes pada to dobrze. Ale to częste skrzywienie wśród pasożytów - urzedników (zwanych też osobami pełniacymi zaszczytną służbę publiczną), do których, jak się domyślam się zaliczasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malop Re: Ludzie z Trzebini IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 21:24 nie sprawdziłem liczby . Poprostu w ostatni roku w Trzebini przybyło firm i to nawet wbrew fatalizmowi uprawianemu na tym forum Jak to jest że w powiecie chrzanowskim wybrano na burmistrzów samych urzędników Odpowiedz Link Zgłoś
wolna_galicja Re: Ludzie z Trzebini 15.11.02, 19:38 Gość portalu: malop napisał(a): > nie sprawdziłem liczby . > Poprostu w ostatni roku w Trzebini przybyło firm > i to nawet wbrew fatalizmowi uprawianemu na tym forum Pewnie przybyło, ale pewnie w większości są to jednoosobowe działalności gospodarcze osób fizycznych. Niestety, większość z tych firm ledwo wiąże koniec z końcem i pada w ciagu pierwszego roku działalności. Nie zauważyłem natomiast dynamicznego napływu inwestorów. Burgmajster Chrzanowa Ryszard Kosowski nic nie zrobił jako starosta by sfinalizować sprawę Valeo a ponadto w trakcie kampanii wyborczej postawił szefowi firmy kłamliwe zarzuty. Ciekawe, czy fabryka powstanie po takim numerze, bo ja zamiast użerać się z p. Kosowskim przeniósłbym inwestycję do Czech lub na Wegry a może nawet do Rosji (jak to robią już nawet polscy przedsiębiorcy z odpowiednim kapitałem).Myślenie, że jak ktoś rejestruje firmę to ma kupę kasy właśnie jest typowym mysleniem urzędniczym (doić burżujów!). Ja sam prowadzę firmę i zatrudniam ludzi i wierz mi, że to, że działam już trzy lata i nie padłem nie jest dowodem na rozwój gospodarki pod rządami AWS/SLD tylko efektem ciężkiej pracy - mojej i moich pracowników - najczęściej w walce z urzędniczymi absurdami! > Jak to jest że w powiecie chrzanowskim wybrano na burmistrzów samych urzędników Cóż - l...d zawsze był głupi i wierzy tym, co obiecują najwięcej, a najłatwiej obiecać urzędnikom - nie dadzą (jeśli dadzą) ze swojego! Taki mamy l...d - głosuje na Leppera, Majchrowskiego, Arkita i Kosowskiego, bo wierzy, że ktoś im da (pytanie skąd?) zamiast pogonić darmozjadów i samemu wziąć się do pracy! Ale głupi ci wyborcy! Obelix - dostawca menhirów (mający nadzieję na Stonehenge na SonnePlatz w Libiążu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Ludzie z Trzebini IP: 217.97.165.* 07.11.02, 12:14 Gość portalu: elli napisał(a): > Hej !!! Od paru lat mieszkam w Niemczech. Chetnie nawiazalabym kontakt z ludzmi > > z Trzebini. Jestem z rocznika `75 . Niestety bardzo rzadko w Polsce . Hej > eldujcie sie!!!! Czesc!! Jestem Krzysiek, rocznik '73. Mozemy pokorespondowac!!! Napisz na adres: krzysiek.m@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś