Dodaj do ulubionych

rewolucja - ZAGADKA

05.07.13, 15:22
wczoraj zrobilam maŁa rewolucje w domku
nikogo nie pobiłam wink choc ciekawa jestem co pokazałyby karty
co to była za rewolucja - dodam, ze zajeło mi to caaały dzien w sumie
jesli Ktos ma ochote to zapraszam do zagadki wyciagajcie karty smile
Obserwuj wątek
    • magdalena.1230 Re: rewolucja - ZAGADKA 05.07.13, 15:55
      Ciekawe zadaniesmile ja się dołączę ale pod wieczór smile
      • coill Re: rewolucja - ZAGADKA 07.07.13, 00:34
        nie mam teraz kart ale wylosowalam karte ze strony itnernetowej - tareau.republika.pl/index2.htm
        ciekawa jestem czy to dziala tak jak moje losowanebig_grin
        Kliknełam z zapytaniem na Twój post na "losuj 1 karte". Wypadła CESARZOWA.

hmmm..wywaliłaś ubrania,perfumy bizuterie? przeorganizowałaś miejsce swoich błyskotek upiększających rzeczy?big_grin
        a moze garderoba? nie chce mi sie wiecej wymieniac hehehe
        ciekawa jestem tylko czy karta losowana na czyjejśstronie da radebig_grin czekam na odPbig_grin

• asia.33 Re: rewolucja - ZAGADKA 07.07.13, 12:42
          buuuuuuuuuuu nie , nie wyrzucałam
          chyba jednak włąsne karty trzeba miec
          • o-misia Re: rewolucja - ZAGADKA 08.07.13, 01:17
            A jatez sprobuje smile czworka buław mi wyszła hmm zrobiłaś cos z sufitem ze scianami i zagoniłaś jeszcze jakies osoby do tej rewolucji , jeszcze mi sie skojarzylo z firanami oknami zaslonami smile
            • asia.33 Re: rewolucja - ZAGADKA 08.07.13, 13:32
              karta w sumie jesli obrazkiem rozumiec dobra
              ale nie było remontu zadnego
              inna rewolucja
              jeszce troszke i napsze jesli nic ale sama karta 4kiji moze byc podpowiedzia trudno bedzie jednak skojarzyc
    • anna151sx Re: rewolucja - ZAGADKA 08.07.13, 18:04
      Jakich zmian dokonała Asia w swoim domu?
      Takich zmian dokonała - Król kijów (Królowa mieczy)
      Takie były efekty zmian - 6 kielichów
      Wynik - Wieża
      Może "wyprowadziłaś" męża z jego królestwa i urządziłaś tam pokój dla dziecka?
      • asia.33 Re: rewolucja - ZAGADKA 08.07.13, 22:01
        ojej nie a szkoda ze nie wyszło
        patrze na karty i szukam odp w nich

ale juz odpowiem bo karty nijak nie chca pokazac tego

bylo tak: rano przyszła do mnie sadsiadka i prosi mnie czy moge przyjsc pokaze mi "cos" w ogródku swoim a tak jak my ma rozne kwiaty. Mysle sobie co to jest to "cos" tzn ona nazywala ale wiadomo ja nie znam wszytskich słow wiec wyszło ze "cos"
        poszlam a ona mi pokazuje ze "cos w rodzaju mszyc zjadło jej kwiaty"
        przyszłam szybko do domku patrze o zgrozo moje róże pnace tez całe oblepione jedne pudrowe jedna na drugiej , inne tylko troszke
        jak to zoabczyłąm wsiadłam na net i szukam "spoosby na mszyce"
        moj mąż juz chcial jechac do skelpu po jakis srodek do oprysków bo ja starsznie lamentowałam- kocham kwiaty i te najcudnijesze były najbardziej "zarazone"
        ale mysle sobie , ze opryski nie bo przeciez ja nie bede tego wdychac teraz i wogole
        ale wyczytałam , ze ponoc najlepszy jest płyn Ludwik do opryskow - roztwór, no ale skad ja wezme Ludwik prawie 5tys km od Polski???? Wziełam moj płyn do naczyn i takim roztworem spryskałam wszytskie roże... te najpiekniejsze musialabym chyba dwa dni bo listek po listku, tak sie wkurzyłam ze wszytskie liscie usunęłąm z tej mojej najpiekniejszej rozy ..zostałay tylko 3 łodygi gołe jak świety turecki. Moj Mąż jak to zoabczył stwierdził, ze znisczyłam róże na co ja , ze albo mszyce ja zniszcza albo ja uratuje bo teraz w ciagu 2tyg ona pusci nowe pedy i zakwitnie spkojnie jeszcze. Inaczej w ciagu tych 2 tyg mszyce zjadzą całą roslinke . To była istna wojna moja z mszycami smile
        dodam , ze juz zaczyna odrastac, puszcza nowe pędy , mam nadzieje ze nie bedzie mszyc
        sasiadka wzięła moj roztwór "nie-ludwikowy" i tez spryskała. Jesli nie podziała musze poprosic Tesciów o Ludwika z Polski hahahahaha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka