Dodaj do ulubionych

na rozstaju dróg

01.12.11, 17:18
Drogie tarocistki,
Bardzo prosze o porade, wskazowke dotyczaca mojej przyszlosci.
Wielkie decycje przede mna, a nie jestem przekonana, ktora opcja bylaby najbardziej dla mnie korzystna.

Od 6 lat mieszkam za granica, wyjechalam na studia.
Poznalam tu mojego meza, dla niego to rowniez obcy kraj (choc jezyk ten sam).
Po studiach znalazlam prace w zawodzie i zdecydowalismy sie tu zostac na pare lat.

Teraz po 2 latach malzenstwa myslimy o powiekszeniu rodziny.
Wydaje mi sie jednak, ze tym wypadku nie ma dalszego sensu pozostania w kraju w ktorym mieszkamy,
poniewaz koszty zycia (wynajem) i wynajecia opieki nad dzieckiem bylyby wyzsze niz nasz dochod.

I stoimy nad wyborem:
- czy jednak zostac tu gdzie jestesmy?
Mam bardzo ciekawa i rozwijajaca prace. Maz ma prace beznadziejna, ale kto wie, moze znajdzie cos innego?

- czy wrocic do Polski, gdzie mam juz wlasna nieruchomosc i wsparcie rodziny?
Maz zna jezyk polski i mialby perspektywy pracy, ja byc moze rowniez.

- czy wyjechac do kraju mojego meza, badz szukac szczescia gdzies dalej
To potencjalnie oznaczaloby "start od zera", krotko mowiac: jedna wielka niewiadoma.

Sama sklaniam sie ku opcji numer 2, ale bez palenia za soba mostow - moze wyjazd na probe, na rok czasu?

Jak karty widza moja przyszlosc?

Dziekuje bardzo z gory za porade, i obiecuje wynagrodzic Was za wrozbe.
Obserwuj wątek
    • empirical Re: na rozstaju dróg 02.12.11, 15:51
      bardzo prosze o wskazowke.
    • empirical Re: na rozstaju dróg 05.12.11, 16:12
      nikt sie nie podejmie? sad
    • anna151sx Re: na rozstaju dróg 05.12.11, 17:07
      Sprobuję:

To sie stanie, jesli empirical pozostanie z mężem w kraju, gdzie obecnie mieszkają - Kolo Fortuny; 6 kielichow; walet mieczy
      To sie stanie, jesli empirical wyjedzie z mężem do Polski - 9 kijow; 6 mieczy; krolowa kijow
      To sie stanie, jesli empirical wyjedzie do kraju męża - krol mieczy; Arcykaplan; Eremita

Mysle, ze najgorsze wyjscie to wyjazd do kraqju meza. Kojarzy mi sie on z jakim radykalizmem moralnym, mąż przejmie rządy i te jego rządy nie bardzo będą Ci pasować. Wydaje mi się, ze mąz zacznie Ciebie surowo oceniac - zmieni się.

W Polsce zalozycie rodzine, zbudujecie dom. Tak prznajmniej jest w mojej talii Tarot 78 drzwi - 9 kijow. Mężczyzna niesie na plecach drzwi, tylko ich brakuje w gotowym juz domu. Przed wejsciem stoi kobieta i chlopczyk. Ta opcja symbolizowana jest przez krolowa kijow. Widac na karcie spelniona kobiete, korzystajaca z darow natury. 6 mieczow to koniec napiec. czas nadziei i optymizmu, zblizaja sie spokojniejsze dni. Zmiana otoczenia na bardziej przyjazne.

W obecnym kraju bedzie roznie: raz na wozie, raz pod wozem - informuje o tym Kolo Fortuny. Rodzina takze sie powiekszy, byc moze sprowadzisz kogos z rodziny do opieki? Niepokojacy jest walet mieczy...

Przed postawiem kart myslalam, ze nie macie po co do Polski wracac, po analizie kart - zmienilam zdanie.

A co sadza inni?
      • empirical Re: na rozstaju dróg 05.12.11, 20:10
        Dziekuje za wrozbe, podziekowanie za chwilke przesle Ci na mejla.

Bardzo wiele Twoich spostrzezen jest trafnych - maz marzy o budowie domu w Polsce. Mi tez ten wybor wydaje sie najrozsadniejszy, szczegolnie z perspektywy finansowej i zawodowej.

Co do kraju meza - bardzo mozliwe,ze musialabym zostac tam "Pania Domu".
        Nie ma tam ani perspektyw pracy w moim zawodzie, ani popytu na moj biznes (jesli takowy bym tam otworzyla). Sila rzeczy maz musialby przejac stery, a chyba nawet on by tego nie chcial.

A tu, gdzie teraz jestesmy rzeczywiscie: kolo fortuny. Nie mialabym chyba sily na takie wzloty i upadki....

Jeszcze raz dziekuje za Twoja opinie!
        • ma_ewa01 Re: na rozstaju dróg 08.01.12, 14:37
          Też uważam, że opcja wyjazdu do Polski rokuje najlepiej. Na początku widać Wasze zastanawianie i pewną powściągliwość, ale też i duże pole dla Ciebie w przekonaniu męża do tej opcji oraz Twoją aktywność już po powrocie. Dobrze byłoby w tej krzątaninie obserwować męża, wspierać go, pytać o zdanie itp, żeby go nie przygasić swoją energią...żeby nie poczuł się zdominowany i nieważny
          Opcja pozostania tu, gdzie jesteście - Ta opcja tez nie wygląda źle, a Koło może mówić o przeznaczeniu.
          Opcja wyjazdu do kraju męża dla niego byłaby może najbardziej rozwojowa, ale mógłby na tym stracić Wasz związek, który zszedłby na drugi plan...a pochłonęła by męża praca lub inna działalnośc np polityczna...
          Msmile
      • nielaik Re: na rozstaju dróg 08.01.12, 12:25
        anna151sx napisała:

> Sprobuję:
        >
        > To sie stanie, jesli empirical pozostanie z mężem w kraju, gdzie obecnie mieszk
        > ają - Kolo Fortuny; 6 kielichow; walet mieczy
        Rodzinę i zakorzenienie widać, ale pisałaś, że mąż ma tam pracę beznadziejną. Paź Mieczy to ciągłe kombinowanie, załatwianie. Może też pomoc materialna od waszych rodzin (6 kielichów). W Polsce na tym miejscu masz Królową Buław, już ustawioną, niezależną.

> To sie stanie, jesli empirical wyjedzie do kraju męża - krol mieczy; Arcykaplan
        > ; Eremita
        Mąż zna swój kraj od poszewki i on sobie w nim poradzi. Ma zapewnioną dobrą pracę, na stanowiskach, tam był by poważany. Król Mieczy i Kapłan. Dla ciebie karty są znacznie mniej korzystne (zakładam, że chodzi o ciebie, bo mąż jest tam u siebie).
        Te same karty Kapłan i Eremita, pokazują wyobcowanie jednego z was. Nie podobają ci się obyczaje, albo nie masz ochoty się zintegrować z sąsiadami, społeczeństwem.
        Kapłan potrafi świetnie wytłumaczyć różne niuanse związane z obyczajowością, być dobrym przewodnikiem, ale może też celowo cedzić i zatrzymywać pewne fakty dla siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka