krolowa.mieczy 16.10.09, 08:33 kto postawi mi karty na ledwo, ledwo rozpoczynającą się znajomość? Trochę się ślimaczy, ale to początek. Właściwie zalążek. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tommy994 Re: ja i Ł. 16.10.09, 08:50 Jeżeli pozwolisz to ja z miłą chęcią Wieczorkiem napiszę co mnie karty pokazały. Odpowiedz Link
tommy994 Re: ja i Ł. 16.10.09, 19:40 Jak obiecałem, o to rozkładzik. Postawiłem karty na Waszą początkującą znajomość. Rozkład: Piątka Crowley'a(wzbogacilem ten rozkład o 4 karty) 1 Karta: 4 Mieczy - spokojnie do tego podchodzisz (albo na siłę się uspokajasz, przynajmniej tak ja czułem patrząc na nią), uciszasz emocje. 2 Karta: 7 Buław odwr: rywalizujecie, albo Ty walczysz o swoje, chcesz pokazać, że to Ty będziesz rządzić w związku. Już na początku to sugerujesz. 3 Karta: Giermek Mieczy odwr: mężczyzna ten jest młody duchem w gruncie rzeczy, ale ciekawski i niewychowany. Nie taktowny. Może ta młodość Ciebie w nim tam pociąga? 4 Karta: Królowa Mieczy odwr: (pewnie Twoja ulubiona karta) Królowa patrzy w lewo (talia Ridera), tutaj to oznacza przeszłość. Poprzednie związki to miłych nie należały, przyszłość ma za plecami, ale jej nie widzi. Powinnaś się na nią otworzyć. Zapomnieć o tym co było, wyciągnąć wnioski i zobaczyć to co życia ma Ci do zaoferowania. 5 Karta: Kapłan - karta-kwintesencja - ten męzczyzna to dla Ciebie autorytet, wiele dla Ciebie znaczy, doceniasz jego mądrość, wiedzę i to, że jest szanowany. Ma zasady i ich się trzyma. Karty Dodatkowe: Po lewej stronie Giermka Mieczy: 2 Buław odwr: to odzwierciedla, że Giermek jest niezdecydowany, nie wie co zrobić, na co się zdecydować. Po prawej: 7 Mieczy: dla mnie ta karta jest pozytywna, Giermek na nią patrzy, chce dokonać najlepszego wybory, najlepszej decyzji. Po lewej stronie Królowe Mieczy: Król Mieczy odwr: sądzę, że to jest Twój były, osoba obojętna na Ciebie, Król patrzy przed siebie, pomiędzy lewa i prawą stroną. Być może Ciebie ograniczal ( Twoją wolność). Po prawej: 3 Kielichów: Czeka ją (królową) impreza(y) w gronie przyjaciółek, najbliższych. Odpoczynek, odrzycie towarzyskie, może, zabawisz się z tą osobą która Ciebie interesuje. Podsumowanie: Pan Ł. jest niezdecydowany, poważnie do końca nie myśli, (to przecież początek ), Ty mialaś nie udany związek i chcesz by kolejny nie był jego powtórką. Jest On dla Ciebie w pewien sposób ważny, szanujesz go. Konkretnej karty co milość sugeruje nie ma, podobnie szybkiego końca. Powinniście poznać się lepiej by zobaczyć czy to jest to Pozdrawiam i mam nadzieje, że pójdzie Wam jak najlepiej Tommy Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: ja i Ł. 16.10.09, 20:07 Dziękuję Tommy tommy994 napisał: > Jak obiecałem, o to rozkładzik. Postawiłem karty na Waszą początkującą > znajomość. Rozkład: Piątka Crowley'a(wzbogacilem ten rozkład o 4 karty) > > 1 Karta: 4 Mieczy - spokojnie do tego podchodzisz (albo na siłę się uspokajasz, > przynajmniej tak ja czułem patrząc na nią), uciszasz emocje. właściwie we mnie nie ma na razie porywów serca i umysłu staram się otworzyc na nowe i byc może to będzie Ł. tego jeszcze sama nie wiem. to jest takie świeże początkowe, że chyba oboje nie wiemy. > > 2 Karta: 7 Buław odwr: rywalizujecie, albo Ty walczysz o swoje, chcesz pokazać, > że to Ty będziesz rządzić w związku. Już na początku to sugerujesz. > nie stosuję odwróconych więc będe strzelac. nie rywalizujemy. jest spokojnie, dla mnie aż za spokojnie. ani nie naciskam, ani się nie wycofuję. może on ma obawy? > 3 Karta: Giermek Mieczy odwr: mężczyzna ten jest młody duchem w gruncie rzeczy, > ale ciekawski i niewychowany. Nie taktowny. Może ta młodość Ciebie w nim tam > pociąga? ta karta i niektóre poniższe zastanawiają mnie czy on nie jest w związku. nic mi na ten temat nie wiadomo, niestety. przecież nie wypada prosto z mostu zapytac; poza tym nie mam gwarancji, że powie prawdę (tzn chce zataic partnerkę)> > 4 Karta: Królowa Mieczy odwr: (pewnie Twoja ulubiona karta) Królowa patrzy w > lewo (talia Ridera), tutaj to oznacza przeszłość. Poprzednie związki to miłych > nie należały, przyszłość ma za plecami, ale jej nie widzi. Powinnaś się na nią > otworzyć. Zapomnieć o tym co było, wyciągnąć wnioski i zobaczyć to co życia ma > Ci do zaoferowania. > > 5 Karta: Kapłan - karta-kwintesencja - ten męzczyzna to dla Ciebie autorytet, > wiele dla Ciebie znaczy, doceniasz jego mądrość, wiedzę i to, że jest szanowany > . > Ma zasady i ich się trzyma. hmm. może dobry kandydat? > > Karty Dodatkowe: > > Po lewej stronie Giermka Mieczy: 2 Buław odwr: to odzwierciedla, że Giermek jes > t > niezdecydowany, nie wie co zrobić, na co się zdecydować. > Po prawej: 7 Mieczy: dla mnie ta karta jest pozytywna, Giermek na nią patrzy, > chce dokonać najlepszego wybory, najlepszej decyzji. no właśnie: te karty; jakby on miał kogoś i musiał oszukiwac... > > Po lewej stronie Królowe Mieczy: Król Mieczy odwr: sądzę, że to jest Twój były, > osoba obojętna na Ciebie, Król patrzy przed siebie, pomiędzy lewa i prawą > stroną. Być może Ciebie ograniczal ( Twoją wolność). bingo > > Po prawej: 3 Kielichów: Czeka ją (królową) impreza(y) w gronie przyjaciółek, > najbliższych. Odpoczynek, odrzycie towarzyskie, może, zabawisz się z tą osobą > która Ciebie interesuje. i ta karta - jakbym miała byc tą drugą? nie, już nigdy więcej! > > Podsumowanie: Pan Ł. jest niezdecydowany, poważnie do końca nie myśli, (to > przecież początek ), Ty mialaś nie udany związek i chcesz by kolejny nie był > jego powtórką. Jest On dla Ciebie w pewien sposób ważny, szanujesz go. > Konkretnej karty co milość sugeruje nie ma, podobnie szybkiego końca. > Powinniście poznać się lepiej by zobaczyć czy to jest to Tommy, trudno mi się odnosic do kart, bo nie wiem na jakie pytania odpowiadają. w tym rozkładzie są jakieś pozycje kart konkretne? mógłbyś napisac? > > Pozdrawiam i mam nadzieje, że pójdzie Wam jak najlepiej Tommy też pozdrawiam i już wysyłam pocztę Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: ja i Ł. 16.10.09, 20:52 Tommy, napisz, jesli możesz, co oznaczaja poszczególne pozycje 5-tki Crowley`a, lub na jakie pytania odpowiadaja . Moze ktos jeszcze by sie dołączy do interpretacji. M Odpowiedz Link
asia.33 Re: ja i Ł. 16.10.09, 20:24 trudnyy rozklad..tym bardziej z ja nigdy nie wiem jak interpretowac odwrócone z tą 3 kielichów to bym tak odrazu do 3 osoby w zwiazku ne nawiazywla to moze byc np ...miło spedzony czas , miła rozmowa , dobre samopoczucie w czyims towarzystwie Duzo mieczy wiec tak intelektualnie ale i dojrzale bez porywow, 7 kiji ...nie ustaliliscie zadnych zasad ...bo nic wielkiego Was nie łaczy ...poznajecie sie ale karta kapłana moze wskazywac na to ze czegos sie o nim dowiesz moze sam Tobie cos powie o sobie gdy poczuje sie gotowy to tylko moje przypuszczenia bo wlasciwie nie znam tego rozkładu i pytan. Pozdrawiam asia Odpowiedz Link
tommy994 Re: ja i Ł. 16.10.09, 20:27 tajk-Poirot@wp.pl (alternatywny mail) Wiesz, miałem również wrażenie, że jest ktoś jeszcze niż Ty i być może na tym polegają te rozterki. 7 Mieczy tutaj może znaczyć jego cwaniactwo pod tym względem, wybierze sprytnie dla siebie. Co do Kapłana, hmm myślę,że to podsumowanie Waszych więzi. Nie ma w niej miłości, ale za to szacunek i poszanowanie 2 osoby. Na tym etapie jesteście najwidocznie. Chyba dużo rozmawiacie skoro tak wiele kart mieczy się pojawia Odpowiedz Link
tommy994 Re: ja i Ł. 16.10.09, 20:29 Zgadzam się. To były trudne karty do interpretacji. Tym bardziej, że kolor mieczy jeszcze całkowicie nie opanowalem, a ciężko mnie się je interpretuje. Istotne, że pomogłem i szlifuje umiejętności Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: ja i Ł. 16.10.09, 20:33 Więcej jest zastanawiania się niż rozmów. Mojego zastanawiania się właśnie ze względu na ewentualną jego stałą partnerkę. Nie chcę niespodzianek i dopóki nie będę na 100% pewna, że on jest sam - nie zaangażuję się. No nic, resztę zostawię losowi. Co ma pływac, nie utonie mailik poszedł po łączach Odpowiedz Link
mrgodot Re: ja i Ł. 16.10.09, 21:25 Nie mam pojęcia, co oznaczają poszczególne pozycje więc dodam tylko parę uwag. 1 Karta: 4 Mieczy - to wyczekiwanie, spokojnie, w bezruchu. Nie robisz kroku w jego kierunku. 2 Karta: 7 Buław odwr: Dla mnie to pozycja defensywna. Na wszelki wypadek przygotowujesz się na odparowanie ciosu. Sama do niczego nie ponaglasz, nie inicjujesz. 3 Karta: Giermek Mieczy odwr: Jeśli ma oznaczać jego, to nie jest najlepsza karta. Może z niego wyjść niestety zręczny i sprytny manipulator, interesowny partner. Narobi zamieszania i albo zdobędzie co chce, albo zwieje. 4 Karta: Królowa Mieczy odwr: Sporo przeszła ta Królowa i chce się odciąć za każdą cenę. Nauczyła się racjonalnie myśleć ale droga do tego była bolesna. 5 Karta: Kapłan - karta-kwintesencja - to pominę, bo nie wiem, czego to ma byc kwintesencja. Karty Dodatkowe: Po lewej stronie Giermka Mieczy: 2 Buław odwr, po prawej 7 Mieczy: - jeśli to ma oznaczać przeszłość, teraźniejszość (Giermek) i przyszłość - to wygląda na to, że facet ma za sobą jakieś związki, ale takie obojętne, bez większego zaangażowania. Jako (-)Giermek Mieczy może tego właśnie szuka i w takie się sam pcha. Ta 7 Mieczy - tu uważaj, bo może szykuje jakieś nieładne zagranie. Jeśli karty te czytać jako całość to może mieć parę (ale nie musi, niekoniecznie) natomiast ma tendencje do wiązania się szybko i powierzchownie. Coś tam sobie ugra i tyle. Odpowiedz Link
lukrusia Re: ja i Ł. 16.10.09, 23:59 1 Karta: 4 Mieczy - Nauczyłas się w życiu że do wszystkiego powinno się podchodzić na spokojnie .Tutaj widać ze nie targaja cie wielkie emocje wręcz przeciwnie jesteś spokojna i tak jakbyś oczekiwała aż to on zrobi te pierwsze trzy kroki.Nabierasz sił do kroku naprzód powolutku będziesz stawac na nogach. 2 Karta: 7 Buław odwr:Ktoś tutaj zna swoje zadanie i wie że zda egzamin uczuć . Ale są też znaki zapytania i troche niewiadomych jak to dalej z tą relacją , takie gdybania.. 3 Karta: Giermek Mieczy odwr: Facet młodszy ale to ty jesteś mądrzejsza doświadczeniem .On obserwuje i uczy się jak powinien działać aby cię np:nie urazić.Widac ze uczy sie na twoim doświadczeniu słucha cie uważnie możesz sobie nawet z tego nie zdawać spray . Zastanawiam sie czy on coś nie knuje obserwuje cię , poznaje po koleji a za chwile będzie wiedział jak podejśc do egzaminu (7kijów)i obejśc cię tak abyś sie nawet nie kapneła . 4 Karta: Królowa Mieczy odwr: (Nie rozpamiętuj przeszłosći idz na przód ,korzystaj z życia .Pozostaw za sobą miecz ,spróbuj ten etap z tym mężczyzną pokazać że potrafisz być czuła jak Q.kielichów( ale pamiętaj równiez o ostrożnosći ). 5 Karta: Kapłan - karta-kwintesencja - Karty Dodatkowe: Jesli to jest karta wynik:To ten mężczyzna dorośnie z chłopca do mężczyzny nauczy sie ze nie tylko on ale i wartości moralne inni ludzie są ważni .Zmienisz się przy nim -Kapłan już kiedyś wyszedł mi jako ślub kościelny na fakt. Więc tutaj sznsa jest tylko on musi nabrac doświadczenia przy tobie wtedy będzie mógł zostać twoim autorytetem oraz opiekunem Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: ja i Ł. 17.10.09, 09:05 dzieki dziewczynki za zerkniecie Nie mam ochoty aby jakikolwiek facet tracił mój czas. żeby blokował mi zycie - nie mam 20 lat żeby pozwalac sobie na trwonienie czasu. Zobaczymy jak będzie - na razie jestem przygotowana na odwrót na każdym etapie gdy zauważę jego giermkowatosc na serio. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy podziękowanie :) 17.10.09, 09:25 dla wszystkich poszukujących również w257.wrzuta.pl/audio/7EftlzEiGxC/milosc_nad_morzem_-_kulturka Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: ja i Ł. 17.10.09, 09:26 Chciałam sie tez właczyć, ale dla mnie za duży stopień ogólności. Mogłabym wymyślać kilka godzin... Ale, Królowo - mówisz masz. Zapytałam jak potoczy sie ta relacja, bo chcę i swoja cegiełke dołozyć: Sąd, Q monet, 2kije, Kr monet, 8 monet Piękna parka- król z królowa tego samego koloru( monety - wartości, poglądy, konkret, materia, odpowiedzialnośc, solidnośc, opoka) połączone 2 kijów - zaiskrzy zapewne No więc będzie ożywienie, cos sie zadzieje, oboje obudzicie sie ze snu...Ale coś leniuszki jesteście oboje, nieskorzy do działania. Ale jak już tak sobie sie poprzyglądacie, przekalkulujecie wszystkie plusy i minusy okaże sie, że wiele was łączy, że jesteście z tej samej bajki. I wtedy, jak to denarowcy- małymi kroczkami - do przodu Wygląda nieźle na początek, zobaczymy, co na to życie BUziaczki Mieczyku, powodzonka zyczę i wieeeelkiej Miłości M Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: ja i Ł. 17.10.09, 15:49 Dziękuję Ewuś Przy nim jest 8 monet - facet zapracowany chyba. Kontakt z nim jest taki urywany. odezwie się raz na parę dni. Nie gdybam już. Się zobaczy Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: ja i Ł. 26.10.09, 17:41 Facet się zawiesił... Buuuuuu. Ale patrząc na Ewy karty cóś by mogło byc. Tylko KIEDY? Ech... Odpowiedz Link
beatek733 Re: ja i Ł. 26.10.09, 18:19 Może spytaj czemu sie zawiesił może jest zajęty albo coś .. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: ja i Ł. 26.10.09, 18:35 Jeszcze se pomyśli że mi zależy :p A jak mu nie zależy to wyjdę na idiotkę :p Odpowiedz Link
beatek733 Re: ja i Ł. 26.10.09, 18:45 hehe zapomniałam dodac- spytaj kart czemu sie zawiesił a jego osobiście nie nie Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: ja i Ł. 26.10.09, 18:51 no, u Ewy wyszła 8 monet przy królu monet. Mnie się wydawawszy że on zapracowany pracoholik jest. ciekawe czy w ogóle się odwiesi... Ciężkie jest życie kobit! Odpowiedz Link
dobema Re: ja i Ł. 26.10.09, 19:13 beatek733 napisała: > hehe zapomniałam dodac- spytaj kart czemu sie zawiesił > a jego osobiście nie nie Królowo też o tym pomyślałam Karty - tak, Ł - nie !!! Jakby co to do 20:00 mam wolną chwilę Odpowiedz Link
beatek733 Re: ja i Ł. 26.10.09, 19:18 Ja rozłożyłam karty wiec dl;aczego pan Ł. sie zawiesił , milczy itp ? As Buław odwr Królowa Buław RYcerz Pucharów odwr Królowa Pucharów... cdn. Odpowiedz Link
beatek733 Re: ja i Ł. 26.10.09, 19:21 Buuu coś poszło na początku nie tak ? może pokazałas sie jako bardzo niezależna kobietka a on nie lubi takich,wzbudzaja jego niepokój , ha może zauważył że Tobie jednak sie bardzo podoba no i ta krolowa to chyba inna w jego zyciu jest ... Odpowiedz Link
dobema Re: ja i Ł. 26.10.09, 19:37 beatek733 napisała: > Ja rozłożyłam karty wiec > dl;aczego pan Ł. sie zawiesił , milczy itp ? > > As Buław odwr > Królowa Buław > RYcerz Pucharów odwr > Królowa Pucharów... > > cdn. No tak, przyznam się że nie stosuję odwroconych, więc .... proszę z dystansem. Ale te 2 królowe nie wróżą zbyt dobrze, poza tym as buław (-) pokazuje że jest zajęty spotkaniami (może randki?) z tymi paniami. A tego rycerza kielichów (-) widzę tu jako dwulicowego pana Ł. który biega raz za jedną a raz za drugą panią i nie może się zdecydować na tą właściwą! Może oszukuje ten Ł? A może jednak nie warto sobie zawracać nim głowy Królowo ??? A może ten Rycerz kielichów (-) pokazuje Jego czyli Ł. rozczarowanie tymi kobietami, które go już męczą/as buław (-). ... hmmm nie jestem pewna Królowo, bo te odwrócone karty jakoś do mnie nie przemawiają.... więc traktuj powyższe jako luźne przemyślenia Odpowiedz Link
kasumi.73 Re: ja i Ł. 26.10.09, 19:54 Ja tez nie stosuje odwroconych,wiec ogranicze sie do tych ostatnich kart-bardzo towarzyski z niego facet,niestety,w negatywnym tego slowa znaczeniu. Krolowo Mieczykowa-spod jakiego on jest znaku(jesli to nie niedyskrecja)? Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: ja i Ł. 26.10.09, 20:09 Ja też nie stosuję odwróconych i nijak tych kart pojąc nie mogę Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: ja i Ł. 26.10.09, 20:11 A! jeszcze coś! ja durnowata nie jestem i go sprawdziłam kartami zanim się rozpoczynało dziac. On mi wyszedł, że baby przy nim brak. Już nie pamiętam tej karty, niestety. Nooo, chyba że... się pojawiła ostatnio. Odpowiedz Link
dobema Re: ja i Ł. 26.10.09, 20:15 krolowa.mieczy napisała: > A! jeszcze coś! ja durnowata nie jestem i go sprawdziłam kartami zanim > się rozpoczynało dziac. On mi wyszedł, że baby przy nim brak. Już nie > pamiętam tej karty, niestety. > Nooo, chyba że... się pojawiła ostatnio. Królowo, a może mama go absorbuje lub starsza siostra Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: ja i Ł. 26.10.09, 20:22 Taaa, Dobemko! Na pewno tak mi się ewentualnie wytłumaczy! I ja mu uwierzę Odpowiedz Link
kasumi.73 Re: ja i Ł. 26.10.09, 20:35 ,Krolowo-moze ja przewrazliwiona jestem.ale chcialabym napisac Ci cos na maila..Moge? Odpowiedz Link
kasumi.73 Re: ja i Ł. 26.10.09, 20:47 poszlo mail jak Twoj nick @gazeta.pl??? troche pozno pytam bo juz wyslane Odpowiedz Link