Dodaj do ulubionych

Warsztat nr 169

19.12.10, 21:13
Pod koniec szkoly sredniej przeczytalam pewna ksiazke. Stala sie ona jedna z moich ulubionych i do dzis chetnie do niej wracam. Co to za ksiazka? Nie prosze o podanie tytulu , ale o tematyke, nastroj. O kim/czym opowiada, co w niej jest dla mnie samej najbardziej interesujace. Zawajcie pytania jakie chcecie. Rozwiazanie jak zwykle za tydzien smile
Obserwuj wątek
    • camaretto Re: Warsztat nr 169 20.12.10, 12:33
      Witam. Angie, gratulacje!
      A więc, do rzeczy
      Tytuł: dla mnie chyba nieosiągalny- prawdopodobnie nie czytałam tej książki
      Coś o śmierci i ruinie? Pogrzebanych wartościach rodzinnych - a może to saga?

Tematyka i fabuła
      9M 5P RM
      Obsesje, niemożnośc unikniecia ruiny, złego losu, próby samobójcze i strata wolności. Bohater popada w ruinę finansowa. Okazuje sie byc pyłem na łasce wiatrów, "plastikowa lalą" społecznie.Chce przezwyciężyc zły losi "przebić się" inteligencją i siła charakteru, co mu się bodajże udaje.
      Bohater
      2 - 7P-12-13
      Bohaterka jest piekna i młoda kobieta, właścicielka być może duzego majatku, o władczym i pewnym siebie usdposobieiu(cechach wrec z męskich, duzej sile przebicia) i . Niestety,nie bardzo jest skłonna do czynienia ofiar na rzecz innych ludzi/albo chce coś zrobić charytatywnie ale nie zostaje wynagrodzona przez społeczność.
      ma tendencje samobójcze lub do robienia bezsensownych ofiar z życia
      ( chce zwrócic na siebie uwagę otoczenia poprzez nieudane samobójstwo?).

Co fascynuje Angie

9P-8P -KK- 5M-6m
      Zycie, obyczajowość bohemy na emigracji,/ obyczajowość emigrantów lub dalekich krajów / niemożność przywrócenia do życia rzeczy /ludzi którzy odeszli, odpłynęli
      Próbuje "podpatrzeć" próby radzenia sobie głównego bohatera azz trudna sytuacja życiową i matterialna, jego demoniczną wrecz prace, z jaką próbuje on(a) odzyskać swoje miejsce w życiu.
      Generalnie - umiejetność zachowania się wobec przegranej, trudnej sytuacji zyciowej, wypróbowywanbie wlasnej siły, samoświadomość bohaterki, podażanie własną drogą w trudnych czasach
      • andgie Re: Warsztat nr 169 26.12.10, 18:21
        > Tytuł: dla mnie chyba nieosiągalny- prawdopodobnie nie czytałam tej książki
        Faktycznie ,malo poularna pozycja
        > Tematyka i fabuła
        > 9M 5P RM
        Okazuje sie byc> , "plastikowa lalą" społecznie.Chce przezwyciężyc zły losi "przebić się" inteli
        > gencją i siła charakteru, co mu się bodajże udaje.
        Niezupelnie,choc faktycznie krolowe musialy uzywac swojej inteligencji, zeby nie zostac "plastikowa lala"smile
        > Bohater

> 2 - 7P-12-13
        > Bohaterka jest piekna i młoda kobieta, właścicielka być może duzego majatku, o
        > władczym i pewnym siebie usdposobieiu

Bohaterkami sa krolowe , w jakis sposob sie zgadza
        > Co fascynuje Angie
        >
        > 9P-8P -KK- 5M-6m
        > Zycie, obyczajowość bohemy na emigracji,/ > Próbuje "podpatrzeć" próby radzenia sobie głównego bohatera azz trudna sytuacj
        > a życiową i matterialna, jego demoniczną wrecz prace, z jaką próbuje on(a) odzy
        > skać swoje miejsce w życiu.
        >Prawie smile
        • kita32 Re: Warsztat nr 169 26.12.10, 18:28
          Andgie, pisz, proszę, w tytule do czyjej odpowiedzi piszesz komentarz smile

Pierwszy komentarz jest do Camaretto.
          • kita32 Re: Warsztat nr 169 26.12.10, 18:35
            Przy pierwszych swoich warsztatach czasami pisze się komentarze dopiero w czasie wysyłania odpowiedzi. Przy następnych to już wiadomo, że wygodniej komentarze przygotować sobie wcześniej smile
          • andgie Re: Warsztat nr 169 26.12.10, 18:35
            Tak, tak, bede. Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i sprawia mi to troche trudnosci. Przepraszam za opoznienie, calyczas jestem tu i pisze smile
            • tarot.marsylski Re: Warsztat nr 169 26.12.10, 19:30
              pytanie za milion dolarów-KTO WYGRAŁ??!!!! indifferent
    • klamra Re: Warsztat nr 169 20.12.10, 16:32
      Tematyka 6 kielichow:
      Fabula : krolowa bulaw, 3 miecze, 6 bulaw
      Co fascynuje 10 bulaw
      Bohater : 6 mieczy
      Ogolny nastroj 8 mieczy

Tematyka: 6 kielichow dla mnie to karta milosci z dawnych lat, pierwszej milosci, stary ogien który się rozpala po latach, spotkanie po latach. Stawiam więc na milosc choc nie wykluczam, ze wchodzi tu w gre jakas tesknota za dziecinstwem lub potrzeba kontaktu z wewnetrznym dzieckiem.

Fabula: ktos (może kobieta która jest wraliwa, ciepla madra i namietna ale tez dumna i silna) ponosi jakas emocjonalna, uczuciowa kleske, ktos lamie jej serce. (3 miecze) Ale nastepuje 6 bulaw czyli zwyciestwo, wygrana, dobre zakonczenie.
      Glowny bohater odbywa podroz (6 mieczy) nie musi to być podroz doslowna, również metaforyczna, samotnosc i rozstanie, rozłąka daje w efekcie sile.
      Nastroj jest taki smutny, glowny bohater nie widzi rozwiazania, a przeciez ono jest. W koncu je odkrywa.
      Facynuje Cie w tej ksiazce to ze pokazuje jak uniesc ciezar, jak pokonac przeszkody, slabosci.
      Podoba Ci się siła z niej bijąca, jej przekaz.

Może to być jakas love story, albo ksiazka poradnik jak odnalezc sile w tego typu sytuacjach....

Hmmm....
      No ciekawa jestem bardzo
    • klamra Re: Warsztat nr 169 20.12.10, 16:39
      camaretto widze TERAZ ze cos tam wspolnego mamy w przekazie i ideii ksiązki, to pocieszającesmile))

a swoją drogą czy ktoś wie co się dzieje z DESIRE? juz chyba z miesiac omija warsztaty>.. hmmmm
    • tarot.marsylski Re: Warsztat nr 169 23.12.10, 13:51
      andgie napisała:

> Pod koniec szkoly sredniej przeczytalam pewna ksiazke. Stala sie ona jedna z mo
      > ich ulubionych i do dzis chetnie do niej wracam. Co to za ksiazka?
      Nie prosze o
      > podanie tytulu , ale o tematyke, nastroj.
      3 kielichów,rycerz/król/ buław,cesarz
      https://lh4.ggpht.com/_kHxLROVuUJs/S4Lhhi_bLRI/AAAAAAAAUbU/3r_wfhJWsHo/s128/38.jpghttps://lh3.ggpht.com/_kHxLROVuUJs/S4LhejtSH8I/AAAAAAAAUbI/Nw7HEtp6EjM/s128/35.jpghttps://lh6.ggpht.com/_kHxLROVuUJs/S4LgwpWFYlI/AAAAAAAAUZM/xe5efPtHnC4/s128/04.jpg
      Zakochanie,zauroczenie,przyjaźń,seks,intrygi,królowie,książka-romans historyczny
      >O kim/czym opowiada, co w niej jest
      7 buław,rydwan,10 buław
      https://lh6.ggpht.com/_kHxLROVuUJs/S4LhQBuXFRI/AAAAAAAAUas/TN3IXCureyk/s128/28.jpghttps://lh5.ggpht.com/_kHxLROVuUJs/S4Lg1ulQ1VI/AAAAAAAAUZY/nwmDK4RWcoA/s128/07.jpghttps://lh6.ggpht.com/_kHxLROVuUJs/S4LhUvLhUjI/AAAAAAAAUa4/TVH2ydHNJX4/s128/31.jpg
      historia o wyjeździe z przymusu,ucieczce z opresji,zaniechaniu czegoś,małżeństwie z rozsądku

dla pewnych osób niedoinformowanych to talia Crowley'a
      • kita32 interpretacja 23.12.10, 16:46
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/ko2p0jtg6Fhj4jRIVB.jpg
        akcja: 10 Pucharów, Rycerz Pucharów, As Kijów;
        energia: 6 Kijów, łatwo – 9 Pucharów, trudno – 8 Kijów;
        nastrój – Moc

Skojarzenia: Tematem jest potęga miłości, która przezwycięża wszelkie przeszkody i jest motorem do działania.
        Początek mówi o szczęściu i bezpieczeństwie emocjonalnym (10 Pucharów). Głównym tematem jest działanie w imię miłości – może to być walka o miłość, a może pełne energii działanie w imię miłości (Rycerz Pucharów). Zakończenie (As Buław) mówi o rozpoczęciu czegoś nowego.
        Tematem jest dążenie do zwycięstwa (6 Kijów). Książka jest przede wszystkim o miłości, o uczuciach (9 Pucharów). Jest wielowątkowa (nie 8 Kijów).
        Na czytelnika działa wzmacniająco (Moc). Myślę, że pokazuje potęgę miłości.
        • kita32 Re: interpretacja 23.12.10, 16:52
          Widzę, że miłość jako główny temat na razie prowadzi smile
          • camaretto Re: interpretacja 23.12.10, 20:09
            A ja wpadłam na to, że np. "Lalka" spełnia wszystie nasze interpretacje w jakiejś części
            - nieszczęście, odgrywanie "lali' w społeczności, odgrywanie dwojga straceńców
            - 'motyw małżeństwa z rozsądku
            - miłość obsesywna, interes społeczny a ideał miłości, która jako jedyna daje siłę do pokonywania przeszkód
            Bardzo jestem ciekawa.Pod koniec szkoy średniej, mówisz? wink

Natomiast w wypowiedzi Desire na oim warsztacie uderzyło m,mnie cośczego nie mogłam zrozumieć;
            "co mógł chcieć to ja nie wiem jasnowidzem nie jestem po prostu mi sie przysnił ot tyle więc napisałam bo pomyślłam że może to byc ważnę...teraz żaluje że wogóle sie wypowiedziłam...Widocznie powinnam sobie zrobic przerwe z warsztatami' - i wink
            Co ten uśmiech mial oznaczać?
            Jeżeli sie poczuła przestraszona czy urażnoa mogła o tym napisać, i dlaczego mrugniecie?
            Nic nie rozumiem sad
            -
            Pozdrawiam wigilijnie - życzę Wam miłych, zdrowych spojkojnie spędzonych Świąt
            • kita32 Re: interpretacja 23.12.10, 23:59
              Myślisz, że to podczas tamtych warsztatów Dezire podjęła decyzję by zrobić sobie przerwę z tarotem? Jeżeli tak, to mam nadzieję, że nie na długo.
              Ja to bym się cieszyła, gdyby we śnie pojawiały mi się jakieś wskazówki, no ale w gruncie rzeczy nie wiem jak bym się czuła, gdybym naprawdę zaczęła widzieć coś więcej...
              • klamra Re: interpretacja 24.12.10, 00:20
                Zupelnie zapomnialam o tym jej niesamowitym śnie. Ale weszłam na jej bloga i widze ze pisze o tarocie, wiec chyba wszystko w porządku.
                Desire oderwij się od lepienia uszek i wracajwink
                • camaretto Re: interpretacja 24.12.10, 07:24
                  Może małe sprostowanie: to mnie się tak wydawało. I to ją tak przestraszyło... Tak a'propos mojej rodzinki - chyba jej nie straszyli ? (hahaha smile)
                  Na serio: są osoby które 'widzą' różnychn po. zmarłych ' naprawdę' - ja np. nigdy nie snie o osobach zmarłych symbolicznie i wzięłam to 'poważnie'. Natomiast Desire, moim zdaniem bardzo chciała wygrać i ten sen jest skutkiem jej koncentracji na temacie.
                  Nie chciałabym żeby wziął to ktoś może znów zbyt poważnie, zle ja p moim warsztacie byłam tak obolała, ze już na dobre parę razy odechciało mi sie wygrywać sad . Parę tygodni trwało zanim nie zaczerpnełam energii
                  • kita32 życzenia :) 25.12.10, 12:46
                    Wszystkim uczestnikom warsztatów życzę
                    WESOŁYCH ŚWIĄT !!!

Z uczestnikami warsztatów czuję się jak w rodzinie. Rozmawiamy z sobą, poznajemy poprzez pytania warsztatowe, jest sympatycznie smile

Jeszcze zmieniając temat. Właściwie co roku warsztaty zahaczające o święta Bożego Narodzenia były dwutygodniowe. Ale zawsze po prostu ktoś o to poprosił. Tym razem nikt nie poprosił. Widocznie nie ma potrzeby, żeby przedłużać termin...
                    • andgie Re: życzenia :) 25.12.10, 17:25
                      Wesolych Swiat!
                      Jesli ktos jednak chce przedluzenia terminu, prosze o napisanie postu do dziesiatej wieczor dzisiaj. Jesli nikt nie wpisze, termin jutro szosta wieczor uznaje sie za utrzymany.
                      • andgie Re: życzenia :) 25.12.10, 22:13
                        Jest juz dziesiata i nikt nie napisal o przesunieciu terminu, zatem, rozwiaznie jutro o osiemnastejsmile
    • fairywitch Re: Warsztat nr 169 25.12.10, 17:30
      Jaki to był gatunek książki: 7 monet, 2 buław- taki, w którym potrzebna jest cierpliwość, łączą się tam jakieś przeciwieństwa.

Jaki nastrój: 8 mieczy, król denarów
      - raczej miejscami smutny, przytłaczający, wydawało czuć się jakąś trudną sytuację, jednocześnie dzięki temu dawał on do myślenia. Coś smutnego i nie dającego spokoju czuło się cały czas w fabule.

Jaki bohater: 9 mieczy, 7 kielichów- bohaterem był człowiek mało pewny swoich możliwości, miał poczucie beznadziejności i jakiejś winy, ale jednocześnie wykorzystywał podświadomie swoje zalety, był marzycielem. Chciał dokonać jakichś "wielkich rzeczy", ale bał się, że sam sobie z tym nie poradzi. Potrzebował czyjejś pomocy.

Historia: księżyc, 6 kielichów, 5 buław
      - wszystko zaczęło się od jakiejś tajemnicy, ukrytej sprawy. Bohater snuł się po świecie ze swoimi myślami. Spotkał jakiegoś innego człowieka, bardzo się z tego cieszył i dalej przez jakiś czas wędrował przez życie razem z nim. Być może był to jego przyjaciel/ jakiś krewny/partner. Dzięki tej znajomości zaczął wierzyć w dobre rozwiązania spraw. To spowodowało, że zaczął się mocniej angażować w realizację celów, stał się odważniejszy i był gotowy, aby podjąć walkę i bronić swoich poglądów/ lub jakichś spraw/ ludzi. Była tam swego rodzaju konkurencja, jakieś ryzyko.

Zakończenie: 8 kielichów, 5 monet- po "skończonej roli" bohater odciął się od rozwiązanego problemu, nauczył się czegoś i odszedł w nową drogę, aby znaleźć na świecie nowe miejsce dla siebie. Jednocześnie został w pewien sposób samotny, może kogoś stracił, może po prostu rozeszły się drogi tych bohaterów, albo zwyczajnie nie doceniał on swojego przyjaciela.

Co ta książka Ci dała: sąd boży, 9 monet- dzięki niej przeprowadziłaś jakiś bilans swojego życia i swoich problemów. Być może doceniłaś to co masz i zwróciłaś uwagę, aby lepiej patrzeć w siebie i obserwować świat. To dało ci jakąś energię do działania, do spełnienia swoich małych marzeń i celów.

Tematyka- pustelnik- to dotyczyło podróży wgłąb siebie, emocji, uczuć, podejmowania trudnych wyborów. Poszukiwanie jakiejś prawdy o sobie samym, o życiu. Potrzeba bycia przez jakiś czas samemu ze sobą, aby zajrzeć wgłąb swojej duszy.

smile
      • tarot.marsylski Re: Warsztat nr 169 26.12.10, 18:04
        18:03 a na rozwiązanie się nie zanosi indifferent
        • kita32 Re: Warsztat nr 169 26.12.10, 18:06
          Ale już pewnie się wysyła smile
          • tarot.marsylski Re: Warsztat nr 169 26.12.10, 18:09
            oby sie wysyłał bo jak nieeeee >:-[
    • andgie Rozwiazanie 26.12.10, 18:09
      "Polskie krolowe" autorstwa Edwarda Rudzkiego. Ksiazka ma dwa tomy, w pierwszym sa opisane zon biografie Piastow i Jagiellonow, w drugim-wladcow elekcyjnych. Autor rzeczowo opisuje losy monarchin, jej pochodzenie, miejsce urodzenia, malzenstwo i pozniejszy wplyw na panstwo. Inspiruje mnie,jak w tamtejszym meskim swiecie kobiety radzily sobie w swiecie wielkiej polityki, jak wplywaly na swoich mezow (co nie zawsze bylo latwe),interesuje mnie takze zycie codzinne i prywatne krolowych.
      Kazdy uczestnik warsztatow cos trafil. Zaraz napisze komentarze.
      • kita32 Re: Rozwiazanie 26.12.10, 18:12
        Królowe - dlatego miałam tyle Pucharów!
        • tarot.marsylski Re: Rozwiazanie 26.12.10, 18:16
          kita32 napisała:

> Królowe - dlatego miałam tyle Pucharów!
          wolna elekcja to był wybór często emocjonalny więc tu też kieliszki pasują wink
      • andgie Komentarz do interpretacji Klamry 26.12.10, 18:34
        Tematyka: 6 kielichow dla mnie to karta milosci z dawnych lat, pierwszej milosci, stary ogien który się rozpala po latach, spotkanie po latach. Stawiam więc na milosc choc nie wykluczam, ze wchodzi tu w gre jakas tesknota za dziecinstwem lub potrzeba kontaktu z wewnetrznym dzieckiem.
        Tematyka sa biografie i malzenstw krolowych,chodzi o dawne czasy. Milosc i malzenstwo sa powiaznewink
        Fabula: ktos (może kobieta która jest wraliwa, ciepla madra i namietna ale tez dumna i silna)
        Krolowe nie zawsze byly cieple , ale zawsze dumnesmile
        Glowny bohater odbywa podroz (6 mieczy) nie musi to być podroz doslowna, również metaforyczna, samotnosc
        Krolowe niemal zawsze byly cudzoziemkami, zatem musialy odbyc podroz i owszem, jako osoby z ta pozycja byly czesto samotne
        Facynuje Cie w tej ksiazce to ze pokazuje jak uniesc ciezar, jak pokonac przeszkody, slabosci.
        Podoba Ci się siła z niej bijąca, jej przekaz.

