Dodaj do ulubionych

trudny temat

15.01.11, 11:05
Starszy pan, schorowany, rówieśnik mojej mamy. Wczoraj wieczorem zabrali go do szpitala.
Wyciagnęłam karty na jego zdrowie.
Świat, 5 kijów, Sąd
Jak myślicie, czy te karty oznaczają wyzdrowienie i po walce powrót do życia, czy odejście?
Msmile
Obserwuj wątek
    • 2bieguny Re: trudny temat 15.01.11, 11:11
      wydaje mi się, ze powrót, ale jego stan zdrowia nie ulegnie zasadniczej poprawie, bedzie chorym człowiekiem.
      • ma_ewa01 Re: trudny temat 15.01.11, 11:15
        Tak, zdrowy całkiem to juz nie będzie, wiadomo, nie jest młody i różne choróbska sie przypałętały... Zobaczymy., ja jestem pesymistką.
        Msmile
    • ivana Re: trudny temat 15.01.11, 11:37
      Dla mnie to karty otwarcia na tamten swiat(Swiat)
      po dyskusji z aniolami...w koncu ulegnie ich namowom i pojdzie za nimi....To takie moje pierwsze spostrzezenie... Jednak zanim umrze jeszcze troszke czasu minie...to nie bedzie tak od razu..troszke powalczy z choroba..(5 buław)

• zainteresowany1977 Re: trudny temat 15.01.11, 13:20
        Ivanko, każdy jest otwarty na tamten świat smile i po codziennej dyskusji z aniołami dostaje kolejną szansę, żeby popełnić mniej głupot smile
        Nie mam pomysłu co do interpretacji tych kart ponadto co napisaliście, wyłączając motyw śmierci której nikomu nie życzę.
        • ivana Re: trudny temat 15.01.11, 13:30
          Oj Zefirku to czy kazdy jest tak otwarty na tamten swiat to nie powiedzialabym....wink Niektorzy tak zyja jakby mieli zyc wieczniewink
          • zainteresowany1977 Re: trudny temat 15.01.11, 13:32
            To krótkowzroczni głupcy Ivanko hihi..
            • ivana Re: trudny temat 15.01.11, 13:35
              Zefirku nie przyjmuje tych "glupcow" bo to juz ocena. Kurcze to tylko ludzie ktorzy błądzą....
              • zainteresowany1977 Re: trudny temat 15.01.11, 22:22
                Przecież Ci nie pojechałem, tak napisałem, nie miałem zamiaru kogoś tu tym obrazić.
            • ma_ewa01 Re: trudny temat 15.01.11, 13:37
              MOże tak bez oceniania, pliiiis.
              Msmile
              • krolowa.mieczy Re: trudny temat 15.01.11, 13:54
                oczywiście bez oceniania - kij ma dwa końce smile
    • algaria Re: trudny temat 15.01.11, 11:58
      Dla mnie też karty oznaczają odejście - choć nie pokazały się typowe karty śmierci - czyli niektóre miecze. PaN jeszcze powalczy z chorobą ale chyba już z niej nie wyjdzie. Wydaje mi się ze on już się pogodził że już nie ma odwrotu z drogi na która wstąpił.
    • krolowa.mieczy Re: trudny temat 15.01.11, 12:01
      Z Sądem jestem już ostrożniejsza... Kiedyś napisałam, że zagubiony zwierzaczek się odnajdzie i wróci pod inną (zmienioną) postacią (miałam na myśli stratę wagi lub wygląd po przejściach). Zwierzaczka przejechało auto a właściciele przygarnęli nowego (pod zmieniona postacią).
      Uważam, ze niewiele czasu zostało temu panu...
      sad
      • misboaa Re: trudny temat 15.01.11, 12:26
        Jeśli ten pan podejmie wzwanie choroby i zacznie z nią walczyć to ma szansę wyzdrowieć w dużym stopniu i czuć się dobrze. Wszystko zależy od niego i jego postawy. Czasami przychodzi lekarz do pacjenta i pyta: to co chorujemy dalej czy zdrowiejemy? smile To jest taki właśnie moment i nie uważam żeby jego los był przesądzony bo lekarze będą mu pomagać.
    • ma_ewa01 Re: trudny temat 15.01.11, 12:54
      Będe pisać co i jak z nim...Dzieki dziewczyny
      Msmile
      • ma_ewa01 Re: trudny temat 15.01.11, 13:28
        i chłopaki...
        Msmile
        • misboaa Re: trudny temat 15.01.11, 13:36
          Trzymam kciuki smile
          nie wiem co to za choroba, ale nie wykluczam, że pan zostanie skierowany na dodatkową rehabilitację.
          • ma_ewa01 Re: trudny temat 15.01.11, 13:38
            W wieku 82 lat to ta choroba nazywa sie po prostu starość...
            Msmile
            • asia.33 Re: trudny temat 15.01.11, 13:59
              nie milo mi to pisac ale swiat na pocztaku i sad na koncu to nie za ciekawie mi sie kojatzy ...na karice sadu sa takie bardzo jedno skojarzeniowe obrazki w tym przypadku... jakos jesli chodzi jednak o zdrowie zupelnie nie mam rozeznania sad
              • misboaa Re: trudny temat 15.01.11, 14:21
                asia.33 napisała:

> nie milo mi to pisac ale swiat na pocztaku i sad na koncu to nie za ciekawie mi
                > sie kojatzy ...na karice sadu sa takie bardzo jedno skojarzeniowe obrazki w ty
                > m przypadku... jakos jesli chodzi jednak o zdrowie zupelnie nie mam rozeznania
                > sad

No tak, na zdrowie to ja też nie mam doświadczenia.
                Świat faktycznie pokazuje, że tak jak do tej pory było już nie będzie,
                ale uparcie, może naiwnie, może przez chciejstwo chcę widzieć poprawę smile
              • asia.33 Re: trudny temat 15.01.11, 16:19
                5kiji to moze byc koniecznosc walki o kazdy kolejny dzien
        • zainteresowany1977 Re: trudny temat 15.01.11, 13:36
          wink
    • niwa1 Re: trudny temat 15.01.11, 16:11
      Swiat w tym rozkładzie to już kres czegoś i walka chyba nic nie da.Sąd jako koniec i początek.
    • ma_ewa01 Wieczny odpoczynek... 26.01.11, 09:28
      Węc pan umarł.
      Po krótkiej walce lekarzy, odszedł do lepszego świata...
      Karty pokazały śmierć.
      Msmile
      • misboaa Re: Wieczny odpoczynek... 26.01.11, 09:52
        Bardzo mi przykro.
        Liczyłam, że uda mu się złapać mimo wszystko jeszcze troszkę szansy.
      • ivana Re: Wieczny odpoczynek... 26.01.11, 10:04
        Oj smutna wiadomosc....bardzo smutnasad
      • zainteresowany1977 Re: Wieczny odpoczynek... 26.01.11, 10:51
        Przykra wiadomość, współczuję tym co zostali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka