Dodaj do ulubionych

biblioteka

17.05.12, 12:05
Kolejny raz z tego co słyszałem w naszej bibliotece będzie zatrudniona pewna pani po 50.Wiadomo o kogo chodzi rodzina na pierwszym planie.Tylko może trzeba z tym skończyć,młodzież siedzi w domu i nie ma szans na pracę.Trzeba coś z tym zrobić !!!
Obserwuj wątek
    • kruczabomba Re: biblioteka 18.05.12, 06:46
      Pani w tym wieku to jeszcze młodzież, a wyobraź sobie taką która będzie pracować w wieku 64 lat:) Nie ma się co oburzać, takie mamy czasy - jak nie masz znajomości to nic nie znajdziesz:(
    • basi.a12 Re: biblioteka 04.01.13, 16:40
      Zmieniam tematykę wpisów i chcę podziękować za wspaniały koncert w dniu 21 grudnia 2012 roku /przepraszam , że tak póżno piszę/.
      Proszę o więcej takiej rozrywki.
    • basia_1975 Re: biblioteka 08.01.13, 12:55
      Można się z tym zgodzić albo nie. Taka "pani po pięćdziesiątce" ma większe doświadczenie i jest bardziej skupiona na swojej pracy niż jej młodsza koleżanka; z drugiej jednak strony to fakt: osoby po pięćdziesiątce mogłyby ustąpić miejsca tym młodszym...
      • 2magi-c2 Re: biblioteka 08.01.13, 19:48
        może weżmy pod obstrzał starych wyjadaczy z gminy którzy trzymaja się koryta jak wygłodniałe świnie ot ym juz nikt nie wspomni??? a może porozmawiamy ile córek i synów, ludzi z rodziny rady gminy pracuje w urzsędzie gminy, szkole itp itd o tym już nikt nie wspomi bo się boją o swoje dupy skoro macie odwagę cywilną mówić o starszej pani to może porozmawiajmy o wszystkich
        • basia_1975 Re: biblioteka 10.01.13, 14:24
          Jeden wykładowca w szkole średniej powiedział: "Proszę Państwa! Z polityką jest tak jak z gotowaniem zupy: jak się dokładnie nie zbierze szumowin to będą one pływać w talerzu". Tak samo jest na szczeblu gminnym i podejrzewam, że nie tylko w Osięcinach...
      • irzyk80 Nie zgadzam się! 09.01.13, 16:28
        Czasowo jestem poza O. więc nie wiem o kogo chodzi :)
        Ale dlaczego młodzi mają być uprzywilejowani? Przecież pani po 50-tce (a podobno kobietom wieku nie wypada wypominać :P ) o ile się zna na tej pracy-niech pracuje.
        Gdyby to była osoba w wieku emerytalnym to się zgodzę-pierwszeństwo powinni mieć do 67 roku życia.
        Problem leży gdzie indziej - praca w O. jest często tylko po znajomości. Jak to zmienić? W przypadku gminy za pomocą kartki wyborczej. Ale od lat skład jest ten sam.....
        • dobry69 Re: Nie zgadzam się! 27.01.13, 14:06
          W U.G. to przecież jeden prosty łańcuszek. Kilku ze starej kadry, którzy wg mnie najlepiej wypełniają swoje obowiązki, a reszta to syn/córka sołtysa, zięć/córka radnego itp. nie koniecznie z odpowiednimi kwalifikacjami.
    • dziwny551 Re: biblioteka 29.01.13, 23:17
      A czy to wazne ze kolejny raz i dobrze przynajmniej ludzie maja szanse pracowac w tej bibliotece a nie tak jak w Gminnym Osrodku Kultury,dlaczego tam nigdy nie ma miejsc np na te smieszne staze!!! ale po co maja kogmus dac zarobic!i nawet taka pani po 50 moglaby tam isc bo jedna juz jest!!!
      • dziwny551 Re: biblioteka 18.02.13, 23:42
        jak temat GOK-U to wszyscy milczą! najlepiej!
        • basia_1975 Re: biblioteka 19.02.13, 16:21
          dziwny551 a co byś chciał wiedzieć na temat GOK-u? A może jest coś, czego nie wie nikt oprócz Ciebie? Jeśli tak to podziel się z wszystkimi swoją wiedzą. Chętnie wyrażę swoją opinię na tematy bieżące... :]
          • dziwny551 Re: biblioteka 19.02.13, 18:38
            Na temat Gok-u to już brak słów z mojej strony,ale chętnie dowiem się co ty o tym myślisz!!!
            Oczywiście należą się podziękowania dla Dyrektora za udostępnienie sali na koncert dla naszego młodego pokolenia. Dobrze że młodzi ludzie coś robią.
    • kasia1.111 Re: biblioteka 19.02.13, 22:44
      Trzeba sie przyzwyczaić, że w Osięcinach wszystko po znajomości, tylko na niektórych to już patrzeć nie można. Kiedy nastepne wybory?, trzeba wymienic staraczków, chyba że znów przekupią biedaków, którzy im wierzą i razem ze stołkami ze starości spróchnieją :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka