Dodaj do ulubionych

odrzucona aplikacja

29.01.11, 10:46
Aplikowałam jakiś czas temu na stanowisko, gdzie wymagania spełniałam w każdym punkcie. Ale i tak odrzucono moje dokumenty. Nie potrafie tego zrozumieć uncertain i zapytałam dlaczego odrzucono?
sedno - 4 pucharów
nie dlatego - mag
dlatego - 9 kijow (sens 6 monet)
podsumowanie - 10pucharów

Nie rozumiem 9 kijów sad
Bo nie z powodu moich kwalifikacji o czym mówi Mag; ew. też z powodu osoby którą zawsze podaję jako kontakt do wystawienia referencji.
Przyznaję, ze pokrążyłam po necie w poszukiwaniu innych znaczeń 9 kijów, które może by pasowały do tej sytuacji i jedyne co przychodzi mi do głowy, to negatyw tej karty: zmiana lub rezygnacja z planów przez firmę rekrutujacą. A jak połączyć z 6 monet?
Nie wiem sad
Obserwuj wątek
    • pacha.mama Re: odrzucona aplikacja 29.01.11, 10:56
      Odrzucono w sensie, że nie było żadnego odzewu?
      Bo na 9 buław wygląda to tak jakby było sporo kandydatów spełniających przedstawione wymogi, więc możliwe, że one nie były już decydujące. Mieli w czym wybierać, więc zwracali uwagę na coś innego, wyróżniającego. Z drugiej strony ta babeczka sięga tak łatwo po tę jedną buławę...i 6 denarów i 10 pucharów - może miejsce zajął ktoś po znajomości?
      • krolowa.mieczy Re: odrzucona aplikacja 29.01.11, 11:05
        pacha.mama napisała:

> Odrzucono w sensie, że nie było żadnego odzewu?

Na jednym z portali z ofertami mam konto i aplikuje się przez ich stronę. Status aplikacji zmienia sie gdy firma przyjmie lub odrzuci papiery. W tym wypadku status był "odrzucono".

> Bo na 9 buław wygląda to tak jakby było sporo kandydatów spełniających przedsta
        > wione wymogi, więc możliwe, że one nie były już decydujące. Mieli w czym wybier
        > ać, więc zwracali uwagę na coś innego, wyróżniającego. Z drugiej strony ta babe
        > czka sięga tak łatwo po tę jedną buławę...i 6 denarów i 10 pucharów - może miej
        > sce zajął ktoś po znajomości?
        Też pomyślałam o znajomościach dzięki 10 pucharów...
        uncertain
    • ma_ewa01 Re: odrzucona aplikacja 29.01.11, 10:59
      Może badali rynek, przyglądali się kandydatom i znaleźli kogoś po z mniejszymi kwalifikacjami, ( ale nadającego się, ) komu po prostu będą mogli mniej zapłacić ( bo ma umiejętności a nie ma papierów np)
      Msmile
      • krolowa.mieczy Re: odrzucona aplikacja 29.01.11, 11:06
        Też badanie rynku jest możliwe.
        Jestem jak na tej 4 puch przez to uncertain
    • coill Re: odrzucona aplikacja 29.01.11, 11:28
      bo ktos juz na nie czekal dluzej(i moze z góry bylo wiadome dla nich, ze nie przyjma innego niz osoba juz oczczekiwana-4piuch). moze to ktos znajomy?(10 puch)
      • krolowa.mieczy Re: odrzucona aplikacja 29.01.11, 14:48
        Jest to możliwe. Nie wiem co dzieje sie w agencjach HR sad
    • ivana Re: odrzucona aplikacja 29.01.11, 12:10
      9 kijow to aplikacja ktora nie dotarla do osoby odpowiedzialnej za zatrudnienie. Zostala przechwycona przez osoby jej podlegle aby na Twoje miejsce wcisnac kogos z rodziny. 6 denarow to umowa dwoch osob co do Twojej aplikacji aby zamiast Ciebie wcisnac kogos z przyjaciol lub rodziny.
      Na Twoim miejscu otwarcie zapytalabym dyrekcje o powody odmowy. Byc moze osoba odpowiedzialna za zatrudnienie na oczy jej nie widziala.
      • krolowa.mieczy Re: odrzucona aplikacja 29.01.11, 14:51
        Z mojego punktu widzenia osoby nie mającej nic wspolnego z rekrutacją od strony firm HR, to wyglada to tak, ze są jacyś przydzieleni ludzie do projektów np. p. Basia zajmuje sie firmą X, a p. Ania firmą Y. Szef agencji czy szef zespołu może nadzorować, ale bezposrednio sie nie zajmować. Chyba, ze pierwsze czytanie CV odbębniała jakaś asystentka osoby odpowiedzialnej, więc pasuje co piszesz.
        Ale cholera tego sie już nigdy nie dowiem uncertain
        • mrgodot Re: odrzucona aplikacja 29.01.11, 20:39
          sedno - 4 pucharów
          nie dlatego - mag
          dlatego - 9 kijow (sens 6 monet)
          podsumowanie - 10pucharów

Aplikacja dotarła ale wg mnie została odrzucona przez osobę przyjmującą. Powodem nie jest brak kwalifikacji bo Mag jak najbardziej potwierdza, że je miałaś. Wg mnie z powodu protekcji i to może być ktoś z rodziny osoby przyjmującej aplikacje lub przełożony. Tak "dla dobra rodzinnego", dla dobra zespołu. 6 Monet w negatywie często pokazuje takie łapówki, nepotyzm, coś za coś. Nie przeskoczysz tej 10 Pucharów.
          9 Buław symbolizuje osobę, która wyznacza granice, pozwala lub nie czemuś/komuś w jej życie wejść albo stawia mur nie do przebycia. Ale na pewno została przeczytana i rozważona, niestety na nie. Dla mnie to coś w rodzaju: po co się pchasz w to miejsce, skoro ja już ma kogo tam wsadzić? A ty próbujesz się dostać gdzieś, gdzie w tym momencie cię nie chcą i nie dlatego, że ty się nie nadajesz. Dlatego, że oni (on, ona) już kogoś ma.
          Przykre to, ale tak to wygląda.
          • zainteresowany1977 Re: odrzucona aplikacja 30.01.11, 00:17
            I ja pomyślałem o oddaniu stanowiska komuś znajomemu (10 puch.), po rodzinie. 9 kijów i 6 monet to do kupy może ,,osoba z takim doświadczeniem będzie chciała awansować, prosić o podwyżkę?, a my mamy doświadczenie więc damy tej mniej kwalifikowanej"?, może np tak?
            • krolowa.mieczy Re: odrzucona aplikacja 30.01.11, 10:09
              Wychodzi na to, ze pracy chyba nigdy nie zdobędę uncertain
              • czu-jka Re: odrzucona aplikacja 30.01.11, 10:12
                Znalezienie dobrej pracy nie jest łatwe, ale warto próbować. Trzymam kciukismile, napewno wkrótce się uda.
                • krolowa.mieczy Re: odrzucona aplikacja 30.01.11, 13:35
                  Czujko, już tak obniżyłam próg, ze nizej sie nie da. A i tak tarot mi mówi, ze niewielkie szanse są, bo w tym wypadku mam za wysokie kwalifikacje. I jak tu nie zgłupieć? confused
              • pacha.mama Re: odrzucona aplikacja 30.01.11, 10:35
                E tam, gadasz głupoty.
                Jeśli pamięć mi nie szwankuje kładłaś na czas i chyba wyszło coś z końcem lutego? To już tuż, tuż wink
                • krolowa.mieczy Re: odrzucona aplikacja 30.01.11, 13:36
                  O kur-de! Nie pamiętam nic o tym końcu lutego? Może to chodziło o przyjęciu mnie do stowarzyszenia pewnego? Ale ten temat nie ma nic wspólnego z pracą, jest obok.
              • zainteresowany1977 Re: odrzucona aplikacja 30.01.11, 13:13
                Nie wymiękaj, jeden orzeszek pusty, drugi orzeszek pusty, no ale w końcu któryś będzie pełny smile
                • krolowa.mieczy Re: odrzucona aplikacja 30.01.11, 13:37
                  A jak trafić na pełnego orzeszka?
                  • zainteresowany1977 Re: odrzucona aplikacja 30.01.11, 20:03
                    Sprawdzać kolejne do skutku.
          • krolowa.mieczy Re: odrzucona aplikacja 30.01.11, 10:08
            No i to jest najprawdopodobniejsze. I przy okazji ręce opadają jak na 4 pucharów sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka