Dodaj do ulubionych

Brak komunikacji

29.09.11, 09:25
Spytałam jak ocenie wczorajszy dzień-Król Buław
Czy zdam egzamin-Rycerz Buław
NO i własnie. Dzień miałam fatalny wczoraj. Nie zdałam egzaminu.
Czy zdaża Wam się, że karty nijak mają się do faktycznego stanu?
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: 29.09.11, 09:44
      Chciałaś wyciągnąć odpowiedź tak\nie na podstawie jednej karty na pytanie, coś mi się wydaje, że to nie jest dobra metoda bo żadna z telewizyjnych wróżek nie stosuje jednej karty na cały problem.
      Mi ten rycerz buław któregoś razu wypadł jako ,,będziesz się musiał nachodzić (najeździć)" - więc może w Twoim przypadku to się na nieszczęście sprawdza?
      • czu-jka Re: 29.09.11, 10:04
        Telewizyjne ciągle mnie zaskakują. Ciągle mnie zastanawia ich umiejętność tak szybkiej interpretacji.
        A ja patrząc na cały rozkład również nie jestem pewna znaczenia.
        • zainteresowany1977 Re: 29.09.11, 11:17
          Wiedzą jak pracować z kartami, dużo medytują karty, chyba stosują scrying, który jak sądzę niektórym daje właśnie tą szybkość wyciągania wniosków i to wyjątkowo bez wysiłku co widać po uśmianych gębach usatysfakcjonowanych celnością wróżących. Dokonali magii w sobie, chyba nie chciałbym aż tak się zatracić w tej talii, ale myślę, że to temu zawdzięczają efekty i tą umiejętność czytania szczegółów. Moim zdaniem Ci którzy nie wnikają w karty poprzez scrying dukają, co widać, myślą, głowią się, muszą bardzo wiele pamiętać itd. Gdzieś przeczytałem, że jak się chce uprawiać magię to najpierw trzeba dokonać magii w sobie. Ja ostatnio czytam o powiązaniu kart tarota z kabałą (notatki z programów Danuty), karta\dwie dziennie, to świetny materiał, nareszcie znalazłem wiedzę, która wyjaśnia czym jest wędrówka głupca i co z tego wynika, polecam każdemu (na chomikuj.pl). Tym razem tak nieskładnie ale może ktoś sobie coś z tego wyciągnie, no i chętnie poznałbym Wasze zdanie na ten temat smile
          • czu-jka Re: 29.09.11, 12:22
            Muszę przyznać, że miałam nawet ochotę zadzwonić.
            A może ktoś z Was próbowałsmile.
            Wydaje mi się, ze przede wszystkim doświadczenie jest bardzo istotne.
            • zainteresowany1977 Re: 29.09.11, 16:13
              Nie, to już od dłuższego czasu mnie nie kręci, nic mi nie da, że ktoś mi powróży bo i bez tego mogę po prostu żyć, mnie kręci samodzielne poznawanie tarota (tu może być z pomocą cudzego doświadczenia), sam w sobie jest dla mnie bardzo ciekawym wyzwaniem smile, w wielu sprawach wolę piekarnik i przepis od gotowego ciastka smile
              • lukrusia Re: 29.09.11, 18:49
                Może ten król to etap do , którego musisz dojść ,a rycerz to wejście na egzamin ale on ciągle isę porusza nie ma odpowiedzi konkretnej parę razy musi wrócić aby dalej móc pojechać dalej .
                • anna151sx Re: 29.09.11, 20:38
                  Co oznacza tajemnicze slowko scrying?
                  • zainteresowany1977 Re: 30.09.11, 00:18
                    Technika wchodzenia w przestrzeń kart, patrzenie się na kartę, wyobrażanie sobie swojej obecności w prezentowanej scenie i takie zintensyfikowanie tego, że ponoć można wejść w przestrzeń karty a nawet coś tam słyszeć, osobiście mam przed tym obiekcje.
                    • coill Re: 01.10.11, 02:14
                      zainteresowany1977 napisał:

> Technika wchodzenia w przestrzeń kart, patrzenie się na kartę, wyobrażanie sobi
                      > e swojej obecności w prezentowanej scenie i takie zintensyfikowanie tego, że po
                      > noć można wejść w przestrzeń karty a nawet coś tam słyszeć, osobiście mam przed
                      > tym obiekcje.
                      >
                      a ja mam uwielbienie do tegosmile niestety z niewiadomych powodow zawsze zasnełam w trakcie uncertain
              • czu-jka Re: 29.09.11, 21:14
                Dobry piekarnik to podstawasmile
    • coill Re: Brak komunikacji 01.10.11, 02:13
      kije to tez nerwy moga byc
      • czu-jka Re: Brak komunikacji 01.10.11, 09:32
        Być może, choć wtedy wszystko możnaby podpiąć pod stres. Miecze,kije hmmm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka