sauber1 19.04.07, 00:34 dziś może zapomnienia, kolejna rocznica, skutki i inne....... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarotka72 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 19.04.07, 08:36 Nie pisz zagadek,o co chodzi? jaka rocznica? Odpowiedz Link Zgłoś
medyk18 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 19.04.07, 09:26 Urodziny Kobuszewskiego, Rocznica bitwy pod Raszynem, Urodziny BenedyktaXVI, urodziny Saubera, imieniny Szarotki 75 rocznica urodzin medyka Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 19.04.07, 22:21 medyk18 napisał: > Urodziny Miałem na myśli 26 kwietnia 1986 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
zauber07 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 20.04.07, 06:56 sauber1 napisał: > Miałem na myśli 26 kwietnia 1986 roku. A ja myślałem że 19 kwietnia 1943. Odpowiedz Link Zgłoś
medyk18 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 20.04.07, 16:51 każdy dzień niesie za sobą jakąś ciekawą datę To Czarnobylskiej katastrofy jeszcze trochę czasu, ale to było największe oszustwo po którym padł komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka72 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 20.04.07, 17:05 Chyba Sauberowi chodziło o 64 rocznicę powstania Żydów w Gettcie warszawskim? O Czarnobylu i innych napiszę póżniej. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 20.04.07, 22:24 szarotka72 napisała: > Chyba Sauberowi chodziło o Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 27.04.07, 23:17 szarotka72 napisała: > O Czarnobylu i innych napiszę póżniej. Wtedy też było tak ciepło, a dziś w Czernobylu wiosna: trawka się czerwieni, ptaszki wesoło podszczekują... smutne - prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka72 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 28.04.07, 00:12 sauber1 napisał: > Wtedy też było tak ciepło, a dziś w Czernobylu wiosna: trawka się czerwieni, > ptaszki wesoło podszczekują... > smutne - prawda? Pamiętam było bardzo ciepło i wiał wschodni wiatr. Zapomniałeś o kurczakach wielkości strusi. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 28.04.07, 11:35 szarotka72 napisała: > Zapomniałeś o ... Czasem tak też mi się wydaje, że zapomniałem, ale też nie wszystko mogę i chcę pisać. Nie chcę by mi po piętach deptano, a na co mi to? Gdzieś już napisałem że jesteśmy, żyjemy w XXI wieku i pewne sprawy wyglądają zupełnie inaczej, może czasem śmiesznie to wygląda, ale przeszło to najśmielsze mroczne oczekiwania, może to wpływ literatury fantastycznej i kinematografii, zapewne za wcześnie jeszcze o tym pisać??? Odpowiedz Link Zgłoś
zauber07 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 28.04.07, 18:38 sauber1 napisał: > Wtedy też było tak ciepło, a dziś w Czernobylu wiosna: trawka się czerwieni, > ptaszki wesoło podszczekują... > smutne - prawda? ...tak tak,ciekawe czy jeszcze grzyby w nocy się świecą...? Odpowiedz Link Zgłoś
zauber07 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 21.04.07, 17:47 sauber1 napisał: > dziś może zapomnienia, kolejna rocznica, skutki i inne....... Post był pisany 19 kwietnia,akurat w wiadomościach podali że na ten dzień przypada 64 rocznica powstania w gettcie warszawskim,nie pomyślałem że chodzi o Czarnobyl. Chociaż to powstanie też jest owiane mrokiem tajemnicy,gdzieś coś kiedyś słyszałem,ale nie bardzo wiem o co chodzi/ Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka72 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 21.04.07, 17:54 Ale jesteś *noga* z historii. Do szkoły się chodziło pod górkę? Odpowiedz Link Zgłoś
zauber07 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 21.04.07, 18:12 szarotka72 napisała: > Ale jesteś *noga* z historii. > Do szkoły się chodziło pod górkę? Ktoś kiedyś powiedział że nauka coraz bardziej poszerza krąg naszej niewiedzy i pewne jest tylko jedno,że nie ma rzeczy pewnych. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 21.04.07, 19:29 zauber07 napisał: > > > Ktoś kiedyś powiedział że nauka coraz bardziej poszerza krąg naszej > niewiedzy i pewne jest tylko jedno,że nie ma rzeczy pewnych. Ale też kiedyś ktoś powiedział, że człowiek powinien uczyć się na uniwersytecie, a nie na błędach. Pewne jest jedno Odpowiedz Link Zgłoś
zauber07 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 21.04.07, 20:02 sauber1 napisał: > Ale też kiedyś ktoś powiedział, że człowiek powinien uczyć się na > uniwersytecie, a nie na błędach. Pewne jest jedno Gdzieś słyszałem że są ludzie,którzy uczą się na błędach.Są również ci którzy uczą się na błędach innych. Ci pierwsi to wynalazcy.... Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka72 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 21.04.07, 20:18 Nic z tej Waszej dyskusji nie wynika. Sauber, powiedz wreszcie co zostało *owiane mrokiem tajemnicy * 19.04.xxxxr.? Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 28.04.07, 17:09 szarotka72 napisała: > Nic z tej Waszej dyskusji nie wynika. Może i nie, ale dlaczego to prawo unijne taką wielką tajemnicą i narzędziem? np. finanse.wp.pl/kat,23762,wid,8835165,wiadomosc.html I podobnie jest w każdej dziedzinie życia, a może to się mści teraz fakt przyłączenia Nas do świata na ograniczonych warunkach , wykorzystując autorytety by jak najszybciej i byle jak, byle było dużo , może tylko zbieżność tematów ale czuję że się zacznie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
nowyxxl Re: Owiane mrokiem tajemnicy 28.04.07, 22:35 Myslę,że Sauberowi chodzi o owianą mrokiem taiemnice-nie rozliczonej,formalnie nie zakończony egzodus prześedleńczy Polaków i Ukraińców-tak zwana "Operacja Wisła".IPN zamiast lustrować sołtysów powinien ujawnić kulisy tej sprawy,ale być może to jest jeszcz nie wygodne dla władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
medyk18 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 29.04.07, 16:57 IPN miast lustrować sołtysów rzeczywiście powinien zlustrować nowegoxxl co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 29.04.07, 17:17 medyk18 napisał: > IPN miast lustrować sołtysów rzeczywiście powinien zlustrować nowegoxxl co wy > na to? Nie ma co śmiać się, lustracja może dosięgnąć każdego... i to w najmniej spodziewanym momencie, każdy człowiek powinien czuć sie winny i nie ważne dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
nowyxxl Re: Owiane mrokiem tajemnicy 30.04.07, 22:32 medyk18 napisał: > IPN miast lustrować sołtysów rzeczywiście powinien zlustrować nowegoxxl co wy na to? Ja osobiście nic-Chyba że skarbowa,a to tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
zauber07 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 01.05.07, 14:47 Czyż, nie jest owiany mrokiem tajemnicy przerwany lot kaczora do Kuwejtu? Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owiane mrokiem tajemnicy 01.05.07, 15:32 zauber07 napisał: > Czyż, nie jest owiany mrokiem tajemnicy przerwany lot kaczora do Kuwejtu? ;))) i czy oby tylko??? Odpowiedz Link Zgłoś