Dodaj do ulubionych

Intencje partnera

25.04.12, 08:35
Ponieważ gubię się w obliczu zmienności zachowań mojego męża zrobiłam rozkład na jego intencje:

Intencje partnera

6..............4
2......3......1
7..............5

1. Partner w związku 10 mieczy
2. Ty w tym związku Wisielec
3. Co jest miedzy Wami 3 kielichy
4. Co ta osoba pokazuje na zewnątrz paź mieczy
5. Co ta osoba czuje naprawdę do Ciebie wieża
6. Co robić 2 miecze
7. Czego nie robić 10 kielichów
Ad.:
1.On jest jeszcze w tym związku ale wie że to nie to
2.Ja jestem bierna i wycofana
3. łączą nas marzenia o udanym związku, takie dziecinne,życzeniowe podejście
4.Dążenie do poprawy sytuacji
5.To już koniec związku, nie umiem i nie potrafię z nią być
6. Należny się skupić na rozwiązaniu problemu i podjąć decyzję co dalej
7.Porzucić marzenia o szczęśliwym partnerstwie z tym mężczyzną

Zinterpretowałam tak jak potrafiłam. Proszę o pomoc bardziej doświadczone osoby. Moje główne pytanie dotyczy jego intencji.
Obserwuj wątek
    • freya_v Re: Intencje partnera 25.04.12, 11:10
      Toya wg mnie on dazy do pogorszenia relacji miedzy wami i do zburzenia zwiazku. Mi tu wyglada ze on nie zwaza na to co mowi czesto rani Cie jakims komentarzem i prowokuje Cie do klotni chce wyprowadzic Cie z rownowagi bys pod wplywem emocji zrobila cos co da mu pretekst do obarczenia Cie wina za pogorszenie sytuacji miedzy wami. Karty radza Ci bys kazdy swoj kontratak dobrze przemyslala i uzywala jasnych uzasadnionych argumentow. Nie daj sie poniesc i staraj sie nie reagowac zbytnio na jego prowokacje. On wydaje mi sie osoba ktora wszystkie problemy teraz wyolbrzymia jego to przytlacza i odreagowuje to na Tobie. mamnadzieje ze cos tam rozjasnilamtongue_out
      • toya-123 Re: Intencje partnera 25.04.12, 11:19
        no tak jest niestety, on mnie prowokuje do podjęcia decyzji o rozstaniu, żeby mógł powiedzieć: to ona zadecydowała ja jestem czysty. Ten stan rzeczy trwa już długo. Jego zachowanie jest bardzo zmienne a ja już nie wiem na czym stoję od bardzo dawna. A przytłacza go posiadanie rodziny i obowiązki z tym związane, nie daje rady emocjonalnie.
    • freya_v Re: Intencje partnera 25.04.12, 11:42
      w zwiazku z powyzszym radzilabym wam jakas terapie albo rozmowe z psychologiem jesli chcesz ratowac zwiazek jesli nie zaproponuj mu separacje i rozwod za ugoda obu stron albo jedno i drugie zeby sie zdecydowal. prawda jest taka ze jesli dalej bedziesz tkwic w wisielcu ten stan miedzy wami sie przedluzy i nie potrzebnie zszarga wasze nerwy
      • toya-123 Re: Intencje partnera 25.04.12, 11:57
        Rozmowę z psychologiem mamy za sobą, on nie zamierza się zmieniać albo go zaakceptuję takim jakim jest (morze pesymizmu,złości i pretensji do mnie i świata z przerwami na trochę spokoju) albo rozwód. Czyli znowu decyzja ma należeć do mnie.
    • toya-123 Re: Intencje partnera 26.04.12, 07:28
      Hmmm a czy karty nie odzwierciedliły po prostu tego co wiem?
      Wyciągałam je intuicyjnie i tym razem nie czułam mrowienia pod dłonią.
    • ma_ewa01 Re: Intencje partnera 26.04.12, 10:27
      toya-123 napisała:

> Ponieważ gubię się w obliczu zmienności zachowań mojego męża zrobiłam rozkład n
      > a jego intencje:
      >
      > Intencje partnera
      >
      > 6..............4
      > 2......3......1
      > 7..............5
      >
      > 1. Partner w związku 10 mieczy
      > 2. Ty w tym związku Wisielec
      > 3. Co jest miedzy Wami 3 kielichy
      > 4. Co ta osoba pokazuje na zewnątrz paź mieczy
      > 5. Co ta osoba czuje naprawdę do Ciebie wieża
      > 6. Co robić 2 miecze
      > 7. Czego nie robić 10 kielichów

Twój mąż w tym związku ju,ż się wypalił ( 10 mieczy Wieża). Nic Ci już z siebie dać nie może, choćby chciał. 10 mieczy pokazuje takie zakończenie cyklu, i co dziwniejsze- dla niego tkwienie w tym związku jest bardziej destrukcyjne dla niego niż dla Ciebie. Ty w Wisielcu mogłabyś w każdej chwili rozpocząć wszystko od nowa, oczywiście uwzględniając wcześniejsze doświadczenia. potrafiłabyś to wszystko sobie ułożyć i wmówić sobie szczęscie, on doszedł do kresu. Ale karty mówią nie tędy droga, nie idz w 10 kielichów. Zarówno Wisielec jak i 2 miecze to karty spokojnej refleksji, wewnętrznej ciszy. A więc spytaj się sama siebie, na czym Ci zależy, czego pragniesz i czy w tym związku jest to możliwe do osiągnięcia ( wobec jego 10 mieczy i Wieży , chyba jednak nie ). 3 kielichy między Wami - tutaj, nie odczuwam jako fizycznie trzeciej osoby, ale trzecią osobę w głowie- Ty w środku pragniesz czegoś innego, kogoś, kto może Ci to dać, tęsknisz za tym...On także rozczarował się Waszym związkiem i jego wyobraźnia podsuwa mu trzeci kielich z innej ręki.
      Resztę napisały dziewczyny.
      Pozdrawiam i nie rób nic na siłę. Dojrzejesz do decyzji, to ją podejmiesz, póki co - wiś, obserwuj i wyciągaj wnioski, nie naciskaj na siebie ale skup na sobie i swoich potrzebach
      Trzymam kciuki i wysyłam dużo pozytywnej energii.
      Msmile

• toya-123 Re: Intencje partnera 26.04.12, 13:23
        > Twój mąż w tym związku ju,ż się wypalił ( 10 mieczy Wieża). Nic Ci już z siebie
        > dać nie może, choćby chciał. 10 mieczy pokazuje takie zakończenie cyklu, i co
        > dziwniejsze- dla niego tkwienie w tym związku jest bardziej destrukcyjne dla ni
        > ego niż dla Ciebie.

Dziękuję za pomoc w interpretacji, chciałabym się tylko dowiedzieć więcej o tym destrukcyjnym wpływie związku na męża. Czy to ja sieję tę destrukcję?
        • ma_ewa01 Re: Intencje partnera 26.04.12, 16:18
          toya-123 napisała:

> Dziękuję za pomoc w interpretacji, chciałabym się tylko dowiedzieć więcej o tym
          > destrukcyjnym wpływie związku na męża. Czy to ja sieję tę destrukcję?

Tu nie chodzi o Twój wpływ.. Mąz będąc w tym związku "produkuje" negatywną energię, która pośrednio działa destrukcyjnie na niego, chociaż wymierza ją w Ciebie. Ty natomiast zachowujesz sie bardziej neutralnie i gotowa byłabyś wybaczyć i żyć dalej, gdyby on tylko zmienił swoje podejście. I w tym sensie nie produkujesz "złej energii". Dlatego związek jest bardziej destrukcyjny dla niego - bo wszystkie jego złe uczucia uderzają tak na prawdę w niego samego. Inaczej- co wysyła, to do niego wraca.... i kumuluje się w ciele energetycznym a za ileś lat z pewnością odbije się w ciele fizycznym.
          Tak to wygląda.
          Msmile
          • toya-123 Re: Intencje partnera 26.04.12, 19:40
            Dziękuję za wyjaśnienie. Byłoby najlepiej gdybyśmy się z mężem wzajemnie od siebie uwolnili.
            • mrgodot Re: Intencje partnera 26.04.12, 19:56
              1. Partner w związku 10 mieczy
              2. Ty w tym związku Wisielec
              3. Co jest miedzy Wami 3 kielichy
              4. Co ta osoba pokazuje na zewnątrz paź mieczy
              5. Co ta osoba czuje naprawdę do Ciebie wieża
              6. Co robić 2 miecze
              7. Czego nie robić 10 kielichów
              Szkoda, że nie rozłożyłaś klasycznego partnerskiego - wtedy łatwiej było by wyczytać co tak naprawdę jest między wami. Z tego co widzę to rzeczywiście - jak już ci napisały dziewczyny delikatnie - trochę zima. Karty po jego stronie - 10 Mieczy, Paź Mieczy, Wieża to niestety takie mam dość i się nie zmienię i w tym wszystkim jeszcze 3 Kielichów, która może śiwadczyć o tym, że mąż po prostu chce życia bardziej rozrywkowego, bez zobowiązań, może nawet kogoś tam ma ale na takie posiedzenie i bez głębszych deklaracji. W jakimś sensie go ten związek zmęczył ale nie mamy kart po twojej stronie.
              Nie rokuje to najlepie na przyszłość ale to pewnie sama wiesz. A czekasz trochę na cud - Wisielec. Masz jakiś dylemat do rozstrzygnięcia - 2 Mieczy. Albo czegoś nie chesz widzieć.
              Coś/ktoś jest między wami - osoby trzecie, towarzystwo, ktoś ingeruje.
              10 Kielichów stanęło w przeszkodzie czyli rozpad. A czy da się uratować to już byś musiała zrobić inny rozkład i przede wszsytkim rozstrzygnąć swój dylemat.
              Co by było najlepiej to my ci na pewno nie będziemy w stanie powiedzieć. Ja tylko mam wrażenie, że po jego stronie wszystko się już wypaliło.
              • anna151sx Re: Intencje partnera 26.04.12, 21:27
                Czy Twój mąz nie jest czasem alkoholikiem? W opisie jego zachowania wobec Ciebie widzę swoją sytuacje sprzed 2 lat.
                • toya-123 Re: Intencje partnera 26.04.12, 22:07
                  anna151sx napisała:

> Czy Twój mąz nie jest czasem alkoholikiem? W opisie jego zachowania wobec Ciebi
                  > e widzę swoją sytuacje sprzed 2 lat.

Tak, jest niepijącym alkoholikiem.
              • toya-123 Re: Intencje partnera 10.05.12, 08:31
                A czy da się uratować to już
                > byś musiała zrobić inny rozkład

Dziękuje wszystkim za pomoc w interpretacji.

Proszę jeszcze o informację jaki rozkład zrobić na to czy da się uratować ten związek?

i jeszcze raz dziękuję.
    • anna151sx Re: Intencje partnera 26.04.12, 22:24
      Powiem tak: szkoda każdego dnia. To człowiek głęboko nieszczęśliwy i Tobie też nie pozwoli cieszyć sie zyciem.
      • toya-123 Re: Intencje partnera 26.04.12, 23:02
        anna151sx napisała:

> Powiem tak: szkoda każdego dnia. To człowiek głęboko nieszczęśliwy i Tobie też
        > nie pozwoli cieszyć sie zyciem.

tak a ja od 10 lat bezskutecznie próbuje mu pokazać, że świat nie jest tak bardzo zły jak on myśli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka