Dodaj do ulubionych

Słabości wróżek

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.03.10, 22:11
Byłam wczoraj umówiona na wróżenie i czekając w kolejce zobaczyłam jedną z
telewizyjnych wróżek - panią Joanne F. W pierwszej chwili myślałam, że była to
wizyta czysto towarzyska, ale że lubię być wścibska zadałam pytanie wróżbicie,
czy ta pani była na wróżbie. Usłyszałam taką odpowiedź "Niektórzy chcą zataić
o sobie prawdę podając się nawet za kierowniczkę kina, ale dla mnie ktoś może
podawać się nawet za premiera, a przed kartami nie ma żadnych tajemnic". Dodał
jeszcze, że wróżka przychodząca na karty do innej wróżki okazuje tym samym
słabość lub jest pseudowróżką. Moim zdaniem takie zachowanie jest dowodem
braku profesjonalizmu i myślę, że wszyscy się z tym zgodzą.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Słabości wróżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 22:44
      Moze jestem zbyt glupia,ale nie rozumiem tego postu .To,że wrozka chce
      skorzystac z wrozb ma byc słabością ??? Nie wolno wrozyc sobie samemu i każda
      profesjonalna wrózka o tym wie !
    • Gość: wrozka Re: Słabości wróżek IP: 92.244.36.* 13.03.10, 22:47
      Moja droga wróżki wróżą sobie na wzajem. Taka ich dola, nie mogą sobie wróżyć.
    • szukamwiedzy Re: Słabości wróżek 13.03.10, 22:54
      dziewczyno u kogo Ty byłaś?
      Ktoś kto chodzi do wróżki okazuje słabość...czyli on nie ma szacunku do
      klientów. Nawet jeśli to jest wróżka. Mam nadzieję, że Joanna Fortuna ten topik
      przeczyta, będzie mieć doświadczenie i więcej tam nie pójdzie.
      • Gość: sprawiedliwość Re: Słabości wróżek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.10, 11:12
        Zle zrozumiałaś nie chodzi o klientów lecz o słabość wróżki która nie potrafi
        samej sobie doradzić , to jak może doradzać innym.
    • Gość: gość Re: Słabości wróżek IP: 212.160.234.* 13.03.10, 23:28
      Macie racje powyżej.Dodam do tego,że ten wróżbita u którego byłaś
      musi być niepoważny.
      Przede wszystkim nie powinien Tobie w ogóle odpowiadać na zadane
      pytanie typu kto u niego bywa i po co!
      Co to za wróżbita który ujawnia kto i po co do niego
      przychodzi???????
      Przecież do wróżbity idzie się z często najbardziej intymnymi
      sprawami a wróżbita ma etyczny obowiązek zachować tajemnicę.
      Jeśli tego nie robi,lecz obgaduje swoich klientów,wyjawia ich
      sekrety postronnym osobom,znaczy że to jakiś pseudowróż,człowiek nie
      poważny,niedojrzały,nie godny zaufania.

Aż trudno uwierzyć że Joanna F.udała się do takiej osoby... ;-)
      • Gość: sprawiedliwość Re: Słabości wróżek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.10, 10:48
        Przeczytajcie dokładnie co wcześniej pisałam.To ja rozpoznałam tą panią i
        słyszałam co o sobie mówiła wychodząc.Moim zdaniem osoby zajmujące się
        stawianiem kart powinny się szanować i nie podważać autorytetu innym , bo to
        świadczy o bardzo niskim poziomie.Sama nawet miałam zamiar zapisać się do pani
        Joanny na kurs tarota bo słyszałam pozytywne opinie na allegro na jej temat.Ale
        nie wyobrażam sobie aby osoba która świadomie dopuszczała się kłamstwa mogła
        nauczyć mnie znaczenia kart.Na zakończenie niech moja wypowiedz będzie
        przestrogą dla innych wróżek do których może zapukać ktoś taki jak pani Joanna i
        z pewnością nie z wizytą na wróżbę ale w innym celu.Co do profesjonalizmu tego
        pana to zachował się bardzo dyplomatycznie odprowadzając do drzwi panią Joannę i
        życząc wszystkiego dobrego,jedynie skwitował (że dziwny ten świat i ludzie
        podają się za kogoś kim nie są). Nie mam zamiaru obrzucać nikogo błotem ale nie
        znoszę kłamstwa i fauszu. Nie wiem jakie byłoby moje zachowanie gdybym była na
        miejscu tego pana czy nie wyprosiłabym taką osobę.
        • Gość: sprawiedliwość Re: Słabości wróżek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.10, 11:03
          celowo napisałam fausz błędnie abyście ocenili sami czy to był fausz czy może fałsz.
    • Gość: gość Re: Słabości wróżek IP: *.autocom.pl 14.03.10, 12:23
      Moim zdaniem chcesz po prostu zdyskredytować tę wróżkę w oczach innych, pytanie: po co? Ten wróżbita u którego byłaś- jeśli to prawda oczywiście, a nie prowokacja - sam sobie wystawia świadectwo, odpowiadając tobie na na takie pytania.Uważam, że to on jest nie fair, wykazał się w ten sposób brakiem profesjonalizmu.
      A propos słabości wróżek, to one nie są istotami nadprzyrodzonymi, tylko normalnymi ludźmi, takimi jak ja czy ty, więc dlaczego mają nie mieć słabości?
      • lilka107 Re: Słabości wróżek 14.03.10, 14:14
        To, że wróżka nie powinna nigdy sama sobie wróżyć, to jeden wielki mit. Tu
        jedynie problemem jest to, że nie każda potrafi podczas rozkładania kart nabrać
        dystansu i spojrzeć na swoje sprawy chłodnym okiem. Obiektywizm w stosunku do
        siebie samego to trudna sztuka. I by nie zafałszowywać odpowiedzi kart, wiele
        wróżek nie wróży sobie samym, a zwracają się z tym do innych, które patrzą na
        ich problemy obiektywnie. To przecież takie oczywiste :)
      • Gość: sprawiedliwość Re: Słabości wróżek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.10, 14:32
        Gdybym chciała zdyskredytować daną wróżkę to podważyłabym jej umiejętności,ale
        nie mogę wystawiać komuś opinii jeśli nie korzystałam z jej usług.Wypowiadam
        jedynie swoje spostrzeżenia i mój pogląd, a tak na marginesie, to czy ja pisałam
        że ten mężczyzna mówił coś o wróżbie tej pani? więc proszę nie mylić pojęć. I
        jeszcze jedno, w moim przekonaniu zawodowa wróżka to osoba z pewnym darem lub
        wielką wiedzą związaną z pewnymi siłami nadprzyrodzonymi.Ale nie wyobrażam sobie
        krawca szyjącego garsonkę u konkurencji.No chyba że chciałby się jeszcze
        poduczyć zawodu.Nie będę zabierała więcej głosu w tym temacie a ocenę
        pozostawiam dobrym wróżką.
        • Gość: JoannaW. Re: Słabości wróżek IP: *.77.116.158.ltv.pl 14.03.10, 15:32
          Z tej strony Joanna W,
          Nie chadzam do wróżek, ach, gdzie mnie to ludzie już nie widzieli????
          Mam swoją zaufaną runistkę, ona ma mnie. Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że
          wróżka nie postawi sobie sama kart...niemniej nie dlatego, że nie potrafi, tylko
          kto posłucha własnej rady? Lepiej, jak jest przekazana przez kogoś innego.
          Ja nie chodzę do wróżek, jestem na to naprawdę za bardzo zajęta, nie douczam się
          u nikogo, chociaż kilka osób już mówiło, że to one wprowadzały mnie w tajniki
          Tarota.....lubią się do mnie przyznawać, może dlatego, że po prostu jestem dobra?
          Nie odpowiadam na kalumnie i pomówienia, ale jeżeli ktoś dyskredytuje moją
          wiedzę, którą zdobyłam SAMA, i mówię o tym wszem i wobec, albo mówi, że jestem
          droga, tego nie pozostawię bez odzewu.
        • Gość: gość Re: Słabości wróżek IP: *.autocom.pl 14.03.10, 16:48
          Nie mylę pojęć, tylko czytam ze zrozumieniem:
          "(...) wróżka przychodząca na karty do innej wróżki okazuje tym samym
          słabość lub jest pseudowróżką. Moim zdaniem takie zachowanie jest dowodem
          braku profesjonalizmu i myślę, że wszyscy się z tym zgodzą(...) w moim przekonaniu zawodowa wróżka to osoba z pewnym darem lub
          > wielką wiedzą związaną z pewnymi siłami nadprzyrodzonymi.Ale nie wyobrażam sobi
          > e
          > krawca szyjącego garsonkę u konkurencji"
          po co w ogóle rozpoczęłaś ten wątek? czemu miały służyć twoje "spostrzeżenia" jak nie właśnie zdyskredytowaniu czyli podważeniu zaufania, pomniejszeniu autorytetu tej wróżki? skoro wg ciebie powinna sobie sama wróżyć, no "chyba że szkoli warsztat" lub jest "pseudowróżką" Trzeba być trochę odpowiedzialnym za to co się pisze.
          • Gość: gość Re: Słabości wróżek IP: 212.160.234.* 16.03.10, 17:35
            Najwyraźniej założycielka wątku to konkurencja.
    • Gość: :) Re: Słabości wróżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 20:17
      alkohol narkotyki i faceci, to słabości wróżek ;D
      • Gość: osz! Re: Słabości wróżek IP: 212.160.234.* 17.03.10, 20:34
        Gość portalu: :) napisał(a):

> alkohol narkotyki i faceci, to słabości wróżek ;D

a których to???? ;-P

• agrentowy4321 Re: Słabości wróżek 05.03.23, 05:42
      To ciekawe pytanie
    • irona.sonata Re: Słabości wróżek 25.04.23, 15:05
      To zadawane
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się