Dodaj do ulubionych

Poproszę o wróżbę dla moich znajomych

02.08.10, 21:20
Poprosze o wróżbę dla moich znajomych jako , ż eostatnio mieli
problemy w małżenstwie to teraz powolutku sytuacja zaczyna się
przejaśniać tylko czy uda im sie pracowac nad tym związkiem czy nie
zrezygnują ze siebie.Znajoma poprosiła abym nie ujawiniała jej
imienia tylko podała imię męża Rafał 32lata.Z pytaniem czy ten
związek przetrwa czy zakończy sie rozwodem?
Dziękuje i pozdrawiam kiss
Obserwuj wątek
    • dana-25 Re: Poproszę o wróżbę dla moich znajomych 03.08.10, 16:08
      Lukrusiu, rozłożyłam karty i wyszły kiepskie, tak mi przykro, ale ten związek
      moim zdaniem nie ma przyszłości.

ONA / ON
      Co myślą
      • blue_kwiatuszek Re: Poproszę o wróżbę dla moich znajomych 03.08.10, 23:18
        dana-25 napisała:

> ONA / ON
        > Co myślą
        • zainteresowany1977 Re: Poproszę o wróżbę dla moich znajomych 04.08.10, 10:26
          Po jego stronie nie ma karty innej kobiety, nie byłbym taki pewny,
          że on ma kogoś na boku.
          3 karty na przyszłość faktycznie świadczą o tym, że tym dwojgu nie
          jest dane wieść wspólnie spokojne i satysfakcjonujące życie - coraz
          częściej skłaniam się ku temu by takie 3 karty na przyszłość
          odczytywać jako kolejne koleje losu pary i nie sumować ich w jedną
          całość, jakie było założenie w tym przypadku?
          • milka.beauty Re: Poproszę o wróżbę dla moich znajomych 04.08.10, 11:36
            ONA / ON
            Ich karta wspólna to 8 kielichów u mnie zawsze pokazuje
            podwyższone emocje .A u nich to tylko wybór drogi nie jest
            najlepiej między ludzmi i coraz częsciej myślą o odejściu.Palenie
            mostów za sobą ale poto 8kielichów jest aby i była możliwośc powrotu
            bo to droga .

Co wnoszą--2 pałek / Walet pucharów
            Ze strony tej Kobiety zostało już dużo zrobione ale przecież 2-
            potrzebuje drugiej osoby bo nie moż eruszyć z miejsca a Ta Druga
            strona ma Pazia kielichów on jest niedojrzały aby wziąc na siebie
            odpowiedzialność poprostu nie umi tego zrobić potrzebuje pomocy .

Przyszłość dla niej
          • dana-25 Re: Poproszę o wróżbę dla moich znajomych 04.08.10, 11:36
            Też mi sie wydaje, ze nie ma żadnej konkretnej babki, takiej na stałe, ale mam
            takie wrażenie, że pozwala sobie od czasu do czasu skok w bok i ten Mag mnie
            zastanawia czy mąż czegoś nie planuje, czy coś się nie kroi. Ten walet pucharów
            to może być nieślubne dziecko.
            Zobaczymy co Lukrusia napisze, może nie jest tak źle.
            Karty na przyszłość rozłożyłam co będzie po kolei.
            • zainteresowany1977 Re: 04.08.10, 13:50
              9 mieczy - przesyt nieporozumień,
              2 monet - ważenie zasadności utrzymania związku,
              5 pucharów - żal po tym co już się stało, ale i niedostrzeganie
              rozwiązań, karta brama.
              Czy 5 pucharów można poczytać jako kres związku?, są karty które
              dobitniej pokazują koniec relacji, istotniejsze jak np. WA.
              • dana-25 Re: 04.08.10, 19:07
                9 mieczy - to niepokoje, strach przed tym co bedzie itd.
                2 monet - Crowley ja zatytułował Change - zmiana, karta te też odnosi się do
                podjęcia decyzji, po której nastąpi zmiana.
                5 pucharów - to dla mnie, porażka, strata emocjonalna, w związkach mówi o
                rozstaniu. Nawiązując do Crowleya, to on tę kartę odnosi do domu skorpiona, a
                dom skorpiona jest uważany przez astrologów miedzy innymi za dom śmierci. Karta
                ta tez mówi o żałobie w dosłownym tego słowa znaczeniu.
                Jest ot jedna z najsilniejszych kart, jeżeli nie najsilniejsza mówiąca o rozstaniu.
                Jakie są twoim zdaniem silniejsze?
                • mrgodot Re: 04.08.10, 19:23
                  dana-25 napisała:

> 9 mieczy - to niepokoje, strach przed tym co bedzie itd.
                  > 2 monet - Crowley ja zatytułował Change - zmiana, karta te też
                  odnosi się do
                  > podjęcia decyzji, po której nastąpi zmiana.
                  > 5 pucharów - to dla mnie, porażka, strata emocjonalna, w związkach
                  mówi o
                  > rozstaniu. Nawiązując do Crowleya, to on tę kartę odnosi do domu
                  skorpiona, a dom skorpiona jest uważany przez astrologów miedzy
                  innymi za dom śmierci.

Dom śmierci i narodzin jednocześnie. Transformacji, przejścia z
                  jednej formy w drugą. Tam nie umieramy tylko się zmieniamy

> Karta ta tez mówi o żałobie w dosłownym tego słowa znaczeniu.
                  > Jest ot jedna z najsilniejszych kart, jeżeli nie najsilniejsza
                  mówiąca o rozstaniu. Jakie są twoim zdaniem silniejsze?

Tak, ale karta-brama na końcu jest też przejściem na inny etap.
                  Ona dokądś prowadzi. W 5 Kielichów jest wielka emocjonalna
                  transformacja pod wpływem bolesnych doświadczeń.
                  Z 9 Mieczy i 2 Monet nie musi oznaczać końca związku, ale prowadzi
                  do konieczności podjęcia decyzji co z tym związkiem dalej zrobić i w
                  którą stronę pójść. 9 Mieczy podkreśla trudność wyboru i strach,
                  który temu towarzyszy. W 5 Kielichów jest też gotowość poniesienia
                  ofiary. Jeśli obydwoje tego nie zrobią, nie przekrocza bramy to będa
                  trwac w tej niepewności i strachu. A przecież 5 Kielichów ma służyć
                  uwolnieniu od tych negatywnych uczuć - jak, to już inna sprawa. Moim
                  zdaniem tu brakuje jakiegoś WA (Śmierć, Wieża), żeby powiedzieć, że
                  coś jest przesądzone. Albo np. 10 Mieczy. Czegoś co wzmocni wymowę 5
                  Kielichów.
                  • lilka107 Re: 04.08.10, 19:34
                    5 kielichów nie mówi o ostatecznym rozstaniu, to konieczność zmierzenia się z
                    bardzo bolesnymi uczuciami, często potworny ból emocjonalny, ale to brama, gdy
                    się już przez nią przejdzie następują ważne zmiany w życiu, a jakie, to już
                    zależy od kart następnych. Dlatego do kart transformacji i bram dobrze dołozyć
                    kartę, która określi, w którą stronę pójdą zmiany.
                    • zainteresowany1977 Re: 04.08.10, 19:47
                      No faktycznie, teraz to zrozumiałem smile
                • zainteresowany1977 Re: 04.08.10, 19:38
                  Nadal mało umiem ale za bardziej jednoznaczne na rozpad uważałem Wieżę i Śmierć.
                  Stałem się ostrożniejszy w odczytach, łatwo tworzyć błędne analogie, no a na 5
                  pucharów dwa puchary są do wykorzystania tylko osoba ich nie widzi, jeśli nie ma
                  po tej karcie innych to jak ktoś napisał nie wiadomo jaki będzie zwrot akcji, i
                  ja bym na tym stwierdzeniu tu poprzestał jeśli chodzi o odczyt.
                  • dana-25 Re: 04.08.10, 19:58
                    Oby mieliście rację, chociaż mi się tak karta przede wszystkim kojarzy z
                    rozczarowaniem, dlatego wysunęłam taki wniosek no i na podstawie poprzednich kart.
                    • mrgodot Re: 04.08.10, 20:02
                      Dano, bo to jest karta rozczarowania i żalu, ale nie musi oznaczać
                      końca. Twój wniosek jak najbardziej może okazać się słuszny. Pytanie
                      co oni wybiorą - poprzestaną na 3 rozlanych Kielichach, czy ocalą te
                      dwa pełne. Na razie są emocje ale nie ma decyzji. Tu jest potrzebna
                      jakaś dynamiczna karta.
                      • seweryna7 Re: 04.08.10, 21:24
                        5 kielichów to także emocjonalny opór wobec zmian, pogodzenie się ze stanem
                        rzeczy, masz rację mrgodot tu potrzeba decyzji..a jest projekcja lęków i
                        wątpliwości..
                    • zainteresowany1977 Re: 05.08.10, 09:50
                      Jeśli chcesz wiedzieć co będzie to wyjmij z talii karty które
                      wyciągnęłaś na rozkład i dołóż jedną po 5 pucharów.
                      • lukrusia Re: od Lukrusi :** 07.08.10, 11:17
                        Kochanikiss dziękuję bardzo za pomoc przy wróżbiekisskissDana25,
                        Blue_kwiatuszek,Zainteresowany1977,Milka.beauty,Mrgodot,Lilka107,
                        Seweryna7. kissSytuacja u znajomych rzeczywiście nie wygląda
                        najlepiej .Zgadza sie mąż znajomej to jest jeszcze nie dońca
                        dojrzały mimo iż wiek co innego wskazuje.Znajom bierze większą
                        odpowiedzialnośc za ten związek ale też nie może przez całe
                        małżęństwo nosić spodni bo każda kobietka potrzebuje silnego oparcia
                        u odopwiedniego faceta.
                        Kochani w tym wątku wklejam podziekowanie kiss
                        -o interpretacji kart tarota
                        -oraz o oczach , co możemy z nich wyczytać

www.thesunrise.pl/2008/01/oczy-zwierciadlo-duszy/
                        wrozka-aldona.pl.tl/ROZBIE&%23379%3BNO&%23346%3B&%23262%3B-INTERPRETACJI-TAROTA.htm

Pozdrawiam kiss
                        Lukrusia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
  • Kategorie
  • Najnowsze wątki
  • Więcej forów
  • Więcej na tym forum
  • Tagi
  • Polecane
  • Najciekawsze