Dodaj do ulubionych

7 kijów-2 miecze-Mag

20.09.10, 20:53
Niebawem kończy mi się umowa o pracę, zapytałam więc kart, czy przedłużą mi umowę: 7 kijów-2 miecze-Mag. Wydaje mi się, że tak ponieważ 2 miecze to obustronne porozumienie, podpisanie umowy a mag raczej nie jest złą kartą, jednak nie bardzo wiem, co tu oznacza ten mag? Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: 7 kijów-2 miecze-Mag 20.09.10, 21:03
      wg mnie umowa będzie renegocjowana i istnieje niebezpieczeństwo, że na twoją niekorzyść. 7 kijów razem z magiem nie jest dobrym duetem, bo mag nie dość że ma jakieś atuty w rękawie to może jeszcze naciskać, udowadniać że są inni równie chętni do wyścigu; 2 mieczy... trzeba będzie pójsc na jakiś kompromis bez dwóch zdań. Jeśli okażesz się być magiem - wygrasz; jeśli firma - umow zostanie podpisana ale możesz stracić jakiś bonus (firma wyjdzie z silniejszej pozycji)
      • serenaada Re: 7 kijów-2 miecze-Mag 20.09.10, 21:12
        Dzięki za odpowiedź ale czy dobrze rozumiem - zechcą podpisać ze mną umowę ale tylko na gorszych dla mnie niż dotychczas warunkach (już w tej chwili nie jest zbyt kolorowo), tj. praca za mniejsze pieniądze lub dorzucą mi jeszcze obowiązków?
        Dopytałam zatem tarota, czy podpisana nowa umowa usatysfakcjonuje mnie: Świat-As pucharów-Paź Buław. Te karty chyba raczej nie są złe, as pucharów to karta sukcesu a i paź buław ma radosną minę i dzierży w swej dłoni buławę na znak zwycięstwa? smile
        • mrgodot Re: 7 kijów-2 miecze-Mag 21.09.10, 13:14
          W 7 Kijów trzeba się dobijać o swoje, samo nic nie przyjdzie a jest opór z zewnątrz. 2 Mieczy - to podpsiywanie formalności ale najpierw jest dogadywanie się i uzgadnianie stanowisk, więc nie sądzę, żeby ta umowa była w tej samej formie co poprzednia. Karta Maga kojarzy mi się tu z osobą reprezentującą pracodawcę, który będzie z tobą negocjował warunki i może okazać się sprytniejszy od ciebie i pojawią się jakieś kruczki, które niekoniecznie cię usatysfakcjonują.
          Szanse są, ale naprawdę może cię to kosztować sporo zachodu, nerwów i udowadniania swoich racji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka