ahnetaa 09.05.08, 20:08 Hej czy ktos wie ile kupic napojów na dwudniowe wesele i gdzie najtaniej.Dzięki Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slubanka Re: napoje na wesele 10.05.08, 00:48 wydaje mi się że 1.5l(w tym db. żeby była woda cola tonic sok) na os na dzień jeśli ślub jest latem to minimum, a co do hurtowni to słyszałam o jakiejś taniej na 1 go maja ale adresu dokładnie nie podam Odpowiedz Link
atwie Re: napoje na wesele 28.05.08, 07:59 Ja niedawno miałam wesele i też poszukiwałam hurtowni z napojami. Najkorzystniej wypadała hurtownia w miejscowości Młynek, niestety namiar mam w domu i dopiero po południu będę go mogła wrzucić na forum. W każdym razie mieli napoje w butelkach 0,33 litra, co przyznam sie szczerze jak dzwoniłam po innych hurtowniach było problemem. Nie wiem o jakich butelkach myślałaś,ale tam nie ma problemu,czy chce sie 0,33l czy litrowe. W każdym razie z facetem można sie dogadać, przywiezie wszystko na miejsce, nie bierze kaucji jak w innych hurtowniach za butelki i skrzynki, poprostu rozliczasz sie za to po imprezie. Ma wybór cola, sprite, fanta etc.Poza tym doradzą ile napoi przewidzieć dla gości, a i można zwrócić to co zostanie tylko musza być pełne skrzynki, ale można mieszac napoje (tzn. w skrzynce może być cola,fanta, chodzi tylko o to aby skrzynka była pełna. Odpowiedz Link
aaniaimichal Re: napoje na wesele 28.05.08, 11:35 My bardzo bysmy prosili o namiary do tej hurtowni. A ile mniej wiecej kosztuje im butelka napoju ??? Maja tam tez soki w karonach ??? Ile kupowaliscie napoi na osobe ??? Pozdrawiamy Odpowiedz Link
atwie Re: napoje na wesele 28.05.08, 11:51 Jak tylko dotrę do domu poszukam mojej magicznej karteczki na której miałam wszystko zapisane.Nie ma problemu dam namiar. Odpowiedz Link
atwie Re: napoje na wesele 29.05.08, 08:14 Hej. Podaję namiar do tej hurtowni. Właściciel nazywa się Janusz Kulisz a tel.: 0 34 / 357 91 74. Jak ja dzwoniłam jakiś miesiąc temu to napoje w butelkach 0,33 litra typu cola, sprite, fanta kosztowały 32 zł za skrzynkę, a w skrzynce jest 24 butelki. Jak sobie policzsz to wychodzi po 1,33 zł za butelkę. Za skrzynki facet nie bierze kaucji, a w innych hurtowniach tak jak dzwoniłam liczą sobie średnio po 12 zł kaucji za skrzynkę. Co do wody mineralnej to jeśli dobrze pamiętam to mieli jurajską, ale już dokładnie nie pamietam czy mieli jakiś innych firm. Woda 0,33 litra gazowana kosztowała 0,35 gr, a w paczce było 20 szt.Ceny niegazowanej nie pamietam.Niestety szyfruję z mojej magicznej karteczki, na której wszystko notowałam jak sama szukałam hurtowni i niestety nie wszystko tu jest zapisane. Co do liczenia to nam powiedzieli,że trzeba liczyć pięć sześć butelek 0,33 litra na jeden dzień taki naprawdę ciepły.Ale z tego co ja się dowiedziałam dzwoniąc po innych hurtowniach to powiedzieli mi,że liczy się tak,że przewiduje się (jesli wesele jest dwudniowe) 3 litry na osobę. Półtora litra napojów gazowanych i półtora litra napojów niegazowanych. I my tak liczyliśmy wg takiej "stawki". Zresztą tak jak mówiłam jak dzwoniłam po innych hyrtowniach to te ilości się mniej więcej pokrywały. Jesli chodzi o soki to również mają: tymbarki, garden, hortex. Mają również piwa, za żywiec nam powiedzieli 46 zł za skrzynkę, a w skrzynce jest 20 piw.Wiec jedno piwo kosztuje Cię 2,3 zł.To wydaje mi się ok, śrdnio musisz zapłacić 2,50 zł + kaucje. Tu jak mówiłam nie płacisz kaucji.Facet zawozi napoje, później przywozi i rozliczasz się.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
aaniaimichal Re: napoje na wesele 29.05.08, 09:55 Bardzo Ci dziekujemy. Skontaktujemy sie z tym Panem na 100%. Wesele mamy 16 sierpnia, wiec jeszcze troche czasu, ale chcemy to wczesniej zalatwic, zeby pozniej sie juz nie martwic niepotrzebnie takimi sprawami. Odpowiedz Link