W jakims sensie tak.
        Może to być jakas love story, albo ksiazka poradnik jak odnalezc sile w tego typu sytuacjach
        Nie, ale ksiazka jest dla mnie inspirujaca.
      • andgie Komentarz do interpretacji Tarota Marsylskiego 26.12.10, 18:41
        Zakochanie,zauroczenie,przyjaźń,seks,intrygi,królowie,książka-romans historyczny
        Tak,znakomicie smile Krolowie tez tam wystepuja smile
        Historia o wyjeździe z przymusu,ucieczce z opresji,zaniechaniu czegoś,małżeństwie z rozsądku
        Kroloweskie malzenstwa byly aranzowane , wiec tak, malzenstwo z rozsadku, wyjazd, tak.
        Bardzo dobrze Ci poszlo , Tarocie.
        • tarot.marsylski Re: Komentarz do interpretacji Tarota Marsylskieg 26.12.10, 18:49
          dankeshön :]
      • andgie Komentarz do interpretacji Kity 26.12.10, 18:50
        –Skojarzenia: Tematem jest potęga miłości, która przezwycięża wszelkie przeszkody i jest motorem do działania.
        Głównym tematem jest działanie w imię miłości
        Malzenstwowink
        – (As Buław) mówi o rozpoczęciu czegoś nowego
        No tak,po jednej pani nastepowala inna.
        Tematem jest dążenie do zwycięstwa (6 Kijów). Książka jest przede wszystkim o miłości, o uczuciach (9 Pucharów). Jest wielowątkowa (nie 8 Kijów).
        Zgadza sie.
        Na czytelnika działa wzmacniająco (Moc). Myślę, że pokazuje potęgę miłości.
        Raczej potege radzenia sobie w niezwyklej sytuacji, choc historie zwiazku ZygmuntaAugusta i Barbary Radziwillowny lub Zygmunta III Wazy i Anny Habsburzanki to prawdziwe romanse smile
      • andgie Komentarz do interpretacji Fairwitch 26.12.10, 19:00

Jaki nastrój: 8 mieczy, król denarów- raczej miejscami smutny, przytłaczający, wydawało czuć się jakąś trudną sytuację, jednocześnie dzięki temu dawał on do myślenia. Coś smutnego i nie dającego spokoju czuło się cały czas w fabule.
        Miejscami faktycznie jest pochmurno,ksiazka jest nie tylko o pieknych sukniach i biesiadach

Jaki bohater: 9 mieczy, 7 kielichów- bohaterem był człowiek mało pewny swoich możliwości, miał poczucie beznadziejności i jakiejś winy, ale jednocześnie wykorzystywał podświadomie swoje zalety, był marzycielem. Chciał dokonać jakichś "wielkich rzeczy", ale bał się, że sam sobie z tym nie poradzi. Potrzebował czyjejś pomocy.
        Krolowe mialy w gruncie rzeczy ograniczone mozliwosci i wiele zalezalo od ich relacji z mezami. Potrzebwaly mocnego wsparcia innych wpywowych osob.

Zakończenie: 8 kielichów, 5 monet- po "skończonej roli" bohater odciął się od rozwiązanego problemu, nauczył się czegoś i odszedł w nową drogę, aby znaleźć na świecie nowe miejsce dla siebie. Jednocześnie został w pewien sposób samotny, może kogoś stracił, może po prostu rozeszły się drogi tych bohaterów, albo zwyczajnie nie doceniał on swojego przyjaciela.
        Kilka krolowych po smierci mezow wstapilo do klasztoru lub wyjechalo z kraju, zgadza sie.
        Tematyka- pustelnik- to dotyczyło podróży wgłąb siebie, emocji, uczuć, podejmowania trudnych wyborów.
        Caly czas smile
      • andgie Komentarz do interpretacji Camaretto 26.12.10, 19:02
        Tytul dla mnie chyba nieosiągalny- prawdopodobnie nie czytałam tej książki
        Faktycznie ,malo poularna pozycja
        > Tematyka i fabuła
        > 9M 5P RM
        Okazuje sie byc> , "plastikowa lalą" społecznie.Chce przezwyciężyc zły losi "przebić się" inteli
        > gencją i siła charakteru, co mu się bodajże udaje.
        Niezupelnie, choc faktycznie krolowe musialy uzywac swojej inteligencji, zeby nie zostac "plastikowa lala"
        > Bohater

> 2 - 7P-12-13
        > Bohaterka jest piekna i młoda kobieta, właścicielka być może duzego majatku, o
        > władczym i pewnym siebie usdposobieiu
        Bohaterkami sa krolowe , w jakis sposob sie zgadza
        > Co fascynuje Angie
        >
        > 9P-8P -KK- 5M-6m
        > Zycie, obyczajowość bohemy na emigracji,/ > Próbuje "podpatrzeć" próby radzenia sobie głównego bohatera azz trudna sytuacj
        > a życiową i matterialna, jego demoniczną wrecz prace, z jaką próbuje on(a) odzy
        > skać swoje miejsce w życiu.
        >Prawie smile
        • klamra Re: Komentarz do interpretacji Camaretto 26.12.10, 19:30
          O rany, ale trudne!!!!
          Ciekawe zainteresowanie andgie. Czyżbyś zapomniała podać zwycięzcę?
          smile)))
      • andgie Zwyciezca 26.12.10, 19:33
        Zwyciezca zostaje Tarot Marsylski za krotki, lecz bardzo rzeczowy komentarz. Podobalo mi sie, ze bardzo trafnie okreslil tresc ksiazki .
        Gratulacje dla zwyciezcy i czekam na nastepny warsztat smile
        • tarot.marsylski Re: Zwyciezca 26.12.10, 19:35
          to ja sie tak piekle a tu wygrana suspicious
          dzięki wszystkim i zapraszam na mój warsztat który będzie ostatnim w 2010 i pierwszym w 2011 roku big_grin
          • kita32 Re: Zwyciezca 26.12.10, 19:44
            Brawo, Tarocie!!!!
            • kita32 Re: Zwyciezca 26.12.10, 20:01
              Ale miałam dobre karty! Tylko słabo je zinterpretowałam... Kije i Puchary - władza i kobiety!
              • tarot.marsylski Re: Zwyciezca 26.12.10, 20:21
                kita32 napisała:

> Ale miałam dobre karty! Tylko słabo je zinterpretowałam... Kije i Puchary - wła
                > dza i kobiety!
                obraziłaś sie? tongue_out
                • kita32 Re: Zwyciezca 26.12.10, 22:10
                  Na co miałabym się obrazić? Na siebie, że kiepsko zinterpretowałam takie świetne karty?
                  Nie, cieszę się, że karty miałam dobre smile

akcja: 10 Pucharów, Rycerz Pucharów, As Kijów;
                  energia: 6 Kijów, łatwo – 9 Pucharów, trudno – 8 Kijów;
                  nastrój – Moc

Teraz widzę jak one pasują! To są karty mocy, zwycięstwa i działania poprzez emocje i/lub urodę, które to działanie do kobiet bardzo pasuje.
              • andgie Re: Zwyciezca 26.12.10, 20:30
                kita32 napisała:

> Ale miałam dobre karty! Tylko słabo je zinterpretowałam... Kije i Puchary - wła
                > dza i kobiety!
                Kito, poszlo Ci bardzo dobrze i myslalam komu z Was dwojga przyznac palme pierwszenstwa. Po prostu komentarz Tarota wydal mi sie bardziej konkretny.
                • kita32 Re: Zwyciezca 26.12.10, 22:12
                  > Kito, poszlo Ci bardzo dobrze i myslalam komu z Was dwojga przyznac palme pierw
                  > szenstwa. Po prostu komentarz Tarota wydal mi sie bardziej konkretny.

...Dzięki, Andgie smile
                  Komentarz Tarota był bardzo trafny - no i to skojarzenie z tematyką historyczną - super trafione!
          • klamra Re: Zwyciezca 26.12.10, 19:44
            Gratuluję Tarociesmile
            I po co to "pieklenie"?
            • tarot.marsylski Re: Zwyciezca 26.12.10, 19:46
              pieklić się czyli niecierpliwić
              • klamra Re: Zwyciezca 26.12.10, 20:42
                Hehe
                Skonczylam 2 kierunki humanistyczne, więc myślę Tarocie że jeszcze rozumiem znaczenia słówsmile))))
                • tarot.marsylski Re: Zwyciezca 26.12.10, 20:48
                  klamra napisała:

> Hehe
                  > Skonczylam 2 kierunki humanistyczne, więc myślę Tarocie że jeszcze rozumiem zn
                  > aczenia słówsmile))))
                  powątpiewam tongue_out
                  • klamra Re: Zwyciezca 26.12.10, 21:46
                    Nie wątp, a sprawdz w kartach jakietongue_out
                    To się zdziwisz smile)))
                    • tarot.marsylski Re: Zwyciezca 26.12.10, 22:33
                      klamra napisała:

> Nie wątp, a sprawdz w kartach jakietongue_out
                      > To się zdziwisz smile)))
                      14,31,36
                      zły list,krótka choroba,nadzieja/wielka woda
                      no polonistka,talie lanie wody i obsikiwanie wszystkich swoją "mądrością" acz nikt tego nie lubi.Wszyscy chcieliby inne studia dla ciebie tongue_out
                      • klamra Re: Zwyciezca 26.12.10, 23:30
                        Nie nie jest to bynajmniej polonistyka a uczelnia artystyczna.
                        Skąd w Tobie tyle jadu?
                        Pozdrawiam
    • camaretto Re: Warsztat nr 169 26.12.10, 22:51
      wink
      Moje gratulacje, Tarocie.M
      Widzę, ze dopiero talia Dzieci Srebrnej Gwiazdy pozwoliła ci wykorzystać wrodzone talenty wink
      Widzę że byłam blisko ale nigdy nie wpadłabym na zbiorowego bohatera
      No i 'samobójcze tendencje' to intrygi i morderstwa
      Aczkolwiek niektóre kobiety miały iście 'samobójcze tendencje' uparcie manipulujac dla władzy
      - i narażały sie jak ćmy krąząc wokół świecy - jak np. zony Henryka VIII
      Ta saga rodzinna też była blisko
      Niemniej jednak m in takie ksiażki przypominają ze lepiej jest grac niz wygrywać smile
      • andgie Re: Warsztat nr 169 26.12.10, 23:01
        Cammaretto, Twoja interpretacja byla w porzadku. Krolowe faktycznie czasem musialy intrygowac lub ... mialy samobojcze mysli. Interesuje mnie zycie prywatne tamtejszych czasow, a saga rodzinna to faktycznie blisko smile
        • camaretto Re: Warsztat nr 169 27.12.10, 00:01
          Witaj, Andgie miło cie zastac przy komputerze!
          Byc moze skojarzysz zatem jakies fakty z topicu który podałam o Sforzach - tematyka historyczna jest zajmujaca a kazda informacja mile widziana
          --
          • fairywitch Re: Warsztat nr 169 27.12.10, 10:15
            A ja bym chciała żeby się ktoś ustosunkował do mojej interpretacji, żebym zobaczyła czy coś trafiłam smile
            • andgie Re: Warsztat nr 169 27.12.10, 12:20
              Fairwitch, juz napisalam komentarz do Twojej interpretacji smile
              • fairywitch Re: Warsztat nr 169 27.12.10, 14:32
                andgie dziękuję kiss
      • tarot.marsylski Re: Warsztat nr 169 27.12.10, 11:41
        camaretto napisała:

> wink
        > Moje gratulacje, Tarocie.M
        > Widzę, ze dopiero talia Dzieci Srebrnej Gwiazdy pozwoliła ci wykorzystać wrodz
        > one talenty wink

jak sie zaczynało od Crowley'a to tak jakoś najłatwiej się go potem czyta,chociaż ostatnio przekonałem się<znów> do talii Inicjacyjnej Złotego Brzasku wink

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka