Dodaj do ulubionych

5 monet w interesach

18.01.12, 01:02
wypadła wam kiedys?
hmmm..zawsze sprawdzi sie jako bankructwo? w sensie, interes ktorego wogole nei warto zaczynac, same straty, dno...
czy moze tymaczowy brak a potem lepiej? dązenie do celu, jak to jest?
ja w sumie prawie nigdy nie wroze na interesy, samo sie tak zlozylo...a wiem ze kaerty roznie sie sprawdzaja, nie koneicznie ksiazkowosmile
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: 18.01.12, 11:12
      Mi wyszła na przyszłość pewnego małżeństwa. Myślę, że chodzi o razem na dobre i złe, życie bardziej od pierwszego do pierwszego niż w dobrobycie, i choć dobrze im życzę to mniej więcej tak to u nich wygląda.
      W interesach może wróżyć bidowanie a nawet groźbę umoczenia, w najlepszym przypadku poczytałbym ją jako stagnację. Może być chyba radą by nie iść w dane przedsięwzięcie i nie spodziewać się po nim kokosów, radą by dobrze kalkulować zyski (np. nieoczekiwanie małe) i koszty (również ukryte i te mało prawdopodobne).
      Gdyby chodziło o sprzedaż domu to mogłaby znaczyć, że sprzedaż jest konieczna ze względu na ciężką sytuację, jakiś przymus sprzedaży po niższej cenie albo możliwość zbicia ceny bo sprzedający musi?
    • lilith-2 Re: 5 monet w interesach 18.01.12, 11:57
      Bankructwo, upadłość, poważny kryzys. Jednak ta karta nie zapowiada jeszcze wielkich długów, dużo zależy od sąsiednich kart w rozkładzie.
      poza tym....Branża funeralna?
      • coill Re: 5 monet w interesach 18.01.12, 12:28
        lilith-2 napisała:
        > poza tym....Branża funeralna?

haha bardzo ciekawe spostrzezenie!!! a kontekst karty byl wylosowany kontekscie rynku slubnego. mozse powinien zmienić plan/lub poszerzyc na pogrzeby?big_grin
        • lilith-2 Re: 5 monet w interesach 18.01.12, 12:39
          coill napisała:

> lilith-2 napisała:
          > > poza tym....Branża funeralna?
          >
          > haha bardzo ciekawe spostrzezenie!!! a kontekst karty byl wylosowany kontekscie
          > rynku slubnego. mozse powinien zmienić plan/lub poszerzyc na pogrzeby?big_grin
          >
          Ależ ślub w pewnych sytuacjach również pokazuje! 5 monet są to okazje typu: ślub kościelny, pogrzeb, chrzciny i pewnie parę innych
          • coill Re: 5 monet w interesach 18.01.12, 17:09
            lilith-2 napisała:

> coill napisała:
            >
            > > lilith-2 napisała:
            > > > poza tym....Branża funeralna?
            > >
            > > haha bardzo ciekawe spostrzezenie!!! a kontekst karty byl wylosowany kont
            > ekscie
            > > rynku slubnego. mozse powinien zmienić plan/lub poszerzyc na pogrzeby?big_grin
            > >
            > Ależ ślub w pewnych sytuacjach również pokazuje! 5 monet są to okazje typu: ślu
            > b kościelny, pogrzeb, chrzciny i pewnie parę innych

dzieki hee, wiesz co?! ta karta b.czesto w tym temacie wypada(a to dotyczy wlasnie itenresu na slubach,chrzcinach itp), caly czas uwazam ze jest przestrogą - ze bedzie bieda, ze sie nei uda, ze lipa itp.
            a moze byc fakt ze ona poprosstuu wyskakuje jako sygnifikator tej działalnosci samej w sobie? (u mnie w sumie tez na karcie kosciół i pomnik...no alei zebracy obok)
            ale sie pocieszam haha. nie ma to jak w lipnej karcie doszukac sie powodów do nadzieismile

dokladnie mialam tak, czyuda sie z firma w danym rejonie z osobą cos zdzialac, czy zalozymy i czy sie jakos utrzyma:
            5 mieczy,5monet,6mieczy... i to nie dobrze na interes wyglada,aczkolwiek jesli 5 monet byloby sygnif.pogrzebow czy slubów, to 6 mieczy mogloby oznaczac jezdzenie po takich wydarzeniach,zalatwianie itp, to moze jakos o nie wiem...brakuje czegos takiego jak 10 monet albo asabig_grin haha
            • lilith-2 Re: 5 monet w interesach 18.01.12, 17:40
              wg mnie w tym przypadku wróżba nie jest zbyt optymistyczna, brakuje właśnie karty dochodowej, może i 5monet jest sygnifikatorem, ale w połączeniu z 5 może wskazywać na konkurencję, 6 mieczy to karta poszerzania horyzontów, więc może warto od tego zacząć, poszukać w Internecie. Wiadomo, jeśli np jest to mała mieścina na terenie której istnieje już firma świadcząca tego typu usługi to zysku nie będzie. 6 mieczy to również trudności i należy wziąć to pod uwagę. Ogólnie te karty rewelacyjne nie są. Jedynym pozytywem (jeżeli w ogóle można tak to ująć) 5-ciu mieczy jest rezygnacja z planów w dobrym momencie, zaniechanie działań zanim zacznie się ponosić straty.
              • coill Re: 5 monet w interesach 18.01.12, 18:43
                lilith-2 napisała:

> wg mnie w tym przypadku wróżba nie jest zbyt optymistyczna, brakuje właśnie kar
                > ty dochodowej, może i 5monet jest sygnifikatorem, ale w połączeniu z 5 może wsk
                > azywać na konkurencję, 6 mieczy to karta poszerzania horyzontów, więc może wart
                > o od tego zacząć, poszukać w Internecie.
                nono, moze oznacza odejscie od tematu-rodzaju firmy, wsensie..ze moze otworzymy tam firme, ale odejdziemy od jej profilu na inny?
                Fakt tez taki, ze ja musialabym sie wyprowadzic(mimo iz praca jezdzona) tam, wiec moze i karty to pokazują? ze troche starcic trzebabedzie niestety wyniesc sie do domu faceta bo blizej?;/ z tym pewnie moga sie straty wiazac jakies..no alei tak, brakuje karty dochodowej, kiedy zapytalam jescze raz o dochod mialam 3monet+5monet, znowu 5..zla karta na interes.

>Ogólnie te karty rewelacyjne nie są. Jedynym pozytywem (jeżeli w ogóle można tak to ująć)
                > 5-ciu mieczy jest rezygnacja z planów w dobrym momencie, zaniechanie działań za
                > nim zacznie się ponosić straty.

no nie sa rewelacyjne, sa paskudnebig_grin ale tylko 3, moze jak bede pewna co do tego pomyslu lub rodzaju dzialalnosci to poloze rozklad jakis bardiej szczegolowy.. albo wylosuje na rodzaj wlasnie,zeby pomogly karty wybrac.

wogole z 5 mieczy jest cos dziwnego, pare razy byla bardzi przykra. Pare razy tez nie i do dzis nie wiem czemu. raz wlasnie jak mowisz spelnila sie jako zmiana planu-ale na lepszy hehebig_grin
                • greenwenus Re: 5 monet w interesach 20.01.12, 15:56
                  A nie jest tak, ze czasem ta karta przestrzega nas nie tyle przed bankructwem, co zaciskaniem pasa, madrym rozplanowaniem wydatkow i oszczednym gospodarowaniem pieniedzmi. Jesli bedziemy przezorni to moze ten biznes sie uda.
                  • zainteresowany1977 Re: 20.01.12, 20:22
                    Moim zdaniem taki biznes będzie kulał a karta nie wróży sukcesu, nie pokazuje sukcesu a zubożenie i trwanie w ubóstwie.
                    • zainteresowany1977 Re: 20.01.12, 20:23
                      W sumie zanim się orzecze co ona oznacza dla całej sytuacji trzeba wiedzieć na jakiej pozycji rozkładu stanęła.
          • zainteresowany1977 Re: 20.01.12, 20:19
            Patrząc na tą kartę jestem w stanie zgodzić się z tym, że chodzi o związek ale właśnie pod warunkiem, że mowa o związku w którym nie będzie się dobrze wiodło finansowo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka