Dodaj do ulubionych

www.zlotow.pl ;-)

21.02.04, 16:26
Obserwuj wątek
    • elmek Re: www.zlotow.pl ;-) 21.02.04, 16:39
      UUUUUps, niechcący nadusiłem 'enter' i post poszedł bez treści, więc już się
      poprawiam...

Zachęcony Waszymi uwagami dotyczącymi oficjalnej strony miasta Złotowa
      www.zlotow.pl (bo chyba to właśnie jest oficjalna strona UM?) postanowiłem ją
      odwiedzić. No cóż... niewiele się o niej dobrego da powiedzieć, chyba tylko to,
      że istnieje. Szata graficzna nie powala na kolana, wiele działów jest póki co
      nieczynnych, a informacje już na niej zamieszczone w wielu przypadkach
      lakoniczne, bez grafik czy zdjęć...
      Nie wiem kto zajmuje się tworzeniem tej strony, ale z tego co wiem to w UM jako
      nadworny informatyk jest zatrudniony niejaki Wojciech J. i jeśli to on jest jej
      autorem to składam szczere gratulacje! Nie ma to jak kompetentny człowiek na
      właściwym stanowisku... Swoją drogą ciekawe jakie posiada kwalifikacje? (znane
      w Złotowie nazwisko do kwalifikacji się nie zalicza...)

PS.

A na zakończenie jeden z kwiatków jakie udało mi się znaleźć na tej stronie:
      www.zlotow.pl/html/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=11
      !zobaczcie jakie miejsce w Polsce zajmuje nasze miasto!
      • elmek Re: www.zlotow.pl ;-) 25.02.04, 14:18
        Słuchajcie! Chyba ktoś z włodarzy naszego miasta przegląda to forum bo podana
        przeze mnie strona z mapką Polski przestała istnieć (komunikat na stronie:
        Sorry... This page doesn't exist). Czyżby ktoś jednak zainteresował się błędem
        i nastąpi jakaś zmiana... zobaczymy!!!
    • goldtown9 Re: www.zlotow.pl ;-) 22.02.04, 08:58
      No nie narzekaj. Jesli dobrze się orientuje, to Wojtek J. mógł przeciez znalezc zatrudnienie w ojca miejscu pracy, na przykład an stanowisku chirurga... to by sie działo..
      A swoja droga słyszałem niedawno dyskusje na temat tzw. prominenckich dzieci, ze nie moga isc do pracy, bo zaraz jest wielkie halo. No i wtedy ktos powiedział, ze to nie problem, jezeli młody prominent wybroni sie swoimi kalifikacjami.
      Pan od informatyki w UM nie najlepiej broni sie przed zarzutami o nepotyzm.
      • kkeicam Re: www.zlotow.pl ;-) 22.02.04, 12:25
        to ja mieszkam gdzies miedzy Sepolnem a Bydgoszcza???
        jaki czlowiek gupi, tyle lat myslal co innego ;-)

kk
      • elmek Re: www.zlotow.pl ;-) 22.02.04, 14:32
        Jeśli o nepotyzm chodzi, to złotowskim rekordzistą jest chyba Bolesław P.,
        który w "Rolniczaku" zatrudnił czwórkę(!) swoich dzieci!!! Bodajże w zeszłym
        tygodniu odwiedził szkołę prokurator w asyście policji... Ciekawe jaki będzie
        finał?
        • biesiadnik1 Re: www.zlotow.pl ;-) 23.02.04, 08:55
          Piekna mapka facet ma poprostu talent:-)
        • biesiadnik1 Re: www.zlotow.pl ;-) 23.02.04, 09:00
          elmek,
          co to jeste ten neopotyzm?
          Mozesz mi dokladniej napisac z definicja i przykladami?
          Nie mam zielonego pojecia.
          pozdrawiam
          • jeleniowa Re: www.zlotow.pl ;-) 23.02.04, 09:34
            Chlopcy nie przesadzajcie, zeby tak zaraz wszystko krytykowac!
            Przeciez to jest przenosnia atrystyczna i tak nalezy ja traktowac a nie jako
            Kabaret POTEM NIE:-)
          • elmek Re: www.zlotow.pl ;-) 23.02.04, 11:37
            biesiadnik1 napisał:

> elmek,
            > co to jeste ten neopotyzm?

Nie "neopotyzm", tylko NEPOTYZM!
            Nepotyzm (z łacińskiego nepos - bratanek), pierwotnie system uprzywilejowania
            swoich krewnych przez papieży. W znaczeniu potocznym faworyzowanie krewnych
            (bliskich przyjaciół) przy rozdziale stanowisk i godności.
            Pozdrawiam!
            • kkeicam Re: www.zlotow.pl ;-) 23.02.04, 12:45
              prosilem, prosilem, prosilem... drogich forumowiczow (i forumowiczki)
              ale sie nie doprosilem. ;-P
              na szczescie inni dobrzy ludzie mi przyslali i mam. Pięć numerow "Okolic". Juz
              mi oczki biegają po tekscie i po fotkach. Szkola moja na pierwszej stronie
              zaraz za Straza Pozarna! tu sie bilem z niejakim Markiem hihihihi kiedys. ale
              ciekawe o co? i czy wygralem? ;-)
              o. i prenumerate mozna zrobic. juz was nie bede o nic prosil ;-PPPPP

kk czytelnik
              • biesiadnik1 Re: www.zlotow.pl ;-) 23.02.04, 16:32
                Elmek!
                Inaczej mowiac chodzi o kumoterstwo.
                Kiedys nazywano to nadawanie stanowisk z klucza.
                A moze sie myle?
                • elmek Re: www.zlotow.pl ;-) 23.02.04, 17:29
                  biesiadnik1 napisał:

> Elmek!
                  > Inaczej mowiac chodzi o kumoterstwo.
                  > Kiedys nazywano to nadawanie stanowisk z klucza.
                  > A moze sie myle?

No można to nazwać kumoterstwem, tyle, że z większym naciskiem na własną
                  rodzinę. No i sama nazwa jest bardziej akademicka ;-)
                  Pozdrawiam!
                  • biesiadnik1 Re: www.zlotow.pl ;-) 24.02.04, 10:51
                    Hmmm...w takich malych srodowiskach chyba sie bez tej formy kumoterstwa nie
                    obejdzie.
                    Ludzie znaja sie od wiek wiekow i jesli dziecko bylego prominenta stara sie
                    gdzies o prace to czasami jest mu latwiej lecz nie zawsze:-)
                    To zalezy od tego jak jego "starzy" zasluzyli sie w przeszlosci i komu:-)
                    Jesli "starsi" sa jeszcze na piedestale to roznie to bywa.
                    Najczesciej reka reke myje.
                    W przeszlosci bywalo i tak, ze VIP-y wysylaly swoje dzieci do innego powiatu
                    lub wojewodztwa - tam gdzie nie znano ich nazwiska ale byly znajomosci i
                    trafiala sie intratna posadka.
                    No ale teraz to chyba jest gorzej, bo to wyglada mi na to ze robi sie czasami
                    polowanie na czarownice.
                    Nie chce napisac, ze jestem zwolennikiem nepotyzmu - tylko czysami jest mi
                    szkoda dzieci VIP-ow.
                    Najczesciej pozbawiane sa przez rodzicow "normalnego" dziecinstwa:
                    musza ciagle swiecic przykladem, byc najlepsze w nauce (nawet jesli nie sa
                    uzdolnione), najbardziej grzeczne itp.
                    A gdy dorosna i wybiora wlasna droge samodzielnie ( chca pracowac na wlasne
                    konto) ponosza konsekwecje "za przeszlosc".
                    Czasami przykre i co by nie zrobily dobrze czy zle to zawsze znajdzie sie powod
                    do krytyki...
                    • elmek Re: www.zlotow.pl ;-) 24.02.04, 14:07
                      Jesli w szkole, gdzie jest się dyrektorem, zatrudnia się czwórkę swoich dzieci
                      (i to nie zawsze posiadających odpowiednie kwalifikacje na dane stanowisko) to
                      przyznasz, że jest to już lekką przesadą. Wcale się nie dziwię, że
                      zainteresowała się tym prokuratura (zresztą po donosie! ale to już temat na
                      inny post...).
                      • goldtown9 Re: www.zlotow.pl ;-) 24.02.04, 14:45
                        Hm... A czy tak w ogóle Bolek P. ma aż tyle dzieci. Znam dwoje...
                        Myslę, że o ile Urzad Miasta bardzo chetnie przyjmuje dzieci środowiska lekarskiego, o tyle starostwo gustuje we własnych dzieciaczkach. Jest ich tam bez liku!
                        Słyszałem, ze znowu do projekcji swego filmu szykuje sie Leszek Saw. Czy to prawda, że na wykonanie tego dzieła dostał pieniadze od burmistrza?
                        • biesiadnik1 Re: www.zlotow.pl ;-) 25.02.04, 15:00
                          he hehe
                          Elmek,
                          to poczta pantoflowa;-)
                          Ona zawsze najlepiej dzialala.
                          Jak zaczeto na tym form pisac o Zakrzewie to szum byl taki, ze pojecia nie masz.
                          Ale oficjalnie nic!
                          Kazdy sie dziwil i udawal ze pierwszy raz w zyciu slyszy o internecie:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka